Forum pomoc, uwagi, testy »

Książka skarg i wniosków

Tomek_J, to nie jest zlewcze. taki jest regulamin - moderator może działać wg. własnego uznania. nie istnieją "taryfikatory" czy tajemnicze ustalenia jak kogo i za co karać. moderator ocenia sytuację i postepuje wg. własnego uznania w granicach regulaminu.

Jak dla mnie to traci kompletnym bezholowiem.
A., przechodzilismy już przez etap "taryfikatora kar" w regulaminie i nie zdało to za bardzo (albo - totalnie nie zdało) egzaminu. od jakiegoś czasu regulamin brzmi tak:
6. W wypadku rażącej sprzeczności z regulaminem admin bądź moderatorzy mają prawo użyć środków ostrzegawczych:
a) ostrzeżenie,
b) wypowiedź moderowana,
c) uciszenie,
d) ban.
Decyzję o wadze przewinienia i stosownej kary podejmuje moderator na podstawie własnego uznania.

jeśli ci to nie odpowiada, to niestety nie jest to moja wina (w sensie: ani nie mozna tego na mnie zwalić ani nie mozna oczekiwac, ze ja cokolwiek w tym zakresie zmienię - bo nie mogę i nie mam mozliwości) i pozostaje tylko wnioskowanie do admina o zmianę regulaminu.
caroline, czy do Ciebie nie dociera, że proszę CIEBIE o KONKRETNĄ odpowiedź, co byś TY zrobiła w KONKRETNEJ sytuacji?
Dworcika, napisałam - w zabawę co by było gdyby, niestety nie zamierzam się bawić.
Czy ta decyzja będzie miała związek z fazą Księżyca, godziną, pogodą czy potrzebne będzie zaglądanie do kart/fusów?
Pytam, bo zastanawiam się nad założeniem kilku tematów, które mogą zostać uznane za dubel, a nie chcę ryzykować.
,
Czy ta decyzja będzie miała związek z fazą Księżyca, godziną, pogodą czy potrzebne będzie zaglądanie do kart/fusów?
Pytam, bo zastanawiam się nad założeniem kilku tematów, które mogą zostać uznane za dubel, a nie chcę ryzykować.

W wielu przypadkach, jesli chodzi o kobiety, rowniez cykl miesieczny ma wplyw na nastroje.
Sorry ale jak dla mnie- Dwo robisz dym dla robienia dymu.
Spotkała Cię taka sytuacja? Konkretna sytuacja Cię denerwuje? Kogoś ze znajomych? Bo pytanie 'a co jeśli by gdzieś kiedyś kogoś coś' to chyba z nudów?
Już za długo jest dobrze? Spokój na forum? Nie ma jazd?
Naprawdę nie rozumiem tego wymuszania odpowiedzi..

Dworcika, jakoś na wirtualnej forumowej szubienicy nie skończyłaś kasując wedle własnego uznania niewygodne dla siebie posty, więc nie bój nic 😎
Widzisz Zen ,a ja nie rozumiem tej niechęci do udzielenia odpowiedzi ze strony moderacji.
Pytanie nie jest ani trudne, ani podchwytliwe.
Moderatorzy są po to by nam użytkownikom żyło się łatwiej, a użytkownicy nie mogą uzyskać zadowalającej odpowiedzi na proste pytania. Władza uderzyła do głowy ? 😉
Moderatorzy są po to by nam użytkownikom żyło się łatwiej

Otóż nie. Moderatorzy są tu po to, by pilnować porządku, a nie żeby komuś życie ułatwiać albo robić dobrze.
Pytanie zostało zadane, odpowiedź udzielona.
IMHO jasna i zrozumiała.

