Repka to jest autokar wynajęty przez nasze Stowarzyszenie Koń i człowiek w Jakubowie ,w tym jest ubezpieczenie i transport w obie strony . Jadą sami koniarze więc nigdy nie jest nudno .Jeżeli ktoś jest z naszych okolic i chce się zabrać z nami to jeszcze są miejsca wolne . Jest możliwość zabrania się po drodze ,Polkowice -Głogów - Leszno lub dojechać do punktu wyjazdu autokaru (Jakubów) można tam zostawić samochód bez problemu .
Ja się wybieram w tym roku do Skaryszewa pierwszy raz, dlatego mam parę pytań. Mogłybyście mi powiedzieć jakiego rodzaju sprzęt tam znajdę? Jakie marki itd. Pozdrawiam. 😉
Ja również wybieram się 😅 Mam nadzieję,że nie będę świadkiem jakiegoś brutalnego załadunku koni 😕 bo z tego co mi wiadomo, dzieją sie tam naprawdę okropne rzeczy
spokojnie do obiadu jeszcze wszystko zobaczycie...bladym switem to tylko konie na mięso wybierają-jak sie pojedzie w normalnych godzinach to maja juz wygolone numery... byłam 2 razy ale szczerze mówiac nie widziałam specjalnie drastycznych scen z ładowania-bywały drastyczniejsze po kwalifikacji ogierów na zakład czy paru zawodach...nie demonizujmy... coraz mniej tam koni a coraz wiecej wszelakiego dobra,ale ciagle jeszcze jest to duuże🙂
Kurcze, gdybym wiedziala, ze tyle osob z re-volty jedzie tym autokarem to tez bym sie zapakowala. A tak tylko mąż ze znajomymi jedzie, z Głogowa. Wczoraj poznym wieczorem bylo juz tylko 5 wolnych miejsc, wiec na pewno bedzie full.
Jak dla mnie porażka - konie biedne, w większości zaniedbane grubaski, brudne... A co do stoisk to było trochę sprzętu jeździeckiego ale jeszcze więcej żarcia, ciuchów, pościeli, zabawek, majtek itd. Spodziewałam się czegoś innego. Byłam pierwszy i ostatni raz.
Konie... Hmm... Niektóre były zagówniałe, przestraszone itd., strasznie zachudzonych nie widziałam, ale niektóre były grubiutkie, czyściutkie, z wyczesanymi ogonami i grzywami, widziałam nawet jakiegoś w koreczkach 🙂. Śliczne szetlandy były 😀. A oprócz tego dużo ludzi "drugiej świeżości", straganów niekońskich z jakimś badziewiem, końskie też były, na niektórych nie było nawet tak bardzo drogo, myślałam że ceny będą wyższe.