Koleżanka ma problem od dłuższego czasu z wejściem na forum, wyskakują jej komunikaty typu "Musisz być zalogowany aby wejść na tą stronę". Chciała się skontaktować z Quantą, poprosiła mnie o podanie maila ale nie moge takowego nigdzie na forum znaleźć, ani też żadnego kontaktu z administracją forum, czy kogokolwiek to mógłby pomóc z takim czysto technicznym problemem. Ktoś pomoże?
a ja tak sobie myślę - na wielu forach istnieje coś takiego jak punkty reputacji - jeśli ktoś pomógł drugiej osobie w jakiejś kwestii może od niej dostać +rep 🙂 i wyświetla się to na takim paseczku pod/nad avatarem... ciekawe czy u nas by się przyjęło 🙂 w sumie fajna sprawa 🙂
ale to nie chodzi o popularność tylko o pomoc 😉 bo - niestety - jest tendencja że jak ktoś o coś spyta to jest z góry opieprzany ;> zwykle... zwłaszcza jak jest nowy i się nie orientuje do końca we wszystkim na forum... ale jak widać volta nie jest wystarczająco dojrzała psychicznie ;]
a ja tam zauwazyłam ze coraz mniej jest tego i caraz łagodniej 🙂 a ludzie opieprzani zazwyczaj zakladaja watki nie baczac ze jest juz taki, nawet przyklejony o tym samym tytule. nie mniej nie przemawia do mnie ten pomysł, widać nie dojrzałam psychicznie 😁
ja zauważyłam, że na większości for odchodzi się od punktów reputacji (np myapple po dość długim czasie) 🙂
sama za tą funkcją nie przepadam, chociaż za każdym razem gdy otrzymywałam odpowiedź lub pomoc to dodawałam punkcik, ale raczej na zasadzie 'bo tak wypada' 🙂 uważam, podobnie jak cieciorka, że nasze forum jest łagodne, a 'opieprzanie' pojawia się tylko w ekstremalnych sytuacjach i to też niezwykle rzadko
ja zauważyłam tę funkcję głównie na przeglądanych przeze mnie forach grafiki/3d - tam się sprawdza i jest fajne 😉
cieciorka - ad dojrzałości psychicznej nie chodziło mi o Ciebie 😉 tylko o to co napisała kate - że zmieni się w konkurs popularności - dla mnie to by było psychicznie niedojrzałe 😉 Bo idea sama w sobie mi się podoba - jeśli ludzie używają tej funkcji z sensem 😉 ushia, nie za bardzo wiem o co Ci chodzi ale peace and love :F
wiem, żartuję sobie 🙂 ja po prostu nie lubię udziwnień. widzialam rózne: pochwal pos/ najlepszy komentarz/ odpowiedź widoczna tylko dla/gwiazdki/ rozbudowany profil... i nie przekonuje mnie to. forum to forum, lubie kiedy jest przejrzyste i funkcjonalne.
Sonia, moderatorki nie są w stanie nic sprawdzić w zakresie działania forum. Możliwe, że gdzieś jest błąd, który psuje całość, ale dostęp do tego ma tylko Administrator forum.