Pamiętacie taką kreskówkę "Pepe le Skunks"? (Zakochany Pepe poruszał się wyskakując jak sprężynka z czterech nóg w górę ;-) ) Widziałam dzisiaj jego rudą wersję!
link do większego zdjęcia
A potem było jak w kawale: "Zjem Cię, zjem Cię, obedrę Cię ze skóry" ;-)
i link
Daguś ?? Texas ??? 🤔 🤔 🤔 🤔 🤔 😵 nie poznaje was 🏇 😁 😁
Uchwycona chwila to między innymi : - wszelkie bryki , czy to na padoku , czy na lonży , czy pod siodłem - walki pozorowane , kopaniny między końmi uchwycone w momencie latających nóg , a nie gdy stoją tyłem do siebie - może i kopanina była , ale my widzimy tylko efekt końcowy albo początkowy - nie ma w tym nic nadzwyczajnego . - upadki jeźdźców - ewentualnie efektowne rozbudowanie przeszkody na zawodach , upadki ( oby jak najmniej ) koni z jeźdźcami - wszelakie efektowne dęby - a nie moment gdy koń się szykuje , albo opada po świecy i jest już prawie na ziemi - może być zaliczone coś w rodzaju kury siedzącej na grzbiecie konia , bo to rzadkość Co nie jest "uchwyconą chwilą" ? - tarzanie - ziewanie - pozowanie do zdjęć ( świece "na życzenie" , do zdjęcia , wszelakie ukłony , kładzenie konia ) - miny ( mamy już taki wątek )
Przypominam po raz któryś co jest uchwyconą chwilą 🤬 Dawno nie zaglądałam , oglądam stare zdjęcia i co strona jest coś co nie pasuje do wątku 🤬
Floresta różne mogą być przyczyny - bunt , bo : a) coś go mogło boleć, b) nie lubił konia który był obok, c) miał zły dzień i wiele innych przyczyn może być 😉
Zdjęcie nie jest mojego autorstwa, natknęłam się na nie przeglądając fotki z imprezy, na której w tym roku niestety nie byłam, chociaż to taka tradycja była 😉
Iwona nie nadaje się do tego wątku 😉 Hypnotize lepiej do śmiesznych zdjęć wrzucić , średnio tu pasuje , mimo , że coś tam "uchwycone" , ale to wcale nie jest wbrew pozorom taka rzadkość 😉
Głowy nie dam, bo na miejscu mnie nie było (i narazie nie ma okazji, żeby wypytać obecnych), ale kucowi raczej się nic nie stało. Tam jest możliwość bardzo szybkiej reakcji - złapania zwierzaka i ewentualnego uwolnienia z pułapki.