Forum konie »

Służbowa Skrzynka Moderatorów

No i wszystko jasne 🙂  :kwiatek:

To jeszcze dla jasności : Dworcika czy zdjęcia w załącznikach również mają byc maks 800x800 czy tylko nie przekraczac dopuszczalnej liczby kb?

Właśnie może ustalilibyśmy to raz na zawsze dla jasności dla wszystkich;-)
wątek zamknięty
To jeszcze dla jasności : Dworcika czy zdjęcia w załącznikach również mają byc maks 800x800 czy tylko nie przekraczac dopuszczalnej liczby kb?

ja bym nie ograniczała ich wielkości.
mi nawet na baaardzo wolnym necie ładują się jako małe obrazki, nie ma tak jak z 'normalnymi' zdjęciami, że najpierw wersja duża, a potem się zmniejsza.
jest wręcz odwrotnie: przy wolnym necie jak klikam na załącznik żeby się powiększył to bywa, że trwa to godzinami.
wątek zamknięty
o tym pisałam od początku swojej wypowiedzi dzięki Edytka;-)
wątek zamknięty
wiem 🙂 ale stwierdziłam, że głoś poparcia Ci się przyda.
takie same spotrzeżenia mam też odnośnie miniaturek (np z fotosika). jeszcze nigdy nie widziałam, żeby załadowały mi się w płenym formacie, a dopiero potem zmniejszyły. zawsze, ale to zawsze ładowały się od początku jako miniaturki. dopiero po kliknięciu na nie otwierało mi się osobne okno z oryginalnym rozmiarem (które w zależności od szybkości neta ładowało się bardzo powoli albo bardzo szybko).
zresztą, co to byłby za sens wrzucać miniaturkę zdjęcia w poprawnym formacie?  😁
wątek zamknięty
Remedioss, wszystko się pozmienia. Konto "MODERATOREK" też będzie musiało uzyskać nową nazwę wyświetlaną. Bo wiesz... dyskryminacja itd 😁 😉

Daniela, rozmawiałam o tym wczoraj z majeczką. Ja co prawda dysponuję netem na tyle szybkim, że nie mam "niestety" szans zauważyć jak te zdjęcia się ładują, ale jeśli faktycznie ładują się miniatury, to nie widzę najmniejszych powodów, żeby je tak ograniczać. Nie ma obowiązku klikania w nie w celu powiększenia przecież.
W tej sytuacji bardzo chętnie odstąpię od reagowania na zgłoszenia dotyczące przekroczenia zdjęć W ZAŁĄCZNIKACH. W związku z tym proszę, abyście takich zdjęć nie zgłaszali 😉

Edit.
Zaznaczam jednak, że ostrzeżenia, które zostały nadane nie zostaną w tej chwili zdjęte. Musiałabym w tej chwili przeglądnąć wszystkie ostrzeżenia zaglądając do każdego postu, przy którym zostały nadane i sprawdzić jakie tam fotki były. Mam nadzieję, że nie jest to jakiś kolosalny problem?
wątek zamknięty
Niche ktoś zbanuje tę -adrianna32 !!!
Mimo iż ją ignoruje wszędzie widzę że robi jakieś OT.
Powinien być punkt w regulaminie-usunięcie użytkownika w przypadku debilizmu  👿

edit: literówka
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Obrażanie innego użytkownika forum.
wątek zamknięty
Adrianna na moderatora!!! Adrianna na moderatora!!! 😅 Taki Dżołk 😁
wątek zamknięty
Powinien być punkt w regulaminie-usunięcie użytkownika w przypadku debilizmu  👿

