Forum towarzyskie »

Psycholog sportowy

Chciałabym poznać wasze opinie i doświadczenia na ten temat.. Czy ktoś z Was miał do czynienia z psychologiem sportu? Jeśli tak to jak oceniacie tę współpracę i jej efekty??

Ja przez wszystkie te lata uprawiania jeździectwa, z psychologiem nie miałam do czynienia ani razu.. Aczkolwiek ze stresem radziłam sobie przyzwoicie.. Może dlatego,że wjeżdżając na parkur czułam że nic poza nim nie istnieje a czas upływał niezwykle szybko..

Niestety aktualnie trenuję grę w bilard gdzie czasu na rozmyślania i stres jest aż nadto.. Oczywiście dłuuuga droga i wiele godzin treningu przede mną ale martwi mnie fakt, iż mimo posiadania pewnych umiejętności moja forma potrafi się diametralnie zmieniać niemal z minuty na minutę.. 🙁 W jednej chwili gram nie myląc się wcale i wbijając bardzo trudne bile a za moment mylę się na jakimś banalnym strzale..
Myślę że problem tkwi "w głowie". Raz, że jestem osobą niesamowicie ambitną i zależy mi bardzo na osiągnięciu wyników a dwa że czuję presję nazwiska (brat jest najlepszym zawodnikiem w kraju, multimedalistą ME, MP i MŚ).
Poważnie rozważam więc poszukanie pomocy u profesjonalisty..
Nim się jednak na to zdecyduję, chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na ten temat..

Ps. Możecie polecić jakiegoś psychologa sportowego w Poznaniu??

Ja przez ok rok chodzilam do psychologa sportowego. wiele mi pomogl, nauczyl jak oddychac prawidlowo nie myslac o tym, jak sie wyciszac, jak skupiac, wylaczac... jak nie denerwowac w trakcie odliczania w star boxie.. wiele  wiele ciekawych spraw.
Polecam, ale musi byc to czlowiek sprawdzony bo pranie mozgu latwo zrobic.
No tak.. Tyle, że nikt z moich znajomych nie korzystał z takowego więc jak tu znaleźć kogoś dobrego??
Podpytaj na awf...  sprawdz w google,  moja pani psycholog np ma swoja strrone, mozne sprawdzic osiagniecia, zawodnikow z ktorymi wspolpracowala
Dzięki.. Braciszek studiuje na AWF-ie to może z nim zagadam czy kogoś nie zna..
Tym niemniej czekam na kolejne wypowiedzi i ewentualne kontakty.. 🙂
crazy, dasz namiary?
http://www.makami.za.pl/galerie

http://www.makami.za.pl

To wlasnie moja Pani psycholog,  można do niej napisać , ś dawała mi namiary dla znajomej w innym miescie.
Serdecznie polecam, naprawde bardzo fajna współpraca i żaluję ze juz nie mieszkam w trojmiescie.

Kazdemu polecam  takie spotkania, naprawde warto.
Choc przez jezdzcow raczej wysmiewana.. to jednak w kazdym sporcie zawodnicy maja psychologow..

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się