Forum pomoc, uwagi, testy »

Książka skarg i wniosków

Notarialna, tam jest taki meksyk, ze jesli widzisz watek jaki miałby zostac z tego wydzielony, to bardzo prosze o przesłanie linków do postów do wydzielenia.
caroline, Zaraz to zrobię 🙂
22 pażdziernika bieżacego roku użytkownik elen zamówila ode mnie ochraniacze veredus black light rozm s nowe nieuzywane komplet za kwote 200zl. 25 pażdziernika miała wplącic pieniadze na konto i tym samym tego dnia wyslalam ochraniacze . po dzis dzien nie mam wplaty a uzxytkownik przestal sie odzywac raz pieniadze do niej wrocily i podalam drugi numer konta. zero kontaktu, wczesniej zwalala na poczte ale teraz nie odpowiada wcale. co mnie bardzo dziwi bo buty zamowilam pod koniec listopada i dostalam je normalnie. zglaszam tu jako nieuczciwy uzytkownik oraz po swietach na policje
pędzący wicher, to nie ten wątek (>wątek o nieuczciwych revoltowiczach), po drugie wykazałaś się nieostrożnością wysyłając towar przed zaksięgowaniem wpłaty. Jakie znowu buty- od kogoś innego, tak?
tak od innej osoby nieostroznosc? z wieloma osobami tutaj tak wspolpracuje nie ten watek? pisze ksiega skarg i wnioskow myslalam ze tu ale sorki za pomylke
jeśli ktos moze poprosze o linka do tego watku w ktorym powinnam to napisac bo nie moge znalezc
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,5367.0.html

🚫 twg.pędzący wicher
elen, nie chciała przypadkiem pobraniowej przesyłki? (ja tak jej sprzedawałam niedawno) bo ona nie może na pocztę iść  😉
nie twierdzila ze w poniedzialek 23 przeleje pieniadze na konto na poczcie i bardzo jej zalezalo na tych ochraniaczach bo sa juz praktycznie nie do zdobycia nowe a ja mialam bo kupilam je dla konia ktorego po 3 dniach sprzedalam i nawet w nich nie jezdzilam a lezaly bo potem mialam konie na ktore s nie pasowaly od dwoch miesiecy czekam na pieniadze od 12 grudnia elen nie daje znaku zycia twierdzila ze to wina poczty
pędzący wicher, skargi i wnioski dotyczące działania forum. Edytuj posty, zamiast pisać pod swoim kolejny (prawy górny róg wiadomości).
"z wieloma osobami tutaj tak wspolpracuje"- no to dotychczas miałaś farta i tyle, mało kto, rozsądny decyduje się wysłać towar bez pieniędzy osobie, której nie zna. Nie zmienia to oczywiście faktu oszustwa, które jeśli ma miejsce, to je ma niezależnie od sprzyjających okoliczości, ale niewątpliwie zachowałaś się naiwnie i na własną szkodę.
Wysylam Ci kilka kropek i przecinkow, bo widzę, ze Ci zabrakło.

Załączniki:
1) .................................................
2) ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

cieciorka a jezeli wymieniam sie z kims to tez ja mam pierwsza czekac na towar ? rownie dobrze druga osoba moze powiedziec to samo prawda?
pędzący wicher, prosze przeniesc sie do wlasciwego watku, czyli [url=http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,5367.msg823011.html#new]tutaj[/url]
prosze uzytkownikow, z ktorych komputerow korzysta wiecej niz jeden re-voltowicz o zglaszanie tego do moderacji. ulatwi nam to prace i pozwoli uniknac nieprzyjemnosci w postaci banow i wyajaniania calej sprawy.
prosze rowniez o wpisywanie powodu zgloszenia przy uzywaniu funkcji "zglos do moderatora". na zgloszenia bez wpisanego powodu, nie bedziemy reagowac.
skarga/wniosek do dzialania modow
kilkakrotnie pislaam pw do modow (teraz i w przeszlosci) zeby reagowali na za duze zdjecia w ogloszeniach. czy moglby sie jakis  tym zajac? bo ostrzezenia za "nie na temat itp, wlepiane sa odrazu (choc czesto nie potrzebnie bo niech ludzie sobie gadaja jesli maja ochote... to nie obrady sejmu gdzie spoleczenstwo placi zeby bylo na temat), a to powazna rzecz, bo pewnie nie tylko ja nie moge otworzyc strony albo zrzera mi caly transfer, jesli akurat nie korzystam z neostrady. zreszta jesli sa jakies zasady to chyba powinny wszstkich i wszedzie obowiazywac anie wybiurczo.
na forum zdjęcia mogą mieć maksymalny rozmiar 800x800 pikseli. to, ze mieszcząc się w tych rozmiarach bywają "ciężkie" do załadowania nie jest winą moderatorów i takie zdjęcia, poza wyjątkowymi sytuacjami, nie będą usuwane - bo są zgodne z regulaminem.
w wątku ogłoszeniowym do kazdego ogłoszenia (ogłoszenia, a nie postu) mozna dodać maksymalnie dwa zdjęcia. dodane zdjęcia nie powinny przekraczać rozmiaru 800x800 pikseli.

