Forum pomoc, uwagi, testy »

Książka skarg i wniosków

Da się coś zrobić aby można było kasować swój własny post?
Wydaje mi się, że zaoszczędziłoby to pracy Moderatorkom, a i użytkownikom chyba by się lepiej żyło.
też jestem za tym, można uniknąć nieporozumień i kłótni.  😉
nie, nie ma takiej możliwości. macie edycję i w razie czego można go zedytować do postaci "...". kasowanie postów sprzyja unikaniu odpowiedzialności za swoje słowa. / a.

czy ktos mi moze powiedziec gdzie był postulat o tym by "dac się pokłocic"?
Proponowałabym zablokować możliwość usunięcia swojego konta przez użytkownika.
Przynajmniej takiego, kiedy wszystkie przez niego napisane posty stają się anonimowe.

Na forum mamy już jeden przypadek usunięcia swojego konta celowo, jeden przypadkiem.
I przybywa postów "gościa" - czyli nie wiadomo czyich.
Po pierwsze to bałagan. Po drugie gdzie ta odpowiedzialność za własne słowo?
mnie sie znowu powiadomienia zpesuly- nie przychodza!
mnie sie znowu powiadomienia zpesuly- nie przychodza!
po tylu perypetiach, oraz przy dzialajacym oznaczaniu nieprzecyztanych postow (mimo wylogowania - co na volcie nie dzialalo) - DLACZEGO ustawiasz sobie te nieszczesna powiadomienia??  😀
nie, nie ma takiej możliwości. macie edycję i w razie czego można go zedytować do postaci "...". kasowanie postów sprzyja unikaniu odpowiedzialności za swoje słowa. / a.

Obawiam się, że dopiero wtedy posypią się kłótnie i ostrzeżenia.
bo on oznacza wszystkie posty ktorych nie przeczytalam, a nie tylko te, ktore czytam.
korzystam z powiadomien bo nie mam neta w domu i nie korzystam codziennie wiec niektore watki spadaja kilka stron dalej. teraz, kiedy mam wolne, nie stanowi to problemu ale powiadomienia to dla mnie duze udogodnienie.
apropos najnowsze u gory- czy to nie jest tak, ze po prostu zmienia sie kolejność postow?
apropos najnowsze u gory- czy to nie jest tak, ze po prostu zmienia sie kolejność postow?
tak, na najnowsze u góry  🙄
właśnie, a nie o to mi chodzi 😉
bo on oznacza wszystkie posty ktorych nie przeczytalam, a nie tylko te, ktore czytam.
a bez powiadomien zapomnisz, ktore watki czytalas?

nieco nuzace sa już te doniesienia: nie dziala mi powiadomienia, o! juz dzialaja, o! jednak juz nie...
nie o tym mial byc ten wątek  🙄

właśnie, a nie o to mi chodzi 😉

to wlasciwie o CO ci chodzi??

pytalas: czy daloby sie tak zrobic by wcisnieciu numerka strony przekierowywalo do ostatnie postu
DA SIE, jak ustawisz najnowsze wiadomosci na gorze, to bedziesz miala przekierowanie do ostatniego postu na stronie.
bo jesli chodzi ci o to, zeby po kliknieciu w numer strony przekierowywalo do ostatniego postu na DOLE strony to moim zdaniem bedzie nielogicznie i bez sensu  🙄
tak, zapominam, nie mam w pamieci szuflady do ktorej wpycham tytuly interesujacyh watkow.

chodzi własnie o to, co napisałaś na dole. dla mnie to nie jest bez sensu.
chodzi własnie o to, co napisałaś na dole. dla mnie to nie jest bez sensu.

coz dla mnie jest bez sensu. zwlaszcza, ze efekt o ktorym piszesz mozna osiagnac latwiej niz jojczac - po prostu wciskajac klawisz END po kliknieciu na numer strony.

tak, zapominam, nie mam w pamieci szuflady do ktorej wpycham tytuly interesujacyh watkow.
to dodaj je sobie do ulubionych  🙄

swoja droga - wspolczuje - watki cie interesuja, ale tytulow nie mozesz zapamietac...
rozumiem, ze to dla ciebie bezsensu. dla mnie po prostu wygodne. tak tez robie- klikam end. taka mam specyfikę ze strony oglądam od dołu.
skoro tylko mnie to przeszkadza, to rzeczywiście nie ma sensu zmieniać, ale gdybym nie napisała, to bym się nie dowiedziała.

