Forum konie »

Służbowa Skrzynka Moderatorów

heh nie mam pewności, czy obecność kapitalikow i przecinków jest wystarczającym warunkiem ogólnej szczęśliwości  😎
(diakrytyczne specjalnie dla Grzegorza 😉 )

(...)
Ciekawe czy kady z was nie majac wlasnego mlodego ogiera na ktorego temat mało się wie (to moja wina fakt) bez osob ktore moga pomoc w czym kolwiek, zrobila by coś. Bo mi wszyscy powiedzieli ze zle zrobilam, facet się znal, tyle ze mam to gdzies on nie bedzie sie tak męczyl bo komus sie niechce, albo nie ma czasu mało, tym bardziej ze mało nie zaoferowałam za dobre fachowe podejscie, więc ze swojej strony zrobilam naprawde nie malo. I to nie jest powód zeby się teraz mnie czepiać i8 wydawać osąd 3 dni chodzilam do tyłu, tez spokojna nie byłam. Ja naprawde wiem ze to nie tak.
(...)
wątek zamknięty
Wystarczającym z pewnością nie... ale składową - a i owszem!

Adrianna32 to cios poniżej pasa, bo Jej posty (co robi z otoczeniem Jej obecność - boję się nawet przypuszczać) wymagają chyba posiadania nielichej percepcji pozazmysłowej, w celu ich pełnego zrozumienia. 😉 Wiadomo, że bełkot z poprawną interpunkcją i bez błędów nadal pozostanie bełkotem.
Tylko, że to działa też w drugą stronę. Mądra wypowiedź, podana w formie wielkiego kloca bez dużych liter, z przecinkami w losowo wybranych miejscach i ortami, staje się bełkotem.

Mi tam interpunkcja snu z powiek nie spędza, bo sam mam z nią widoczny problem i czepianie się kogoś innego, to pakowanie się w zasadzkę... 😉 ale dużych liter i tworzenia akapitów, będę bronił jak matka cnoty córki podczas wizyty potencjalnego zięcia.

Śmieszy mnie szczerze mówiąc zaprzęganie "tolerancji" i "wolności słowa" do obrony lenistwa. Albo robienie z tego "własnego, niepowtarzalnego stylu wypowiedzi".
Mam rozumieć, że to przemawia artystyczna dusza Autora, tłamszona przez konieczność zaznaczenia początku i końca zdania? 🙂
wątek zamknięty
A tytułu "jak przytyć jak odchudzić " się zmienił ? Czy to nowy wątek?
Fajny był tytuł-taki żartobliwy. Szkoda.
To autor watku zmienił tytuł?
Oj chyba za głęboko "przystrugane" tym razem.
wątek zamknięty
Tania, nie rozumiem - była prośba do modów o zmienienie go, więc to zrobili. Co w tym dziwnego? Jedne prośby do modów mają być respektowane, inne nie?
wątek zamknięty
To ja poproszę modów o respektowanie mojej prośby i zmianę tytułu na poprzedni. Może i był niepoprawny, ale przynajmniej krótki i czytelny. Teraz jest be.

Przy okazji. Jest sobie przyklejony "pożyczę- wymienię- oddam". Jako autorzy "cieciorka&okwiat". Da się to jakoś przekodować? Reszta forum i stron wyświetla mi się normalnie, więc to tutaj jest coś nie tak. Kolumna "Zaczęty przez" niepotrzebnie się rozjeżdża.

edit: Dziękuję za spełnienie drugiej prośby  :kwiatek: Od razu lepiej.
wątek zamknięty
Jak zwykle znajdą się tacy których ciężko usatysfakcjonować
Pamiętam jak w wątku "co wkurza" ktoś napisał ze wkurza go, że u mnie każda myśl od nowej linijki;]
No cóż jak widać ludzie mogą mieć nadzwyczajne problemy
wątek zamknięty
Jak tak uradziliście to OK. Nie ma sprawy.
Myślałam,że to żartobliwy tytuł a nie niepoprawny.
Jak -Nastrojowe i klimatyczne zdjęcia.

wątek zamknięty
Znikam na 4-5 dni, więc w razie pilnych spraw proszę do mnie nie pisać do poniedziałku  :kwiatek:
wątek zamknięty
hmm... dla mnie tamten tytuł też był żartobliwy - przez swoją niepoprawność - i zdecydowanie go wolałam.
czyżby "nadgorliwość gorsza od faszyzmu"?
czyli jeden głos za zmianą, kolejne głosy za przywróceniem... które prośby i dlaczego są realizowane?