a ja tu od dluzszej chwili kombinuje jak by to dyplomatycznie ujac  😁
wątek zamknięty
A wiecie, że i mi przez myśl przeszło czy to na trolling nie zachodzi? Patrząc po prostu na ilość ignorów i fakt, że Jej posty są całkowicie niezrozumiałe, bełkotliwe...
Proszę jednak o cierpliwość - nie chcę podejmować takiej decyzji sama. Chcę poznać zdanie nowych moderatorów na ten temat - możliwe, że nie widzę jakichś... hmm... może nie plusów, ale drugiej strony medalu 😉
wątek zamknięty
Dworcika zrób ankietę i dowiedzmy się ile osób chce Adrianne na forum, jak dla mnie to ona rozwala każdy wątek w którym się pojawi.
wątek zamknięty
ej, nie zabierajcie adrianny! nudno sie zrobi....
wątek zamknięty
Adrianny ignory podskoczyły z 22 wczoraj do 31 dzisiaj  😁
wątek zamknięty
To mogę wrzucić te nieszczęsne zdjęcia spowrotem?
wątek zamknięty
W momencie kiedy masz ostrzeżenia nie masz takiej możliwości - edycja automatycznie się blokuje.

W związku z Waszymi licznymi skargami, użytkowniczka o nicku adrianna32 otrzymała oficjalne upomnienie na PW z konkretnymi wytycznymi jak, pod względem 'technicznym' mają wyglądać Jej wypowiedzi. Jeśli nadal będą sprawiać kłopoty z odczytem, adrianna32 zostanie ukarana ostrzeżeniem w postaci wypowiedzi moderowanej na okres, który potrzebny Jej, aby nauczyć się poprawnego używania języka polskiego.
wątek zamknięty
głosuje za tym, żeby głupotę karać banem! a jeszcze wcześniej wziąć dziewczę za fraki, potrząsnąć nią parę razy, dać z liścia i zostawić z żyletką w kącie. jak się potnie to będzie o jednego debila mniej.

kiedyś na volcie wyleciałaby taka z płaczem po 2 dnia (góra po 7 jeżeli była silna). a tutaj taki byt egzystuje już od paru tygodni  😵

wprowadzmy jeszcze w regulaminie punkt, że idiotę można nazwać po imieniu i nie będzie za to żadnych kar.
[center][img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Proszę powstrzymać się od tego typu wypowiedzi na forum.
Ostrzeżenie za obrażanie innego użytkownika.
[/center]
wątek zamknięty
Edytka masz rację, ale z drugiej strony, jeśli adrianna jest realna i naprawdę ma tego konia, a jego byt się choć trochę poprawił dzięki tym wszystkim walkom na forum, to te szarganie nerwów nie poszło na marne. Jeśli.
wątek zamknięty
Tylko czemu my wszyscy mamy być jej niańkami i znosić jej bełkot?
Przez nią burdel jest już w co drugim temacie 😵
wątek zamknięty
ale duże zdjęcia w załącznikach rozjeżdżają stronę. można zmniejszych stronę, ale dla mnie to bez sensu, uważam, że załączniki również powinny mieć ograniczenie.
wątek zamknięty
Też tak uważam bo w przeciwnym razie po co w ogóle zapis o tych 800x800.
Sporo osób wstawia fotki właśnie w załącznikach więc regulamin traci troche sens.
Poza tym nawet galeria voltowa automatycznie zmniejsza fotki do wymaganego rozmiaru.
To naprawdę nie jest nic trudnego i pracochłonnego zmienić rozmiar zdjęcia...
wątek zamknięty
a ja dalej nie rozumiem waszego problemu z załącznikami. one nie powodują, że strona się powoli ładuje. a jeżeli ktoś widzi, że zdjęcie ma np 2000x1000 to nie musi klikać na załącznik żeby go powiększyć. wolna wola 😉 zapis 800x800 dotyczy imo wyłącznie zdjęć wrzucanych np z photobucketa. w przeciwnym razie zdjęcie 1000x2000 najpierw załaduje się całe, dopiero potem zostanie zmniejszone do odpowiedniego rozmiaru. i to akurat spowolni ładowanie strony.

