Forum konie »

Służbowa Skrzynka Moderatorów

a kto robi takie kwiatki? i kto edytowal?

http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,11961.msg516079.html#msg516079

link do postu Vivi.
Najpierw wstawiła ten sam filmik który wstawiła juz Ela i o ktorym toczyła sie juz dyskusja, a później zmienila caly sens, skasowała link i napisala komentarz tak jak by nigdy nic. 

a co do kwiatkoff, to chodzi mi o kalynca aka paris aka tysiac innych nikow aka 1qaz (po uciszeniu) aka cairacostam (nowe konto) aka caira. 
wątek zamknięty
Arimona, spostrzegawcza jestes, ja nie zauwazylam 😉
wątek zamknięty
Mam pytanie do moderatorów. Jak to jest ze zdjęciami zamieszczanymi w ogłoszeniach końskich. Pogubiłam się...
Na pierwszej stronie ogłoszeń jest napisane:

W każdym ogłoszeniu do wystawianego przedmiotu można dołączyć maksymalnie dwa zdjęcia w dopuszczalnym rozmiarze 800 na 800 pikseli. Pozostałe zdjęcia można zamieścić w linku.

Pod okienkiem ogłoszeniowym jest informacja:

Dozwolone typy plików: doc, gif, jpg, mpg, pdf, png, txt, zip, avi
Maksymalny dozwolony rozmiar załącznika: 512 KB, na wiadomość: 4

To ile można dodawać załączników? Dwa? Cztery?
Dlaczego u innych użytkowników widzę np. 12lub 16 fotek?

A może chodzi o pojemność 512KB na jedno ogłoszenie - i wtedy w tej pojemności można upakować 20 fotek?

Proszę o wyrozumiałość i odpowiedź  🙇
wątek zamknięty
Mili moderatorzy - a ja mam pewien problem związany ze zdjęciami z Torwaru.
Na Revolcie jeśli chcemy coś dopisać ewentualnie poprawić - używamy edycji.
Każdy użytkownik bda aby nie było postu pod postem.
Natomiast ja mam problem własnie ze zdjęciami a własciwie z ich dużą ilością.

Zaraz wyjaśnię o co chodzi.

Jeśli na jednej stronie jakiegoś tematu znajdzie się zbyt dużo zdjęć - ładuje się taka strona potwornie długo.
Dla osób z wolniejszym łączem to już zwyczajnie koszmar.
Na wielu forach panuje zasada - posty pod postem ale........zdjęcia dzielimy na porcje np po 5 do 8 zdjęć.
Jeśli tych zdjęć znajdzie się np 50 ale w porcjach  to efekt jest taki, że taka stona ładuje się o wiele szybciej a czytanie jest ułatwione.
Głównie chodzi o to by ułatwić ich przeglądanie i szybkość ładowania stronki.

Wklejając w nocy zdjęcia z Torwaru biłam się z myślami czy złamać zasadę Re Volty i wrzucać zdjęcia porcjami czy zrobić to w jednym poście.

Poprzednie zdjęcia rozbiłam na porcje po 7 zdjęć , te z dzisiejszej nocy rozbiłam na dwa posty.

Chyba oczekuję dyskusji moderatorów i decyzji jak dodawać zdjęcia na forum.
Co prawda takie ilości to rzadkość ale.........w przypadku zawodów mój problem będzie się powtarzał
wątek zamknięty
Nie bardzo widze, w jaki sposob podzielenie zamiast 1 post z 10 zdjeciami na dwa po piec ma przyspieszyc ladowanie? Tak czy siak laduje sie 10 zdjec
Rozwiazaniem jest wstawiac linki albo miniatury
wątek zamknięty
Ushia
zdjęc na jednej stronie będzie mniej i  to ogranicza ich ilość.
Taka porcja zdjęć zajmie 2 revoltowe strony.
A tak - po  moich zdjęciach dojdą następne i następne - wszystko na jednej stronie.
Pisałam już - większość for w przypadku zdjęć nakazuje wręcz dzielenie je na porcje.

Wczoraj prowadziłam korespondencję z jednym z moderatorów - miałam uzyskać odpowiedź JAK mam dodawać zdjęcia.
Nie doczekałam się odpowiedzi
wątek zamknięty
szemrana, ale jak wstawisz post pod postem to niekoniecznie beda na osobnych stronach 😉
wątek zamknięty
Hej, moderatorzy! Zagladacie tu w ogóle? Wydawalo mi sie, ze sprawdzenie tego watku to cos jak sprawdzenie mejla, czyli pierwsza rzecz jaka czlowiek robi po przyjsciu do pracy  - ale widocznie sie mylilam 😉
Zeby nie bylo, widzialam wczoraj wieczorem przynajmniej jeden moderatorski nick wsrod obecnych na forum - a moja prosba porzadkowo-administracyjna jak wisiala tak wisi.
wątek zamknięty
Po kolei.

