Forum pomoc, uwagi, testy »

Książka skarg i wniosków

nie mozna edytowac tylko jesli zostalo nadane ostrzezenie. dlatego jak wywalamy fotki, to mozna dodac spowrotem zmniejszona. ale nie nalezy usuwac naszych uwag 😉
Zastanawiają mnie te ostrzeżenia za za długie linki.
Na jakiej podstawie je wstawiacie ? Bo za "moich" czasów czegoś takiego chyba nie było .
Tak samo dlaczego za np. za duże zdjęcie jest upomnienie, a za za długi link od razu ostrzeżenie ?
😁 ja za za duze zdjecie od razu dostalam ostrzezenie  😁
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,8233.msg838279.html#msg838279
forum sie rozjechalo po moim poscie, nie moge wyedytowac. :kwiatek:
Naciśnij ctrl i - tak długo aż strona Ci się zmniejszy do momentu widocznosci przycisku "zmień".
potem by powrócić do normalnego wygladu strony ctrl i +
adrianna, zaraz to sprawdzę, ale jeśli przyczyną jest ZNOWU to, ze napisałas posta korzystając wyłącznie z twardej spacji, to wyladujesz z karą. bo prosiłam już dostatecznie wiele razy zebyc tego NIE robiła.

ninevet, ostrzezenie za linki, z tego co pamiętam, wlepiłam jedno. i tak jak już szanownej ukaranej tłumaczyłam - rozwaliła tymi linkami wątek dokumentnie.
mam narazie tylko klawiature ekranowa, i czasami tak sie dzieje.  🙇
adrianna, to sie naucz z niej korzystać, bo ja mam już powoli dość latania za tobą i naprawiania kolejnych postów, bo nie umiesz obsłuzyć swojej klawiatury 🙄 🤔
umiem, z tym ze mam zepsute wejscie do klawiatury recznej.  :kwiatek:
Ale teraz rzuciło mi się, że Katija wstawiła drugie.
Ja się zastanawiam na jakiej podstawie. Regulamin nie mówi nic o linkach czy też obowiązku ich skracania.
ninevet, a jaki masz z tym problem? bo po raz drugi dzisiaj nie rozumiem o co ci chodzi.
oczywiście, masz racje, regulamin nie mówi nic o tym, że mamy naprawiać posty powodujące niemożność odczytania strony wątku - na twoje specjalne zyczenie mamy zacząć to olewać? 😎 to idz sobie WYGODNIE poczytaj watek podlinkowany przez adrianne. zyczyć ci szczęscia? 😎
caroline a tobie  ja za to życze więcej  cierpliwości i życzliwości.
Ale czemu mnie atakujesz ?
Pytam, jako użytkownik który chce się zorientować w "nowościach" na forum.
Uwierz, że biegałam i poprawiałam po użytkownikach i linki, i zdjęcia, i wszystko, i ani nie chciałam oklasków, ani nie wstawiałam ostrzeżeń za linki, ani pytającym nie życzyłam szczęścia.

Chciałabym byście na specjalne życzenie działały zgodnie z regulaminem panującym na forum. A tam o linkach nic nie ma.  Za dużo ?
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,8233.msg838373/boardseen.html#new

Ktoś chyba mtl? rozjeżdża kolejne wątki, nie jestem pewna ale chyba podpisem pod avatem.
ninevet, ja moge napisac jak dzialam JA. wychodze z zalozenia, ze jestesmy od tego, zeby tu trzymac porzadek, podjelismy sie tej funkcji i nie jest dla mnie problemem zmniejszyc zdjecie, skrocic link czy scalic posty. jednak jesli dana rzecz wywoluje duza szkode- np rozjezdza forum, lub powtarza sie nagminnie- brak edycji, za duze foty itp, to karam ostrzezeniem. wychodze z zalozenia, ze kazdy moze sie pomylic (zapakowac za duza fote, dodac dwa posty itp) ale jesli ktos robi to nagminnie to jest karany.
mam nadzieje, ze moja odpowiedz cie satysfakcjonuje i wydaje sie byc logiczna.
za to moja prosba kosztowala mnie ignora, caroline co ci to da jak jako mod musisz odczytac. Mimo wszystko  :kwiatek:
zabeczka, dziękuję za radę :kwiatek:
w zamian rada ode mnie - nie prowokuj.

ninevet, tak, wielką nowością moze być to na ten przykład, ze za cytowanie zdjęć raczej ciężko się teraz doigrać ostrzeżenia (trzeba być bardzo upartym) (jakos te podstawe karania sobie dobrze zapamiętałam, bo i mnie tez się na nią udało zalapać, od wawrka, zeby nie było :cool🙂
i nie atakuję. pisze to co myslę - nie rozumiem o co ci chodzi. najpierw to zgłoszenie (ktorego dalej nie rozumiem, ale dokoncze dyskusje na PW), teraz to - i znowu nie rozumiem na czym polega twój problem. sprzatanie sprzątaniem, ale jesli moderator nie moze nawet wejsc do wątku, bo jest tak rozwalony czyjąś radosną twórczością... dla mnei to przegięcie. a o skracanie i TAGOWANIE linków (wtedy się łamią i nie rozwalają forum) wielokrotnie prosiliśmy - i my i quantanamera.

adrianna, ostatnie ostrzeżenie ode mnie - poprawiłam ten nieszczesny post. ale napisz kolejny na samej twardej spacji i wylądujesz na moderowanej do czasu az nauczysz sie pisać z normalną spacją (ktora nie rozwala wątków).
dopisane i nie ode mnie masz ignora kolejnego. pewnie ktoś miał dość tego, że mu forum rozjezdzasz. bo jak jesteś ignorowana to twoje posty nie rozjezdzają forum.
car nie robie tego z premedytacja, to jest od czasu do czasu.  :kwiatek:
caroline co masz na myśli pisząc - nie prowokuj?
ja poprostu zgadzam sie z Nine cytuję: Ja się zastanawiam na jakiej podstawie. Regulamin nie mówi nic o linkach czy też obowiązku ich skracania.

