Forum pomoc, uwagi, testy »

Książka skarg i wniosków

U mnie działa normalnie.
po akcji KM03 vel K vel Ala vel AW (profil: http://re-volta.pl/forum/index.php?action=profile;u=14265 ) - czyli pakiet rejestracja-pyskówka-kasacja  🙄

- pytanie do Quanty: czy można nowozarejestrowanym uzytkownikom jednak ograniczyc mozliwosc edytowania postów?
i znów powraca problem edycji - ja uwazam, że edycja do 5 min po napisaniu posta jest najlepszym rozwiązaniem.

Są problemy, pretensje o zbyt długi okres uciszenia za wyedytowanie postów. Nie wiem co forumowicze, ale mi taka opcja pasuje najbardziej.
i znów powraca problem edycji - ja uwazam, że edycja do 5 min po napisaniu posta jest najlepszym rozwiązaniem.
ale to byloby stosowanie odpowiedzialnosci zbiorowej - "karanie" wszystkich forumowiczów za wybryki pojedynczych osób.

zwlaszcza, ze problem da sie w tym wypadku jasno okreslic (pakiet rejestracja-rozróba-kasacja) i grupe "docelową" też da się zidentyfikować.

wg mnie lepszym rozwiązaniem byłoby aktywowanie edycji dopiero np. trzeciego dnia po rejestracji nowego uzytkownika.
no niby tak, ale z drugiej strony jak widać i starym uzytkownikom to się zdarza.

jestesmy w trakcie pracy nad rozwiązaniami.

edit: Quanta
to taka pierdoła ale kiedy sciągamy ostrzeżenie użytkownik dostaje taką oto wiadomość:

"Z radością informuję, że poziom Twojego ustrzeżenia został zmniejszony."

można zmienić na Ostrzeżenia? 😉

P.S. polskie literki już są w zakładce z ostrzegami!! Dzięki
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,2317.150.html
Hm... nie każdy użytkownik może się do zamkniętego wątku dopisać chyba?
Tak dla miłej zgody ja bym ostatni post skasowała -bo osoba zaczepiona nie ma opcji riposty.
Cały dzień dowodzono o słusznej drodze moderacji,zatem....
A ja mam pomysł (nie własny - podpatrzony 😉 ) jak można wyeliminować problem z pisaniem postu pod postem z powodu lenistwa w używaniu edycji.

Jestem zarejestrowana na forum, gdzie jest to rozwiązane w ten sposób, że jeśli ktoś napisał posta, nikt na niego nie odpowiedział, a autor posta chce coś jeszcze dodać i kliknie "odpowiedz", to nie powstaje nowy post, tylko w tym ostatnim dopisuje się kolejna część, pod napisem "dodane po xx godzinach yy minutach".

Wygląda to tak:

I co najważniejsze, po dopisaniu dalszej części do posta, jest to pokazywane jako nowa, nieczytana jeszcze wiadomość.

To taka drobna sugestia z mojej strony (bo wydaje mi się to bardzo dobrym rozwiązaniem). Także jakby się pomysł spodobał, nie wymagało to jakiegoś wielkiego nakładu pracy ze strony Quanty i chciała ona się tym zająć, to myślę, że to dość praktyczna rzecz  🙂
juz wczesniej wspominalam o tej funkcji. dziala to rewelacyjnie w przypadku ograniczenia edycji do np 15 minut. nie ma problemu z dublami, posty lacza sie w jedna wiadomosc 🙂
zreszta tak jak juz kiedys mowilam ograniczenie edycji nie jest dla mnie zadna kara. przeciez nie musze edytowac wiadomosci napisanej tydzien czy miesiac temu 😉
Moona bardzo mi się podoba pomysł, który podrzuciłaś. można by wtedy wyłączyć edycję. Co prawda, nie będzie można ingerować we wcześniej napisaną wiadomość, ale cos dodać czy skorygować. Fajne rozwiązanie.
Ograniczenie edycji to wg. mnie pomysł fatalny- ja czasem swoje byki i buchaje zauważam i poprawiam dopiero godzinę albo nawet dzień później.
Poza tym zaczęłaby się znowu jazda z ogłoszeniami- bo jak tu dopisać np. "SPRZEDANE", jeśli edycja jest do 5 minut po wysłaniu?
napisać do nas PW 😉 Jak na razie temat ten umarl, więc nie ma sie co ekscytowac 😉

Mi nadal podoba się opcja Moony 🙂
Ale opcja Moony nie miała doprowadzić do ograniczenia edycji do 5 minut  😉
nawet jeśli, to jest to fajne rozwiązanie.