Hiacynta - Ninevet specjalizuje się w cięciu, krojeniu i sklejaniu więc jestem pewien, ze zajmie się tematem, prawda ninko? 😉

Arimona - Biję się w pierś  🤦 - moje przeoczenie.

Majorka - Do ogłoszeń wstawiamy po 2 zdjęcia do przedmiotu i tak ma być. Jeśli ktoś wstawia więcej to proszę o zgłaszanie tego faktu do moderacji, odpowiedni link jest w podpisie każdego moda i obok każdego posta. Informacja w oknie odpowiedzi dotyczy zdjęć wstawianych bezpośrednio z kompa.

szemrana - Moja osobista opinia na ten temat jest zbliżona do uwag ushii. Chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby wrzucenie kilku najciekawszych zdjęć, a do reszty podlinkowanie do hosta ze zdjęciami. Jeśli toczy się jakaś dyskusja na ten temat z modkami to dobrze byłoby toczyć ją na łamach niniejszego wątku, gdyż dotyczy to wszystkich użytkowników forum.

edit: Hiacynta - spokojnie :kwiatek:

wątek zamknięty
Właśnie to mnie dziś wnerwiło jak weszłam do wątku o Torwarze. Nie mam cierpliwości do czekania aż łaskawie załadują mi się te miliony wstawionych tam zdjęć. Nie lepiej wstawic link? Kto bedzie chciał to sobie obejrzy.
wątek zamknięty
Szanowni Moderatorzy ;
 Na wątku " co mnie wkurza w jeździectwie " , zwróciłam uwagę uczestniczce dyskusji ( przekleństwa ) . Zapewne nie pisałabym do was , gdyby nie pewnego rodzaju akceptacja wulgaryzmów przez osoby trzecie .  Bardzo mi to przeszkadza , tym bardziej , że czytają to osoby , które wdrażają się w koński światek . Jakiż przykład dają polscy jeźdźcy ?  
 Uczestnik dyskusji , Forta , jeszcze mnie ucisza . Dyskutować z Fortą nie będę , doszłam do wniosku , że nie ma sensu .
 Dziękuję za zajęcie się powyższym problemem
  Z poszanowaniem
 Texas
wątek zamknięty
Hiacynta, wydzieliłam jako nowy wątek:
http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,19081.0.html
wątek zamknięty
Na wątku " co mnie wkurza w jeździectwie " , zwróciłam uwagę uczestniczce dyskusji ( przekleństwa ) . 

Nawrzeszczałaś na nią, a nie zwróciłaś uwagę.
Bądź proszę mila i z poszanowaniem dla naszych oczy pisz normalne posty, ok?
a , nie takie o , proszę Cie bardzo ,  " dziwactwa " !

Wawrek  :kwiatek:
wątek zamknięty
Texas, szkoda ze w tak samo uprzejmym tonie nie potrafisz sie odnosic do "zwyklych" uzytkownikow a jedynie do moderatorow... :/

czy w regulaminie jest cos o uzywaniu nadmiernej ilosci znakow interpunkcyjnych przez uzytkownika? np "protestuję przeciwko używania przekleństw !!!!!!!!!!!"
albo tak jak niektore qniarki 100x"..." po kazdym zdaniu?
wątek zamknięty
Arimona i kujka już wyjaśniły o co mi chodziło. Dziękuję  :kwiatek:
wątek zamknięty
Co do propozycji Szemranej. Jestem za dopuszczeniem wielu postów. Oczywiście może się zdarzyć, że i tak wszystkie jej zdjęcia podzielone na kilka postów znajdą się na jednej stronie, ale może forum podzieli się tak, że zamiast 50 zdjęć na stronie będzie 25, pomiędzy wskoczą posty bez zdjęć itd. Duża różnica.

Nie lepiej wstawic link? Kto bedzie chciał to sobie obejrzy.

Nie lepiej. Wolę gdy zdjęcia są wstawione w taki sposób, że od razu widać co na nich jest. Jak widzę 20 linków do zdjęć, które mam sobie sama otworzyć, to nie oglądam żadnych, nawet autorstwa Szemranej. Sorry, ale nie chce mi się przedzierać przez masę zdjęć np. skoków, skoro w tym przypadku (Torwar) interesują mnie tylko araby.