Twoja odpowiedź nie była zbyt sympatyczna.
Katija - Przejrzałam 3 ostatnie strony postów użytkowniczki "Time" która dostała ostrzeżenie za za długi link.
To jej pierwsze "linkowe" wykroczenie.
Z resztą nie wiem czy udowadnianie jest potrzebne skoro ani o linkach, ani o obowiązku ich skracania regulamin nie mówi. Mówi o zdjęciach, o cytowaniu, o edycji - o wszystkim tym, z czym się zgadzam i z czym nie mam problemów. Pytam o same linki i podstawy do wlepiania ostrzeżeń za to. Dla mnie to jest nowość, ja łaziłam, skracałam i najwyżej tłumaczyłam na pw jak na przyszłość użytkownik ma sobie z tym poradzić, założyłam obrazkowy temat tłumaczący skracanie linków który w tym dziale jest przyklejony ale nigdy nie przyszło mi do głowy by wstawić za to ostrzeżenie.

Caroline - mój problem polega na tym, że po 2 latach bycia na forum widzę "ostrzeżenie za za długi link" wchodzę do regulaminu i nic o tym nie ma, sięgam pamięcią w przeszłość i nie przypominam sobie podobnych ostrzeżeń.
Chce wiedzieć na jakiej podstawie ja, jako użytkownik wstawiając za długi link narażam się na karę.
ninevet, nie ma w regulaminie rowniez nic o pisaniu postow twarda spacja. ale to utrudnia, podobnie jak ten link, korzystanie z forum. inaczej by to wgladalo jakby byl to "po prostu za dlugi link" ale to byl dlugasny link na wiele linijek i "Time" chyba widziala co wstawia?
katija ja nie wiem czy ta dyskusja ma sens. Odpowiedz mi tylko na jakiej podstawie wstawiłaś ostrzeżenie i się uspokoję, najpierw mówiłaś o "nagminności", pokazuje Ci, że jej nie ma. Ty wykłócasz się, że wiedziała co wstawia.
Powiedz mi skąd użytkownicy mają wiedzieć, że nie wolno wstawiać za długich linków skoro NIGDZIE  nie ma o tym informacji ?
ninevet, linki są skracane, jak ktoś potrzebuje pomocy to mu to tłumaczę/odsyłam do wątku z wytłumaczeniem tego. jednak uważam za pewną bezczelność wrzucanie nieotagowanego linku długiego na 4 linijki na moim monitorze (a monitor mam naprawdę spory...), który się w dodatku nie łamie. Administrator forum prosił wyraźnie - tagować linki, bo skrypt forum sobie z niektórymi nie radzi. dla mnie te dwie sprawy - utrudnienie/uniemożliwienie innym użytkownikom czytania wątku oraz ignorowanie próśb admina, wystarczają.
ja na taką skrajną sytuację trafiłam raz i uznałam, że szkoda jaką wywołuje post użytkownika dostatecznie uzasadnia ostrzeżenie za takie zachowanie.
zdaje się, ze to zalatuje też pod kulturę osobistą - samemu pisać, ale i innym nie uniemożliwiać czytania forum...

co do ew. kar - nie ma żadnego zagrożenia żadną karą jeśli linki są otagowane, a długie linki są skracane.
jednak jesli dana rzecz wywoluje duza szkode- np rozjezdza forum, lub powtarza sie nagminnie-

Time dostala zwykle ostrzezenie, w dodatku krotkie. i co ciekawe ona nie ma o to pretensji.
Wciąż czekam na odpowiedź :
Powiedz mi skąd użytkownicy mają wiedzieć, że nie wolno wstawiać za długich linków skoro NIGDZIE  nie ma o tym informacji ?

Ja nie bronie Time - szczerze to wisi mi jej ostrzeżenie.
Jestem ciekawa, widzę coś zupełnie nowego o czym w regulaminie nie ma mowy więc szukam wyjaśnienia.
Postanowiłam uderzyć do źródła czyli do was.

A o "dużej szkodzie" gdzie jest w regulaminie ?  😁
ninevet, odpowiedziałam już na twoje pytanie powyżej. ciesze się, ze to zamyka temat.
Mam rozumieć, że ten "wyraźny apel Admina" to ten post [url=http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,37480.msg773904.html#msg773904] http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,37480.msg773904.html#msg773904[/url] w wątku o dużo mówiącym tytule "wiadomości się nie wyświetlają"  😂
w regulaminie jest mowa o tym, ze zaleca sie nie utrudniać odbioru forum innym użytkownikom. to jest utrudnianie. dziekuje, dobranoc.
katija to do Ciebie.... wciąąąąż czeka  😎
Wciąż czekam na odpowiedź :
[quote author=ninevet link=topic=232.msg838441#msg838441 date=1294181878]

[/quote]
ninevet, jak widać apel jest dostatecznie wyraźny, skoro bez trudu go odnalazłaś.
postulat ten był powtarzany na forum w różnych wątkach.
niedawno, żeby jeszcze łatwiej było na niego wpaść użytkownikom, dopisałam go też w wątku z forumowym FAQ.

o, katija mnie uprzedziła. dobranoc.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się