wątek ogłoszeniowy jest na bieżąco sprzątany, jeśli znajdują się w nim zdjęcia przekraczające rozmiar i zauwazymy to lub zostanie to nam zgłoszone - reagujemy.
zazwyczaj zamieniamy zdjęcia na linki lub kasujemy zdjęcia załączone i poza wyjątkowymi naruszeniami (rażącymi lub uporczywymi) nie wlepiamy kar.

nie usuwamy zdjęć, bo komuś zdjęcia zjadają transfer, nie ma takiej kategorii w regulaminie.
pislam nie o "duzych ta po prostu" tylko o "za duzych" - drobna roznica, ale trzeba byloby zrozumiec tekst pisany. jak regulamin ktory cytujesz a nie znasz...a napewno stosujesz wybiurczo wg widzimisie.
no ale... w takim razie dlaczego dostalam (wczesniejsze) ostrzezenie za zdjecie ktore nie mialo nawet tych 800X800 ? (robilam je w corelu wiec wiem ile ustawilam), bo tu piszesz ze tylko zmieniacie, kasujecie zdjecia... a moj zostal w calosci + ostrzezenie bez uprzedzenia? dziwne ;] tak samo za offa ktory offem nie byl itd. ale juz sie przyzwyczailam. nawet nie odpisuj, nic to nie wyjasni napewno i tak.
jeśli już koniecznie chcesz dyskutować to proponuję zebyś najpierw sprawdziła za co dostałas poprzednie ostrzeżenie (ciągnięcie offtopicu, a nie rozmiar zdjęcia: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,38315.msg786869.html#msg786869) 🙄 bo znowu wykłócasz się całkowicie bezpodstawnie, a przez to IMHO - bezsensownie.

dalej, nie ma znaczenia jakie jest twoje odczucie - zdjecie jest duże czy za duże, podoba ci sie czy nie, zżera ci transfer czy nie. decyduje rozmiar (800x800 pikseli).
jedynie w bardzo wyjątkowych sytuacjach (na ten przykład - mnie zdarzyło się dotychczas tylko raz na coś takiego trafić) jesli jakaś grafika naprawdę wybitnie spowalnia ładowanie się strony, to mimo że jej wymiary są "regulaminowe" - po dyskusji z resztą modów - zamienię ją na link.

moderatorzy nie mają obowiązku nikogo prosić, upraszać ani błagać o poprawienie swoich postów czy zaniechanie działań naruszających regulamin. nie mają też obowiązku nikogo najpierw prosić ani ostrzegać na PW. jeśli to robią, to wyłącznie z własnej uprzejmości i/lub opierając się na własnym osądzie skuteczności i sensowności takiego działania.
ze swojej strony mogę tylko dodać, że nieszczególnie czuję pociąg do prowadzenia dyskusji na PW z użytkownikami nieuprzejmymi, fanatycznie przywiązanymi do swoich racji oraz kłótliwych i napastliwych. wtedy zdecydowanie wolę taki problem rozwiązać "publicznie" niż mordować się z zalewającymi mnie PW od takiego użytkownika.

zaś co do twoich zgłoszeń i zarzutu, iż rzekomo moderatorzy nie reagują na nie. otóż zgłoszeń od ciebie w ostatnich dniach nie było w ogóle. sprawdziłam nawet - od 1 grudnia nie było ani jednego zgłoszenia od ciebie (za to kilka zgłoszeń twoich offtopików było - od innych użytkowników, których drażni twój "styl" wypowiedzi oraz umiłowanie do offtopowania).

na koniec, jestem w zupełności pewna, ze co jak co, ale ja na pewno nie stosuję regulaminu wybiurczo 🙄

lit
Punkt 4 regulaminu mówi, iż na forum zabrania się umieszczania w podpisach grafik przekraczających 100x500 pikseli w poziomie. Wiele osób łamie ten punkt regulaminu, proszę o interwencję.
Dworcika, będę wdzięczna za PW lub zgłoszenie przez przycisk, kiedy takie osoby znowu zauwazysz. ja ostatnio nie przyłapałam nikogo z takim podpisem, ale moze zaglądam do innych wątków niż ty i dlatego mi to umknęło. zwrócę baczniejszą uwagę.
dzięki za informację i ew. pomoc :kwiatek:
.
 Całkowita edycja posta

