Forum pomoc, uwagi, testy »

Książka skarg i wniosków

czy tylko mi stało się coś ze stroną główną?
zamiast ikonki Końskiej Rewii wyświetla mi się nagłówek strony i to taki 'niedokończony' i nie mam ikonki 'profil' za to mam dwa razy 'indeks' .
nie ukrywam, że jest to trochę denerwujące 😉
Czy takie podejście moda jest oficjalną linią tego forum?

Nie radzicie sobie z wrotkim, to nie odpisujcie na jego posty. Jeśli czujecie się na siłach - podejmijcie rękawicę i dyskutujcie. Ja was nie będę powstrzymywać

Dla mnie to zabrzmiało jak otwarcie ringu wolnej amerykanki.

A co z regulaminem, który mówi o karach za prowokowanie do kłótni i awantur?

Każdy wątek , gdzie pojawią się znane i zawsze te same osoby , zamienia się w bezsensowne pyskówki.

Czy o to chodzi na tym , konkretnym forum?

guli to nie wiesz ze są równi i równiejsi?
Ciężko być modem. Dali bana wrotkowi - oberwali po uszach, każą sobie radzić z wrotkiem - obrywają po uszach.
You can't please everyone but you sure can piss them off <= trusia, pozwolisz, że pożyczę 😉
wiesz dea dla mnie to zabrzmiało... jemu uwagi zwracać nie zamierzam za trolowanie. On jest powyżej waszej mizernej inteligencji wiec ma przyzwolenie na wolną amerykankę.
A tym czasem w kilku watkach gdzie wyszła minimalna zmiana tematu - chociażby,, uchwycić chwile" c. już  nam wszystkim zwraca uwagę. Taaa... 
zabeczka17 - wyobraź sobie, że jesteś modem. Co byś zrobiła? Pytanie jest z grubsza retoryczne - poza tym każda odpowiedź jest nieprawidłowa.
Mnie wcale nie chodzi o konkretnego uczestnika nagminnie łamiącego regulamin w tym akurat zakresie.
Ja pytam o całokształt , bo takich osób jest kilka.
Mam wrażenie, że osoby te tylko w ten sposób potrafią zaistnieć w życiu, bo merytorycznie nic nie wnoszą do żadnej dyskusji.

Pytam, czy to jest pożądane oblicze forum  , skoro mają już oficjalne poparcie moda i w związku z tym nie ukrywają triumfalnego tonu.

gdybym podeszła do tego postanowienia regulaminu w taki sposob w jaki sobie zyczysz, to byłabys pierwsza do "odstrzału" - za to, ze wypisując niejednokrotnie piramidalne bzdury prowokujesz innych do dyskutowania z tobą.

tymczasem KAŻDY ma prawo, moim zdaniem, napisać jaką ma opinię na dany temat i tak samo kazdy moze sobie dalej na ten temat dyskutować. Posiadanie własnych opinii nie jest powodem do banowania czy ostrzegania kogokolwiek, nawet jesli komus innemu taka opinia się nie podoba. posiadanie opinii nie jest zakazane. tak samo nie jest zakazane dyskutowanie i niezgadzanie się z poglądami przedmówcy.

forma w jakiej jest ta opinia wyrazana, umiejetność odnalezienia właściwego watku do wyrazenia owej opinii, forma w jakiej prowadzona jest dyskusja - to mozna oceniać pod kątem zgodnosci z regulaminem.
natomiast to jakie ktoś ma poglądy dotyczące koni i jeździectwa - nie podlega ocenie moderatorów i nawet jesli się z kims nie zgadzam/nie zgadzamy to dopóki taka wypowiedź swoją formą nie narusza regulaminu, i nawet (a wręcz - tym bardziej) jesli jej publikacja sprowokowała uzytkowników do dyskusji (wymiany pogladów), to tak długo jak pierwotna wypowiedź, jak i sprowokowana przez nią dyskusja zachowują kanon kulturalnej wymiany zdań - bez wzgledu na jej merytoyczną treść (*), nie będzie zamykana/kasowana/karana.

dotyczas obowiazywały dokładnie takie same zasady, w przeciwnym razie nie byłoby to forum dyskusyjne a jedynie blog "jedynych słusznych".

(*) z zastrzezeniem, oczywiscie, ze trzyma się to nadal tematu wątku i podforum - ale to już kwestia techniczna wydzielenia nowego watku w dyskusji i ew. przeniesienia jej na właściwe podforum

Mam wrażenie, że osoby te tylko w ten sposób potrafią zaistnieć w życiu, bo merytorycznie nic nie wnoszą do żadnej dyskusji.

moderator NIE OCENIA treści MERYTORYCZNYCH.
koniec kropka.

resztę napisałam już wyżej.