Oh dziękuuuje za olśnienie.  😅

Moderacja jest dla użytkowników, pilnuje ładu i porządku na forum by użytkownikom żyło się lepiej.
Wolisz spędzać czas na forum gdzie każdy każdego obraża, jest 10 takich samych wątków, w każdym zdjęcia rozjeżdżające stronę i ogłoszenia, czy w ładnym, przejrzystym forum na którym każdy przestrzega regulaminu ? nie musisz odpowiadać.
Gdzie tu się aktualnie ktoś obraża i są duble?
Nie ma? To po co taka głupia dyskusja?
ninevet, założyłaś dubla dzisiaj i jakoś nie widzę, żeby cię spotkała sromotna kara 😉 Odpowiedź została udzielona na zadane pytanie i naprawdę nie wiem o co to bicie piany. W kodeksie karnym też masz 'widełki' co ci może sąd klepnąć- a rozpiętość jest różna- zawiasy, odsiadka, kara pieniężna etc. To rozumiem, że uzasadnionym jest napisanie do sądu listu z pytaniem:
'hejka, mam 27 lat, nie byłam karana, a chciałabym chlasnąć pokrzywą sąsiadkę, bo mnie zwyczajnie wkur* stara rura. Co mi za to grozi?' 🤔wirek:
Pytam, bo nie wiem czy mogę sobie pozwolić na takie ryzyko. Od jakiegoś czasu mam chęć założyć kilka tematów bardziej szczegółowych, które mogą zostać uznane za duble. Stąd pytanie. Nie mam ochoty po fakcie dowiedzieć się, że np. caroline uznała, że za to należy mi się ban. Dlatego pytam o konkretną reakcję na coś takiego.
Nie lepiej spytać modów, wprost, czy takie tematy (i podajesz ich tytuły) byłyby uznane jako duble 🤔
I za każdym razem, kiedy mam wątpliwości mam pytać? Żeby przeczytać, że wszystko mam w regulaminie? 😁
Nie. Zadałam proste pytanie podając dość informacji, żeby dowiedzieć się czy gra jest warta świeczki. Niestety nadal nie wiem.
Dworcika, sama wiesz, ze na bana to trzeba sobie ostro nagrabic. mozesz sie doczekac najpierw ostrzega, po nastepnym pewnie moderowanej. i wtedy juz male szanse bedziesz miala rozrabiac dalej. a dla twojej spokojnosci, mozemy sie umowic, ze sprawa twoich ewentualnych dubli zajme sie ja. nie caroline.
Dziękuję za odpowiedź. Obojętne mi jest kto zajmię się moimi ewentualnymi przewinieniami, czekałam jedynie na odpowiedź, która naświetli mi czego mogę się w tej chwili spodziewać.
,
Dworcika- Sory Ty jesteś upośledzona czy taką udajesz? Przypomnij sobie bardzo proszę sytuację w której JA dostałam od Ciebie ostrzeżenie, i zrobiłam to nie umyślnie, bo pomimo tego że wpisałam w wyszukiwarkę hasło mnie interesujące nie wyskoczyło mi kompletnie nic. Uznałaś wówczas że to moje lenistwo i nie potrafiłaś odpowiedzieć mi w 100% na pytanie które sama teraz zadajesz. Po prostu Twoje gnębienie moderatorów w tym wypadku co czysta hipokryzja.

edit.
O ile sięgam pamięcią, wówczas był ten sam regulamin co teraz, odesłałaś mnie do niego nie umiejąc mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego jedni (nowi) za duble dostają inni nie, etc. Odsyłałaś mnie do regulaminu, przyjęłam to na "klatę" stwierdzając że widocznie tak ma być. Teraz chcesz by Ci szczegółowo napisano za 1 dubla- ostrzeżenie, za 2 duble w miesiącu - ban, a czy za Twojej kadencji raczyłaś stworzyć takie coś? Oczywiście że nie. Był dokładnie taki regulamin jak w chwili obecnej i wówczas nie widziałaś potrzeby zmiany regulaminu na bardziej szczegółowy. Jeżeli masz wątpliwość czy temat który chcesz założyć będzie uznany za dubla napisz PW z konkretnym pytanie, zamiast przez 3 strony bić pianę o coś na co sama kiedyś nie umiałaś odpowiedzieć - i to jest w tym najlepsze  🤣