...chociaż akcję interpunkcyjną moderatora W (tak, odmienianie tego nicka niekiedy mnie przerasta... ale nie oznacza to, broń Boże, postulatu zmiany tegoż!) zdecydowanie popieram. :kwiatek:

Śmieszy mnie szczerze mówiąc zaprzęganie "tolerancji" i "wolności słowa" do obrony lenistwa. Albo robienie z tego "własnego, niepowtarzalnego stylu wypowiedzi".
Mam rozumieć, że to przemawia artystyczna dusza Autora, tłamszona przez konieczność zaznaczenia początku i końca zdania? 🙂

oczywiście 😎
to mi przypomina wielką akcję pod tytułem "chamstwem jest zwracanie uwagi za pisanie z rażącymi błędami ortograficznymi" - te same argumenty się tam pojawiały 🤣

wątek zamknięty
hahaha powiem szczerze, że nie przyszłoby mi do głowy poprawiać posta użytkowników ani niczego w treści dopisywać.

(poza oczywiście oczywistymi sprawami, jak złe cytowanie itp).

Ale ja sie nie odyzwam, bo przecież zrezygnowałam z funkcji 😉
wątek zamknięty
opo, bo to zbyt męczące jest i utopijne - ale nie zmienia faktu, że powód jest zrozumiały. I gdyby komuś się chciało poprawiać moje posty to nie rzucałabym fochem jak stąd do Katowic, tylko zastanowiła się, czy może faktycznie nie uprzykrzam ludziom życia pisząc niestarannie.
wątek zamknięty
To ja poproszę modów o respektowanie mojej prośby i zmianę tytułu na poprzedni. Może i był niepoprawny, ale przynajmniej krótki i czytelny. Teraz jest be.

Popieram. Tamten też mi się bardziej podobał, uważam, że jego niepoprawnośc była celowa, tytuł był fajny. Obecny jest nijaki. 
wątek zamknięty
Wysłałam prośbę do moda o zmianę tytułu wątku: Jak przytyć/ odchudzić konia... Nie było to żądanie, tylko prośba. Skoro moderator to zmienił, to znaczy, że moja prośba była uzasadniona.
Pamiętajcie, że co dla jednych będzie "ukrytym" żartem, dla innych będzie kanonem poprawnej polszczyzny. Będą traktować to dosłownie.... i powielać w życiu.
Dziwi mnie to, że została przeprowadzona krucjata o przecinki i spacje przed przecinkiem, a typowy błąd jest usprawiedliwiany żartobliwością. Jeżeli dbamy o czystość języka, to trzeba się stosować w całej rozciągłości.
Nie można być trochę chamem, a trochę kulturalnym człowiekiem. Tak samo, jak nie można być trochę w ciąży.... 🙂
wątek zamknięty
Usia ja nie robiłam afery, tylko inni, i taka dygresja, gdyby zamiast mnie poprawił np wypowiedź Lostaka?
tu się pojawia ta sama bajka, i mała litera, i kropki, tylko osoba nie ta?
wątek zamknięty
opo, bo to zbyt męczące jest i utopijne - ale nie zmienia faktu, że powód jest zrozumiały. I gdyby komuś się chciało poprawiać moje posty to nie rzucałabym fochem jak stąd do Katowic, tylko zastanowiła się, czy może faktycznie nie uprzykrzam ludziom życia pisząc niestarannie.

powiem szczerze, że indira nie jest nowym użytkownikiem, a do tej pory nikt się nie uskarżał na jej styl pisania. Wielu z nas zdarzaja sie "wpadki" - literówki, niezrozumiałe wyrazy. Ale bez przesady. Nie przypominam sobie, żeby jej posty wyglądały jak sarkastyczna wypowiedź moderatora ze strony wcześniej:

dobrze , następnym , razem jużnie , będęingerował , w , przecinki , ani inne , znaki  , i takie , tam , pozdrawiam , serdecznie , i , miłejlektury
.

Tego typu wypowiedzi oraz dopiski do postów użytkowników ("proszę bardzo" i emotki z rózgami wstawione przez moda) uważam za nie na miejscu. Jeśli moderatorowi oraz innym użytkownikom przeszkadza sposób pisania lub błędy, powinien zgłosić to użytkownikowi przez PW i prosić o poprawkę lub zmianę.

Bywam tu rzadko z braku czasu, ale tego się nie spodziewałam 🙂
wątek zamknięty
     Posty m.indiry rzeczywiscie czyta sie ciezko. Nie przeszkadza mi ze wawrek je zedytowal, ba, jak dla mnie moglby to robic przy kazdym takim takim poscie. Tym sposobem i wilk bylby syty i owca cala - m.indira pisze w swoim stylu, wawrek poprawia, cud miod malina  😁
    Ja z gory przepraszam o to o co zamierzam poprosic, wiem ze pewnie wszyscy maja po uszy sprawy z Bodzanowem, ale czy moglby ktos zalinkowac wydzielony watek o tej stajni? Bo szukam i szukam i znalezc nie moge.  😡

edit: moja prosba juz nieaktualna, sama znalazlam 🙂
wątek zamknięty
Wysłałam prośbę do moda o zmianę tytułu wątku: Jak przytyć/ odchudzić konia... Nie było to żądanie, tylko prośba. Skoro moderator to zmienił, to znaczy, że moja prośba była uzasadniona.
Pamiętajcie, że co dla jednych będzie "ukrytym" żartem, dla innych będzie kanonem poprawnej polszczyzny. Będą traktować to dosłownie.... i powielać w życiu.

