F wcześniej ostrzeżenia przyznane zostały po kilkukrotnych prośbach ze strony moderacji, żeby nie ciągnąć tematu. Wyraźnie zostało wtedy napisane, że kolejne osoby ciągnące dyskusję zostaną ukarane ostrzeżeniem.
W chwili obecnej ostrzeżenie otrzymały osoby, które złamały regulamin obrażając innego użytkownika. Dlaczego dopiero po Twoim zgłoszeniu? A no dlatego, że to Twoja sprawa czy chcesz, aby ukarano osoby, które wyrażają się w ten sposób pod Twoim adresem. Jeśli mnie ktoś zwyzywa w "realnym" świecie, to też nikt nie zainterweniuje jeśli sama tego nie zgłoszę. Bo to moja sprawa czy mnie to uraziło, czy mam w nosie.
Ależ Dworciko znowu tłumaczenia Waszych działań nie pokrywają się z zapisami regulaminu.
Wyraźnie tam stoi,że: Jeżeli na forum wybuchnie kłótnia,moderator ukarze wszystkich uczestników.
Ten zapis mówi o konieczności nałożenia kary, czyli kara jest OBLIGATORYJNA a nie opcjonalna.
Opcjonalna jest dopiero wysokość kary,czyli może się ona rozegrać w obrębie wszelakich wymienionych w regulaminie OSTRZEŻEŃ.
Tymczasem w poprzednim sporze ukarana zostałam ja i wiola178,a np.ushia,nika77 i Tania żywo w nim uczestniczące zostały bezkarne
a obecnie straszy się mnie zbanowaniem właśnie za prowokowanie do kłótni.
To pytam raz jeszcze była kłótnia czy nie?
Była-to karać wszystkich
Nie było-to nie życzę sobie gróźb dotyczących zbanowania z Waszej strony ani nazywania moich postów z wątku krk spamem,bo nim nie są, ani uzasadniania swoich działań regulaminem,bo to,czego żeście dokonali w naszej kwestii nijak nie da się nim poprzeć.
A ponad to Wy nagminnie karacie jedną stronę sporu.
A co do konieczności wnoszenia o ukaranie z mojej strony,to również NIE masz racji,bo w regulaminie wyraźnie stoi, że: Ostrzeżenie zwykłe na tydzień otrzymuje forumowicz jeśli: -obraża innych użytkowników:używa wobec nich słów i określeń powszechnie uznanych za obraźliwe
Z tego zapisu również wynika, że taki ktoś ma być ukarany OBLIGATORYJNIE,a nie w wypadku kiedy ktoś się do Was z tym zwróci. Nie ma w regulaminie zapisu, że żeby kogoś ukarać, to ktoś inny musi zrobić zgłoszenie. Z tego zapisu wprost wynika, że to Wy macie mieć oczy i uszy otwarte i karać bez konieczności kolejnego dobijania się do Was.
A skąd ja mam wiedzieć czy nazwanie X kretynem jest dla niego obraźliwe? Po mnie np spływa jak po kaczce i wisi mi czy ktoś rzucający takim tekstem w moim kierunku zostałby ukarany. Bo się kretynem nie czuję i czyjeś wyzwisko tego nie zmieni. Więc wybacz, ale nadal w takiej sytuacji reagować będę w momencie, kiedy otrzymać zgłoszenie OD OSOBY, O KTÓREJ MOWA.
Resztę pominę, bo nie chce mi się po raz kolejny tłumaczyć. Nie potrafię prościej.
muszę się przyznać,ze śmiertelnie się przestraszyłem groźby wybicia mi zębów w stajni Bodzanów,a przypominam że jest to groźba karalna i ścigana przez prokuratora z urzędu...mam nadzieję że F jest zwyczajnie chora i nie wie co mówi lub pisze i ze nie zdaje sobie sprawy z tego co ty samym robi... 🤔wirek:
Proponuję iść z tym na policję, jeśli faktycze czujesz się zagrożony. A zgłoszenie musi poczekać do rana. no tak cały drżę ze strachu,że chyba do rana nie usnę... ps. a co na takie groźby revoltowy regulamin, Wielce Czcigodny Moderatorze? 😎
a ilości zdjęć w jednym poście jak nie było opinii - tak nie ma nadal. Dyskusji ZERO, 3 czy 4 wypowiadające sie osoby zlano ciepłym moczem.