wątek zamknięty
uzytkownik/czka Texas, ogolnie troluje, wchodzi do watkow zadawac retoryczne pytania, albo pisze posta w calosci po niemiecku. tzn ja juz ten problem rozwiazalam (chwala za te funkcje) ale to bylo irytujace.
wątek zamknięty
Dworcika - dziekuje  :kwiatek:
wątek zamknięty
o ja wogole nie zwiedzialam, ze ta zwrocona uwaga przez texas do mnie 😀 lahahahaha, sory ale ta osoba najpierw nabija sie ze mnie, mojego konia (choc wlasciwie pisalam to samo co wszyscy) potem jeszcze zwraca mi uwage, na regulaminowe slow (bo przeciez nie ma w nim jednej literki 😉 ) i sadzi sie do wszystkich dookola. Arimona, Forta, dzieki 🙂
wątek zamknięty
katija ,jeżeli twoim zdaniem nabijałam się z ciebie , to wskaż gdzie . Co do twojej wypowiedzi o twoim koniu - ogórku- wyjaśniłyśmy sobie . przeczytaj sobie twoją odpowiedż po moich wyjaśnieniach . Nie wyciągaj teraz starych rzeczy , tym bardziej , że zostały przez ciebie zaakceptowane .
Nie mów za wszystkich o ja wogole nie zwiedzialam, ze ta zwrocona uwaga przez texas do mnie 😀 lahahahaha, sory ale ta osoba najpierw nabija sie ze mnie, mojego konia (choc wlasciwie pisalam to samo co wszyscy) potem jeszcze zwraca mi uwage, na regulaminowe slow (bo przeciez nie ma w nim jednej literki 😉 ) i sadzi sie do wszystkich dookola. Arimona, Forta, dzieki 🙂

Nie chcę być złośliwa , ale czy ty wiesz co to jest pytanie retoryczne ?  Przecież po pytaniu , czekałam na odpowiedź . A może poruszyło cię to , że to nie ty wpadłaś na podobne pytanie ?
I powiem ci szczerze , do tej pory nie kojarzyłam , że to tobie zwróciłam uwagę , jest mi obojętne jak nazywa się użytkownik . Jedna z twoich wypowiedzi zastanowiła mnie jednak i pozostawiam to moderatorom , a mianowicie
czy wulgarne słowo bez jednej literki , zostanie nadal przekleństwem ?
Właśnie dostałam teraz ,od kogoś wskazówkę , że to właśnie ty na towarzyskich napisałaś o mnie cos nieprzyjemnego .  Bądź , proszę bardziej samokrytyczna

wątek zamknięty
ooo co ja o tobie napisalam nieprzyjemnego? napisalam "texas mnie drazni" w watku o tym, co kogo drazni. drazni mnie twoj sposob wypowiedzi, draznia mnie spacje przed przecinikiem, drazni mnie twoj styl. ma prawo. stad masz u mnie ignora i byl to ostatni twoj post, ktory przeczytalam. jestem wystarczajaco samokrytyczna, i nie wchodze do watkow tylko po to zeby podpuszczac ludzi. no i nie jestem tak doskonala jak ty- nie wskakuje na konia przez uszy.
wątek zamknięty
katija , o nie , nie tak szybko . Nie dam po sobie jeździć , jak po łysej kobyle . To ty zaczęłaś w tym wątku negować moje posty . Zobacz , czy w pierwszej mojej wypowiedzi ( skrzynka moderatorów ) padła twoja nazwa użytkownika . Jeżeli tobie nie podobały się moje wypowiedzi , to pytam się ;
dlaczego piszesz to dopiero teraz ? Z zemsty ? Ja nie wysłałam nikomu ignora , lepiej rozmówić się i sprawa załatwiona . Rzeczywiście , lepiej nie dyskutować z tobą, ponieważ po paru dniach możesz wszystko wypomnieć. Kończąc , życzę tobie , jeszcze udanych dyskusji na rewolcie .
powodzenia
wątek zamknięty
całkowita edycja postów dwóch użytkowników Likier i Qwert. W pierwszej się pogryzły, a teraz wstawiły jakieś słodkie pierdy  🙄
http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,213.270.html
wątek zamknięty
Oj nieładnie 🤬
wątek zamknięty
wawrek, a za całkowitą edycję posta nie ma uciszenia? powinno być  🙄
wątek zamknięty
Owszem, można by od razu uciszyć, ale moim (i nie tylko) zdaniem edycja nie zaburzyła toku wątku.
wątek zamknięty
okay, rozumiem. nie czepiam się, ale jednak skoro w regulaminie tak jest, to powinno być egzekwowane. bo to, bądź co bądź jest całkowita edycja posta.
wątek zamknięty
Cyt. z regulaminu:

"UCISZENIE - możliwość czytania forum i wysyłania PW, ale bez możliwości zamieszczania postów:
na DWA TYGODNIE
-gdy użytkownik edytuje w całości swojego posta, lub w znacznej części zmiana jego treść, tak, że zaburza to płynność wątku"
wątek zamknięty
no dobra, zgadzam się.  :  )
wątek zamknięty
Moderatorzy , czy używanie przekleństw jest dopuszczalne ? Czy pisanie wulgaryzmów bez jednej litery , to też przekleństwo albo wulgaryzm?
pozdrowienia
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.