Naboo tak jak cham pozostanie chamem, tak debil pozostanie debilem. jakos od początku tłumaczymy A i jeszcze nic do niej nie trafiło. niestety leku na głupotę nie ma
wątek zamknięty
głosuje za tym, żeby głupotę karać banem! a jeszcze wcześniej wziąć dziewczę za fraki, potrząsnąć nią parę razy, dać z liścia i zostawić z żyletką w kącie. jak się potnie to będzie o jednego debila mniej.

kiedyś na volcie wyleciałaby taka z płaczem po 2 dnia (góra po 7 jeżeli była silna). a tutaj taki byt egzystuje już od paru tygodni  😵

wprowadzmy jeszcze w regulaminie punkt, że idiotę można nazwać po imieniu i nie będzie za to żadnych kar.

dla mnie ten post jest obraźliwy. nazywanie kogoś chamem debilem i idiota do dobrych obyczajów na forum nie należy...

Edytka, wyhamuj trochę bo aż nieprzyjemnie sie to czyta
wątek zamknięty
Deb ja już po prostu mam dość głaskania po główce, ciągłego proszenia i cackania się.
kiedyś takie sprawy załatawiało się ostro i co najważniejsze- bardzo skutecznie. chciałabym żeby taki zwyczaj powrócił na forum  😉
wątek zamknięty
Ale w zasadzie o co chodzi bo mam wrażenie, że niektórzy poprostu podłapali temat i bija pianę 😉
Np w wysławianiu się zauważyłam już u niej znaczną poprawę.
Dziwi mnie, że moderator dał się w takie coś wciągnąć.
wątek zamknięty
Każdy kiedyś był nowy na forum. każdy miał kiedyś przekonanie że wie wszystko podczas gdy nie wiedział nic.
Choć jest kontrowersyjna i jej posty mogą wyprowadzać z równowagi, jest takim samym bytem na forum jak każdy z nas. ma takie same prawa. dopóki nikogo nie obraża nie łamie regulaminu jest ok

ja wierze, że z czasem się ogarnie i że ma szansę czegoś się tu nauczyć
wątek zamknięty
ja mówię bardziej ogólnie, nie tylko o A, bo ostatnio jest jakiś wysyp takich kwiatków  🙄

a żeby nie było niesmacznie to posłużę się cytatem: Głupcom należałoby wymyślić trudniejszy sposób rozmnażania (Tadeusz Gicgier)
wątek zamknięty
[quote author=Edytka link=topic=2273.msg493496#msg493496 date=1266681713]

dla mnie ten post jest obraźliwy. nazywanie kogoś chamem debilem i idiota do dobrych obyczajów na forum nie należy...

Edytka, wyhamuj trochę bo aż nieprzyjemnie sie to czyta

[/quote]Deb nie ma co sie chrzanić skoro inni obrazaja bezkarnie to może uchodzi wsyztskim zatem
wątek zamknięty
sznurka, pewnie coś przegapiłam ale ja nadal żyję w przeświadczeniu ze to dobre forum i nikt tu nikogo bezkarnie nie obraża

może to i lepiej.
zbyt bogate i wypełnione mam realne życie żeby podniecać się tym co tu się dzieje 😉
wątek zamknięty
deborah, powiem ci więcej, obraża bezkarnie  a zgłoszenie  zostaje olane bo niektórych można obrażać;]
wątek zamknięty
Edytka, ja nie mam problemu z ładowaniem strony, tylko wkurza mnie, że muszę ją zmniejszać żeby zobaczyć zdjęcie, na które kliknęłam, bo chcę je objerzeć.
wątek zamknięty
Spcjalnie dla Sznurki cytuję swoją wypowiedź z poprzedniej strony:

Póki nie jest jeszcze za późno, proszę aby sprawy związane w jakikolwiek sposób załatawiać z Quantanamerą lub Opolanką (nadal ma funkcje moderatora). Obojętnie czy dotyczy to wątku założonego przez Sznurkę, czy też dyskusji pomiedzy Nią, a innymi użytkownikami. Nie chciałabym rozsądzać w tym wypadku, jeśli polecą zgłoszenia, że ktoś kogoś obraził itp. Nie dlatego, że się migam, ale dlatego, że nie chcę sądzić we własnej sprawie.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.