Ps Tak sobie zerknęłam na to wylewanie żali i pomyślałam, że chyba jestem na to za stara, za głupia i zbyt leniwa żeby zrozumieć o co tu chodzi 😀iabeł:
Drodzy Moderatorzy, mam kilka pytań. Proszę nie traktować tego, jako złośliwość, raczej ciekawość 🙂 rozumiem, że są to pytania o trudne sytuację, dlatego chciałabym wiedzieć, jak to widzicie 🙂
1. O czym mozna pisać w wątku o stajni B. , co by nie ocierało się o reklamę lub nie byłoby wściekłym atakowaniem Pani F.? 2. Dlaczego pisanie o szkoleniu robionym bodaj przez Lostak (z Zegersem) w wątku ujeżdżeniowym nie było kryptoreklamą stajni, która to organizuje, a pisanie o szkoleniu z Trenerem W.M. w wątku o stajni B. nią jest? (mało tego, z cytowanym wypowiedzi jednego z Moderatorów wynika, że sam pozwolił na pisanie w tym wątku o zyciu stajni, wydarzeniach itd.) 3. Jak Wam się udaje znaleźć tą granicę? Sama bym nie potrafiła, za mało znam forumową społeczność pewnie, dlatego pytam 🙂 :kwiatek:
Cejloniara - pisałam z innym moderatorem, nie przypomina sobie by opowiadanie o treningu było wam zabraniane,przecież Dworcika nawet prosiła o więcej zdjęć z treningu i o opowiedzeniu o ćwiczeniach jakie były wykonywane, więc nie rozumiem skąd te wnioski. (mało tego, z cytowanym wypowiedzi jednego z Moderatorów wynika, że sam pozwolił na pisanie w tym wątku o zyciu stajni, wydarzeniach itd.)
[i][color=purple] A cytowany moderator dalej podtrzymuje swoje zdanie 😉
To jeszcze ja. Cejloniara - ad 1) O wszystkim, co by nie ocierało się o reklamę lub nie byłoby wściekłym atakowaniem kogokolwiek. ad 2) Już masz. ad 3) Szukamy, szuakmy i w końcu jakoś znajdujemy.
Który punkt regulaminu mówi o tym,że dostaje się ostrzeżenie za groźbę wybicia zębów wrotki?
Jeśli chcecie się tłumaczyć punktem 1 czyli naruszeniem szeroko pojętej kultury osobistej,to kolejny raz ogarnia mnie pusty śmiech z powodu Waszej bezczynności co do innych użytkowników łamiących tą zasadę w prawie każdym poście skierowanym do mnie lub na mój temat.
Jeśli Dworcika nie ma na tyle rozeznania co jest naruszeniem szeroko pojętej kultury i co jest obraźliwe i wulgarne to kieruję do np.wikipedii aby zaznajomiła się z definicją np.wulgaryzmu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wulgaryzm
Ja zgłaszałam ukaranie WSZYSTKICH uczestników obu kłótni,czy zgłoszenie przyjęte?
Odpowiedź Dworciki w stylu nie będę tłumaczyć,bo mi się nie chce i nie potrafię prościej zdradza Waszą niekompetencje.
Proszę także o odpowiedź w kwestii: I naprawdę w stajniach Krakowskich Bodzanów już nie ma prawa się pojawiać?
Dziękuję. W obecnej formie nie. Gdy ton wypowiedzi i ich przytłaczająca ilość zmaleje to pomyślimy. (...)
Mam codziennie zwracać się do moderacji(jak do księżnej udzielnej) czy już pomyślała? A od czego zależy ocena tonu,od fazy księżyca,od biometu czy może od nastawienia do użytkownika?