tylko że teraz wyszło bardziej bez sensu. co to jest "spowodowanie tycia"??
i które z nas chciałoby "powodować tycie" konia? ktoś z nas posiada konia-opasa rzeźnego? lub chciałby takowego posiadać?
moim zdaniem teraz nie jest poprawniej, tylko "poprawniej" i mniej sensownie.
a to, ze moderator to zmienił oznacza tylko tyle, ze sie z tobą zgodził. nie oznacza automatycznie, ze "masz rację". moim zdaniem nie dość, ze racji nie masz, to - co gorsza - zaproponowałas zmianę na gorsze :/

i ja mam PROŚBĘ, a zarazem żądanie, o przywrócenie poprzedniej wersji tytułu.

powiem szczerze, że indira nie jest nowym użytkownikiem, a do tej pory nikt się nie uskarżał na jej styl pisania. Wielu z nas zdarzaja sie "wpadki" - literówki, niezrozumiałe wyrazy. Ale bez przesady. Nie przypominam sobie, żeby jej posty wyglądały jak sarkastyczna wypowiedź moderatora ze strony wcześniej:
oj, złą pamięć masz 😉 już wiele miesięcy temu narzekania na nią szły

a co do owej sarkastycznej wypowiedzi moda, to moim zdaiem ładnie odzwierciedlała wiadomy "styl". no... może tylko miliona wielokropków brakowało do "klasyku" 😁
wątek zamknięty
Czy jeśli użytkownik przyszedł na forum juz pod 4-tym nickiem a na tamtych był uciszany to czy to nie podchodzi pod ban ?  🤔
kalynca , paris , ktostam  , Cairawhatever
wątek zamknięty
Moze nie potrafi sie bidaczyna zdecydowac na nick?  🤣
wątek zamknięty
caroline
Cytat: Majorka  Marzec 10, 2010, 18:36:14
Skoro dbamy o czystość języka, mam prośbę do moderatorów. Czy można zmienić tytuł wątku: "JAK PRZYTYĆ/ ODCHUDZIĆ KONIA" na poprawny?

Koń może przytyć... ale nie można przytyć konia uśmiech

Może: Co zrobić by koń przytył/ schudł?

Jak widzisz poprosiłam o zmianę, zasugerowałam rozwiązanie, ale autorem nowej wersji wątku był moderator. W tym wypadku Dworcika 🙂

wątek zamknięty
[quote author=Majorka link=topic=2273.msg516185#msg516185 date=1268304746]

tylko że teraz wyszło bardziej bez sensu. co to jest "spowodowanie tycia"??
i które z nas chciałoby "powodować tycie" konia? ktoś z nas posiada konia-opasa rzeźnego? lub chciałby takowego posiadać?
[/quote]

Ja nie!!! Chociaż chętnie bym widziała na moich więcej ciałka (za co zresztą, czyli za aktywne działania w tym kierunku, czyli dokarmianie własnych koni własną paszą zostałam wyproszona za stajni). Dlatego też dołączam sie do prosby, a zarazm żadania Caroline o przywrócenie dawnego tytułu. Bo obecny jest niestrawny i trudny do zapamiętania. Co nieco utrudnia wyszukiwanie tego wątku.     
wątek zamknięty
proponuję - Jak z pączka zrobić chruścika
wątek zamknięty
A z chruścika pączka (mnie interesuje proces odwrotny). Byle nie "Jak spowodować tycie konia". Bo grozą wieje.  Gdybym była autorką tego wątku, po zobaczeniu tego koszmarka chyba bym się przyłączyla do krucjaty F.
wątek zamknięty
"Odchudzanie i pączkowanie konia"  😜
A tak na serio to mnie sie też poprzedni tytuł bardziej podobał.
wątek zamknięty
heh to pączkowanie to niezłe 😀

Jak odchudzić/podtuczyć konia 😀

wątek zamknięty
W mojej sugestii zmiany tytułu wątku nie było słów "jak spowodować tycie konia"!
Moja propozycja brzmiała: Co zrobić, żeby koń przytył/ schudł.
Moderator stworzył nową wersję tytułu. Nie ja!
wątek zamknięty
Użytkowniczka Cairawhatever, ogłoszenia, za duże zdjęcie - forum się rozjeżdża.
wątek zamknięty

i mnie się bardzo podoba, krótko, zwięzłe i na temat. Zmieniać?
wątek zamknięty
si, si!
wątek zamknięty
[quote author=Majorka link=topic=2273.msg516812#msg516812 date=1268341502]

i mnie się bardzo podoba, krótko, zwięzłe i na temat. Zmieniać?

[/quote]
ja byłabym wdzięczna za taką zmianę :kwiatek:

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.