Tomku-J- Ja w wypowiedzi caroline nie zauważyłam niczego nie stosownego. Teraz to szukacie dziury w całym  😉
Dostałam odpowiedź, która mnie zadowala. Szkoda, że tylko katija potrafiła mi jej udzielić.
Ja się tu nie dopytywałam o słuszność jakiegoś postępowania moderatora, ale o to, co w jego mniemaniu grozi mi w konkretnej sytuacji.
Dworcika- W ciągu tej zawiłej rozmowy zadałaś co najmniej kilka rożnych pytań, dopiero na samym końcu skonkretyzowałaś swoje pytanie bo wcześniej ciągle dopytywałaś o coś zupełnie innego, albo o to samo ale formułowałaś to inaczej. To dobrze że katija Ci odpowiedziała to znaczy że dobry z niej mod  😉
,
Tomku-J- caroline odpowiadała cały czas, ja też kiedyś takie odpowiedzi uzyskiwałam od Dwo, i wcale nie uważałam ją za złego moda  😉
Presja, Ty pytałaś o to DLACZEGO zostałaś ukarana w ten, a nie inny sposób. A ja pytałam o to jakiej kary mogę się spodziewać od tego caroline w przypadku konkretnego postępowania. Nie dlaczego takiej, a w ogóle JAKIEJ.
Pytałam również o to na jakiej podstawie zostałam ukarana, ponieważ widziałam ze nowi użytwkonicy czy też inni starzy zakładający duble nie otrzymywali ich zawsze. Odpowiedź była jedna - regulamin  😉
,
Moderatorzy nie są dla forumowiczów, powiadasz
Są po to, by porządku pilnować, jak wcześniej napisałam.
Bycie "dla forumowiczów" czyli co?
Bo jeśli powyższe jest dbaniem, by syf się nie robił, fotki nie rozjeżdżały stron i nie mnożyło się milion wątków "sprzedam cośtam" - to IMHO mieści się w definicji porządku dla forumowiczów, żeby im się dobrze forum czytało.
Natomiast jeśli bycie dla forumowiczów miałoby wiązać się z odpowiadaniem na dziwne pytania...

Jakoś da się na tym forum pisać, nie żyjąc w ciągłym strachu przed interwencją moda.
Założyłam dubel? To przyszedł mod i rzekł: dubel zamknięty, a ty masz ostrzega.
No i dobra, dubel zamknięty, a ja, uznawszy argumenty, idę pisać do innego właściwego wątku.
Gdzie tu problem?
Jeśli w tej sytuacji założę kolejnego dubla i mod przywali mi moderowaną lub nawet uciszenie, jeśli byłam wyjątkowo upierdliwa w zakładaniu dubli, to do kogo mogę mieć pretensje? Do siebie, że nie skumałam o czym do mnie mówiono, czy do moda, że robił, co było trzeba?

Zaprawdę, nie rozumiem problemu Dworciki... najwyżej dostanie ostrzega. To aż taka dotkliwa kara, żeby nie można było zaryzykować założenia wątku będącego potencjalnie dublem...?

E, tam...
Chociaż miałam duże wątpliwości co do tego że caroline będzie moderatorem, nie widzę żadnych przesłanek do tego by uważać że jej praca jest zła i nie obiektywna. Uważam że jest duży spokój na re-volcie, i generalnie jest porządek. Przesadzasz Tomku_J pisząc [quote author=Tomek_J link=topic=232.msg882031#msg882031 date=1296727911]
[Niewątpliwie. Jednak mi chodzi o to CO odpowiadała i JAK.
[/quote] to juz szukanie dziury w całym, naprawdę nie pomyślałabym że jej odpowiedź to ignorowanie użytkowników, zlewanie ich czy też traktowanie z góry.

edit:

Tomku-J- doceń więc że dyskutuje z Tobą na PW a nie wałkuje tu pod publikę, pokazując swoją wyzszość nad Tobą  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się