🤔

He, he i kto to mówi.  🤣  Czyżby czas samokrytki nadszedł?
dea, widze, ze choc ty jedna jestes w stanie spojzec szerzej i postawic sie w naszej sytuacji.
1. po pierwsze wrotki NIE ZLAMAL regulaminu. jego zachowanie bylo niewlasciwe i zostala mu zwrocona uwaga, ale nie zlamal regulaminu- nie mialam za co nadac mu ostrzezenia. nikogo nie obrazil personalnie, wyrazal tylko swoje, niepopularne zdanie. a to mu wolno.
2. wrotki jaki jest kazdy widzi. jesli chce sie z wrotkiem klocic, to powodzenia. wiadome nie od dzis, ze jest to osoba nie przymujaca argumentow, w dodatku potrafiaca pojechac z grubej rury. po co podejmowac dzialania nie majace sensu?
zabeczka17, wybacz prosze, ze zajmujemy se utrzymywaniem porzadku na forum, ze zeby nadac komus ostrzezenie regulamin musi byc zlamany. wyobraz sobie, ze w sprawach offtopicow reagujemy raczej po zgloszeniach i na to co sie dzialo w uchwycc chwile, wyobraz sobie, zgloszenia byly. przyszlo ci do glowy, ze to inni uzytkownicy skarza sie na to co sie dzieje w watkach? to wlasnie inni uzytkownicy zglaszaja, ze cos im sie nie podoba i prosza o interwencje.
[quote author=guli link=topic=232.msg800922#msg800922 date=1291794469]

gdybym podeszła do tego postanowienia regulaminu w taki sposob w jaki sobie zyczysz, to byłabys pierwsza do "odstrzału" - za to, ze wypisując niejednokrotnie piramidalne bzdury prowokujesz innych do dyskutowania z tobą. [/quote]

Pogrubiłam podejście moderatora.
Zwłaszcza, że rozpoczął nagonkę.
Pogratulować  👍

guli, to nie jest podejście. To niestety jest prawda ;( i opinia wielu użytkowników forum ;(

moderator NIE OCENIA treści MERYTORYCZNYCH.
koniec kropka.

Czyżby? 🤣

piramidalne bzdury o cudzych postach- to przecież  nie ocena 🤣
piramidalne bzdury o cudzych postach
Gdyby piramidalne bzdury były oceniane, wylądowałabyś już dawno na moderowanej.
A tak możesz sobie dalej głosić... niemalże bezkarnie.
piramidalne bzdury o cudzych postach
Gdyby piramidalne bzdury były oceniane, wylądowałabyś już dawno na moderowanej.
A tak możesz sobie dalej głosić... niemalże bezkarnie.

Albo nawet dostałaby bana – co, jak wiemy, już miało miejsce na innym forum, ale niestety niczego guli nie nauczyło.
Kiedyś słyszałam, że ludziom w innych ludziach najbardziej przeszkadzają te wady, których podświadomie w sobie nie akceptują  😎
Niestety, pewnego poziomu absurdu nikt normalny nie wytrzyma... 😉
ze wypisując niejednokrotnie piramidalne bzdury prowokujesz innych do dyskutowania z tobą.

Przepraszam ale tu się nie zgodzę. To nie są bzdury, a wszechświatowe prawa natury koni odkryte przez Guli w wyniku jej obserwacji jej własnego stada koni złożonego z osobników dwóch. To jak te dwa osobniki się zachowywały lub zachowują determinuje formułowanie kolejnych wszechobowiązujących praw natury koni.
To nie są bzdury, a wszechświatowe prawa natury koni odkryte przez Guli w wyniku jej obserwacji jej własnego stada koni złożonego z osobników dwóch
czepiacie się! przecież ta para wałachów to prawdziwie modelowy tabun 😁
wrotki, jeden z nich jest zupelnie naturalnie ogierem!
ja tam nic do homoseksualistów  nie mam... 😉
wrotki, jeden z nich jest zupelnie naturalnie ogierem!

o to tego nie wydedukowałam z publikowanych przez Guli udowodnionych naukowo twierdzeń. Ale dobrze wiedzieć 🙂 Zresztą ogier jest przecież właśnie bardziej naturalny niż wynaturzony nienaturalnym zabiegiem wałach. 
Czy to wątek na mój temat?

Skierowałam swoje pytanie pod konkretnym adresem.
Ale widząc nicki udzielających się tu osób- to moje pytanie było zupełnie retoryczne.

Dzięki moderatorom za odpowiedź 😀
Do modów: czy można by było sprawdzić użytkownika Prestige czy nie jest następnym wcieleniem goldenhorse i Konstantynopola? Z góry dziękuję.
Guli, a takie jedno pytanko. Czemu traktujesz wypowiedź Caroline jako MODERA? Przecież nie napisała nic na kolorowo? He?
Cały dzień ma tak, że przychodzą mi na maila potwierdzenia o odpowiedzi w wątku, w którym pisałam - tyle że stare odpowiedzi, np które ktoś napisał wczoraj, które już czytałam. A powiadomienia znowu przychodzą, tak jakby w danym wątku były nowe odpowiedzi.
Czy mogłabym prosić o wydzielenie wszystkich postów dotyczących transportu zwierząt rzeźnych do nowego wątku? Dyskusja jest ciekawa, więc myślę że wątek o prawnej stronie transportu miałby rację bytu.
Pomóżcie, bo zdążyłam zapomnieć - czy klikając na gwiazdkę powinno mnie przenieść do ostatniego nieprzeczytanego postu w wątku?
szepcik, tak, powinno cie przeniesc do miejsca. od ktorego zaczynaja sie posty, ktorych jeszcze nie czytalac.
Notarialna, nie wiem o czym piszesz, uzyj "zglos do"
katija, Piszę o wątku 'Gwiazdkowe konie....' , gdzie wywiązała sie dyskusja o koniach i innych zwierzętach rzeźnych.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się