Ja sie nie upieram na ograniczenie edycji, szukam dobrego rozwiązania. 🙂
Opolanka niestety użytkownicy mimo próśb i nie byli się w stanie przy poprzedniej wersji forum nauczyć, że aby zmienić ogłoszenie albo poinformować, że jest nieaktualne należy napisać do moderatora. Także nie liczyłabym, że tym razem to przejdzie. No chyba, że zaczniecie dawać za to ostrzeżenia, ale nie wiem czy to już by nie było wyciąganie armaty na wróbla 😉
zaczynam sie zastanawiac, czy nie powinny istniec cykliczne bany?
bo niektorym najwyrazniej PMS regularnie przeszkadza w odbiorze forum... 🙄

quanta, czy myslalas moze nad opcja cytowania zaznaczonych fragmentow?
Opcja "Zgłoś do moderatora".

W tej chwili po wysłaniu zgłoszenia wywala z wątku do strony głównej działu. Dałoby się zrobić tak, aby jednak wracać do odwiedzonego tematu?
do czego jest ta lista znajomych? to jakby lista kontaktow, np jak chcemy komys wiadomość wysłać?
Quanta
ja bym chciała zgłosić , że coś takiego, jak "blokuj użytkownika" na PW nie działa.
do czego jest ta lista znajomych? to jakby lista kontaktow, np jak chcemy komys wiadomość wysłać?

ja po to jej uzywam. mam tam liste osob, ktore znam na zywo, ale najsześciej wysylam pw. nie musze szukac osoby w watkach albo wsrod listy uzytkownikow 😉
Majsterkowicze mówią o kleju tak: KLEJ TRZYMA JAK GO NI MA.
I podobnie jest z Moderatorami. /Dworcika/
I chcę złożyć skargę,że zbyt wiele ostatnio dyskusji i wpisów na temat moderacji i tych wszystkich wyjaśnień i polemik.
I wniosek- dajcie odetchnąć troszkę.  🙇
Wiem, że udało się zamieniać pewne słowa na inne... Może by wprowadzić automatyczne wytłuszczanie byków w stylu "chodowla"?

się robi / a.
abre, ładnie? Nawet nie wiedziałam, że będzie poprawiał już wpisane 🙂

Jak by ktoś miał jeszcze jakieś pomysły na poprawianie byków, to niech od razu napisze. Mamy poprawiacz "l ą ż" i "ch odow"

dowód:

lonżowanie hodowlany

działa  😀
Świetnie 😀

To usuń jeszcze moją notkę w wątku o bykach bo teraz wygląda... byczo 😉
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,768.60.html

Jeszcze słówko wahać 🙂

oks / a.
I zostawcie słowo dup- a w spokoju, bo to przecież nie jest w sumie takie przekleństwo. Chyba, że już zostawiłyście  🙂 może zrobimy ankietę, czy zostawić słowo d -upa  😁
pupka edit - bo se chciałam sprawdzić. Albo zamieńcie tą nieszczęsną pupkę na coś innego np zad  albo coś 😉
zad żeby bardziej końsko było, w końcu to jest końskie forum :P
Ok, dupę zostawiłam, mnie też ta pupka nie pasowała
Popieram pokemona , zamiast dupy niech będzie zad :-)
ja też chcę zad, Aureelia 🙂 Proszę 😀
...please, pretty please?...  😎

Też uważam, że "zad" będzie więcej niż zabawny, zwłaszcza, jak ktoś nie zajrzy na ten wątek, i zacznie rzucać "d-u-p-a-m-i" na prawo i lewo  🤣
tak mi się jeszcze nasunęło...
może żeby zamiast słowa ku.. wyświetlało się "klacz lekkich obyczajów"
albo przy sp... "wygalopuj się"  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się