Proponuję nie tworzyć nowego regulaminu,bo i po co?
Wystarczy w jego miejsce wstawić jedno zdanie: Na tym forum panuje wolna amerykanka,a moderatorzy działają według własnego uznania
Skończcie już te cyrki z F. Nie jestem po niczyjej stronie, ale to już się męczące robi. Może Quanta ostatecznie zajęłaby jakieś stanowisko i rozwiązała sprawę?
Ja kilka razy zwracałam się do Quanty i w tej sprawie i w sprawie odzyskania PW gdyż sama Dworcika mnie do niej odesłała-a było to prawie miesiąc temu.
Też jestem bardzo ciekawa i czekam niecierpliwie na zdanie Administratora w kwestii wypaczania i omijania regulaminu przez moderatorów,a także w kwestii oceny sytuacji.
Jeśli Dworcika nie ma na tyle rozeznania co jest naruszeniem szeroko pojętej kultury i co jest obraźliwe i wulgarne to kieruję do np.wikipedii aby zaznajomiła się z definicją np.wulgaryzmu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wulgaryzm
Nie rozumiem dlaczego ta część wyowiedzi skierowana jest do mnie. Możesz mi to wyjaśnić? Przepraszam, ale dopiero wstałam i chyba jeszcze zbyt rozbudzona nie jestem 😁
To, że nie jesteśmy w stanie prościej wyjaśnić Ci odpowiedzi na Twoje pytania nasuwa mi raczej do głowy myśl, że masz jakieś problemy z rozumieniem tego, co się do Ciebie pisze. Całe forum skumało, a jedna F. nadal NIC. Nie będę się zastanawiać dlaczego.
Uważasz, że wykazałaś się kulturą wygrażając innemu użytkownikowi? o.O
Cóż... powiem wprost - niektóre rzeczy rozstrzyga się wg własnych odczuć, bo nie każdą sytuację da się opisać regulaminem. Wg moderatora, który nadał ostrzeżenie, wrotki miał najwyraźniej rację.
Spokój będzie liczony w godzinach - zaraz się zlecą członkowie Ruchu Oporu i zaczną przekonywać, że to tylko Wrotki powinien dostać urlop. A wszystko ponad to, to nadużycie władzy moderatorskiej spowodowane niekompetencją, tudzież wrodzoną kobiecą złośliwością. 😁
Spokój będzie przez chwilę, a potem od nowa zacznie się
A wydawałoby się , że ten temat powinien już zakończyć się. Ale jak widac - nie może. Kto więc go nakręca? Szkoda, że główny prowokator został jak zwykle bezkarny - i śmieje się z tylnych rzędów.
Moderatorzy, w temacie ''kto/co mnie wkurza na re-volcie.."odpisałam do Wrotek. Nie zauwazyłam, że został uciszony.Jezeli uważacie,że mój post jest zbędny to proszę o usunięcię.
Spokój będzie liczony w godzinach - zaraz się zlecą członkowie Ruchu Oporu i zaczną przekonywać, że to tylko Wrotki powinien dostać urlop. A wszystko ponad to, to nadużycie władzy moderatorskiej spowodowane niekompetencją, tudzież wrodzoną kobiecą złośliwością. 😁
Poponuję 🥂 Ja nie z ruchu oporu i w tej kwestii wrodzona kobieca złośliwość została gdzieś daleko. Ba może wolałabym przejawić męską złośliwość i twierdzić, że to F i viola powinny dostać urlop, a wrotki powinien zostać np królem Julianem? Chyba do tego mi bliżej. Więc zdrówko raz jeszcze 🥂
U F. byla moderowana, wrotki kilka razy juz poprzednio mial ostrzeżenia , ale ta wiola chyba raz tylko miala ostrzezenie. Niby w zasadzie można by bylo wrotki i wiole zostawić moderowana, ale moim zdaniem tez - niech odpoczna bo to juz niezdrowe sie zrobiło.
edit: wiola 2 razy juz, zapomnialam ze w krakowskim watku tez dostala.