caro, ja nie szukam problemów i nie robie awantury z powodu praku powiadomień. nie przychodzą, lub przychodzą w przerwach- daje więc znać, że coś nie działa poprawnie.
a jeśli nie działa to znaczy że warto na to zerknąć. być może quanta też nie korzysta i nie będzie o tym wiedziała jeśli nie napisze. rozumiem, że też ma święta i niezależnie od tego, jak je obchodzi to zamieszanie w domu czy tez w pracy na pewno sie jej udziela i może nie mieć czasu. ja nie ponaglam, i tak mamy wobec niej dług wdzięczności, wiec jeśli nie będzie sie z tym spieszyć to też to zniosę. ale o ile wiem, quancie także zależy na sprawnym działaniu tego forum, więc informuje w wątku jaknajbardziej wg do tego odpowiednim (skargi i wnioski), o tym, że powiadomienia szwankują i warto je usprawnić. wbrew porozom niektórzy z tego korzystają, bo jest to dla nas zwyczajnie wygodne.
proste: jest opcja, która niedziała- to się ją naprawia.
dzięki, za rady, ale większość możliwości jakie daje mi komputer i mam powody by nie używać zakładek- korzystam z różnych komputerów, teraz siedzę u rodzinki i używam prywatnego laptopa, a w szkole w tym roku popsuł się system i nie mogę na kompie trzymać żadnych własnych plików ani nic zapisywać.
caro, ja naprawdę doceniam twoją cierpliwość, z jaką tu ludziom pomagasz i wszystkim odpisujesz, ale ja nie szukam dziury w całym, i ty tez nie szukaj  :kwiatek:
forum już mi nie muli  💃

I mi też nie i nawet wiem co Quanta zrobiła żeby przestało i jak pomogłam jej to odkryć  😎

Dzięki dobra kobieto, bo używanie proxy było wkurzające  :kwiatek: 😍

Notarialna, prędkość sieci nie miała nic do rzeczy, pisałam zresztą, że cała reszta działa bez zarzutu.
Hmmm.... a moze daloby sie uniknac tego dublowania postow. Na innym forum widzialam takie rozwiazanie. Jesli moj post jest ostatni a bede chciala cos dopisac i zamiast edytuj dodam nowy, to skrypt automatycznie tresc nowego posta dodaje nie jako nowa wiadomosc, ale dopisuje jako edycje posta poprzedniego.
czy daloby sie tak zrobic by wcisnieciu numerka strony przekierowywalo do ostatnie postu
Jeśli naciśniesz nie na numer strony, a na strzałkę koło nicka osoby, która się wypowiadała w wątku jako ostatnia (kolumna pierwsza z prawej) - zostaniesz przekierowana do ostatniego postu w wątku.
och, super, dzięki Teo! :kwiatek:
QUANTANAMERA, Świąteczny wygląd forum jest super!
Dzięki!

dlaczego moderator ma za duzy avatar?
A dlaczego Sznurka się ciągle mnie czepia?

Nie wiedziałam że jest za duży, wzięłam go z forumowej galerii. Przepraszam, wiem, jest za duży o 8 pixeli, już zmieniam :]
dlaczego moderator ma za duzy avatar?

Bo to też człowiek i ma prawo się pomylić.
Sznurka, lubię Cię, cenię i szanuję, ale mam wrażenie, że ostatnio się trochę czepiasz. Tobie też się za czasów moderatorkich zdarzały błędy czy wpadki , jak np. za duże fotki w ogłoszeniach. Także luzu proszę troszkę i wszystkim będzie się łatwiej żyło.

:kwiatek:
Aurelia ja po prostu odbijam piłeczkę

opolanka tyle ze ja bym nie pisala uzytkownikowi ze się mnie czepia gdyby napisano to publicznie, a aurelia moje uwagi o ogłoszeniach sprowadziła do czepialstwa bo ktos jej chory pomysł odwazył się skrytykowac - jak widac nie tylko dla mnie jest on chory
btw jak się uzytkownika straszy ze się ma go na oku to to działa w dwie strony
Rozumiem, ale blagam, to tylko forum ...
Na jakimś forum było tak, że jeżeli nasz post był ostatni w wątku to jeszcze mogło się go usunąć.
Myślę, że to przydatne, bo jak nas poniesie, a po chwili ochłoniemy, to jest jeszcze czas by to naprawić 😉
opolanka myślę ze ten przekaz jest do kogoś innego
to tylko forum
a moderacja to nie misja społeczna chyba ze się objawił ten samozwaniec właśnie i chce nas zbawić na siłę nowym porządkiem dziejów
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,185.0.html
Ten wątek o avatarach na Towarzyskim wypadałoby zmienić albo wywalić, bo jest nieaktualny.

zrobione / a.
Tak się zastanawiam. Może przydałoby się przenieść wątek "Rangi na forum (...)" na techniczne?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się