Ochłoń troszkę, bo się zagalopowałaś...
wawrek
Ponieważ nadal otrzymujemy sporo zgłoszeń (przycisk "zgłoś do moderatorów"😉 bez opisania przyczyny zgłoszenia, to za katiją jeszcze raz bardzo proszę:

Prosimy o wpisywanie powodu zgłoszenia przy używaniu funkcji "zgłoś do moderatora". Na zgłoszenia bez wpisanego powodu, nie będziemy reagować.

oraz druga bardzo ważna sprawa:

Prosimy użytkowników, z których komputerów korzysta więcej niż jeden re-voltowicz o zgłaszanie tego do moderatorów (np. PW). Ułatwi nam to prace, a wam pozwoli uniknąć nieprzyjemności w postaci banów i wyjaśniania całej sprawy.

od razu z głowy wypisuję tych użytkowników, o których oczywiście wiemy 😉
Lovely, Dzionek, korsik, Ktoś, Pacia, dziewczynka, wrotki, insanity, zen, miel, Dzionka, shark, Shaver, Papiton5.

i jeszcze trzecie ogłoszenie parafialne 😉 - podpisy i suwaczki - ponieważ sporo z tym ostatnio było wątpliwości:

po pierwsze: przypominamy, że regulamin jasno mówi, że w podpisach, awatarach, sygnaturkach, etc., NIE MOGĄ znajdować się żadne reklamy ani ogłoszenia. również ogłoszenia o chęci zakupienia jakiegoś czapraka 😉 NIE i KROPKA.

po drugie: przypominamy, że regulamin jasno mówi, że w podpisie mogą znajdować się grafiki nieprzekraczające rozmiarów 100x500 pikseli. W naszym rozumieniu stosownego postanowienia regulaminu oznacza to, że żadna z grafik, które się w podpisie znajdują nie może przekraczać takich rozmiarów, nie oznacza to jednak ograniczenia do wstawiania wyłącznie jednej grafiki w podpisie.
w podpisie jest ograniczona liczba znaków, ale jeśli ktoś zdoła tam upchnąć linki do dwóch lub więcej grafik, a żadna z nich nie przekroczy wymiarów 100x500, to nie będziemy się tego czepiać 🙂 z jednym wyjątkiem - jeśli komuś uda się tam tyle lub w taki sposób upchać grafik lub tekstu, że jego posty będą bardzo przeszkadzały/utrudniały innym użytkownikom czytanie forum. wtedy będziemy interweniować.

...nie ma lekko... przypomniało mi się jeszcze jedno ogłoszenie parafialne 😉

wstawianie linków - przypominam o prośbie naszego Admina o wstawianie linków z użyciem tagów URL oraz skracanie długich linków.

acha i jeszcze najnowszy hot topic 😉

Jeśli chcecie wstawić fotki znalezione na reitforum.de, to bardzo proszę wstawiać TYLKO linki do zdjęć i nie tagować ich aby wyświetlały się jako obrazki. SAME LINKI. w przeciwnym razie będziemy musieli - z powodu próśb użytkowników tamtego forum, które niestety naprawdę są uzasadnione - edytować wasze posty i zamieniać wstawione zdjęcia na linki.

caroline, To r-v Niemcy czytują? o.0
nie wiem czy czytują, ale zdjęcia na pewno oglądają 😉
i potrafią się o swoje racje uprzejmie, acz stanowczo, w cywilizowanych językach, doprosić 🙂
A ja mam takie pytanie. chyba ze gdzies bylo Dzu Dzu to dawna Soczewkowa czy to sa dwa inne konta?
domiwa, sa te same i beda zbanowane.
katija dzieki. A jednak gdzies bylo 😉
ban juz nadany.
Quanta, mogłabyś "naprawić" skrzynkę nadawczą, żeby widać było adresatów?
oj tak, to by sie przydalo.
podpisuję się pod tym! Bardzo bardzo by się przydało, tak samo jak możliwość odpisywać i czytać pw na wersji wap. 
to jakis zart? wyedytowalas uwage moderatora, w niej dokladnie bylo napisane, ze odpowiada sie na ogloszenia za pomoca pw, a jak chce sie cos dodac to edytuje sie swojego poprzedniego posta. 😤
 edytowanie i ignorowanie prosb moderatora

myślałam, że po interwencji moderatora w post, autor nie ma już możliwości go zmienić, nie jest tak?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się