sznurka, możesz podać konkrety? Chodzi Ci o te zgłoszenia, które były już ogarnięte w momencie kiedy mogłam wejść na forum? Wybacz, że nie mogłam bywać tu o godzinie 8 rano i bywałam po prostu w godzinach popołudniowyh, wieczornych i nocnych. Skrzynkę też mi przeskanowałaś?
Kurczę-tak to czytam i ze zdumieniem widzę, że Moderator jest bezsilny, na dziś, w sytuacji ,kiedy dyskutant przypuści atak na nogawkę. 😂 Nie może użyć narzędzi, jakie ma, we własnej sprawie a innego moderatora nie ma. Dworcika - powodzenia.
Taniu, dziękuję, ale nie widzę potrzeby takich życzeń. Sznurka podchodzi bardzo osobiście do tej sprawy, przynajmniej takie odnoszę wrażenie, i powiem szczerze, że to jest Jej problem.
Dworcika, fakt że ciągniesz dalej jałową dyskusję swiadczy o tym że jesteś "zawziunta jak Mazur", traktujesz to personalnie i nie potrafisz po prostu odpuscic, twoje zawsze musi być na wierzchu
Możesz spojrzeć na tę sprawę nieco szerzej niż 2 ostatnie posty? Jeśli masz ochotę pogadać czy coś, to może w takim razie nie wypisuj w 15 wątkach zjadliwych postów, tylko odezwij się na gg lub PW? Bo właściwie dlaczego nie mam odpowiadać na Twoje wieczne wytykanie mi czegoś?
Nie. Nie mam takiego wrażenia. To jest akurat taki wątek, w którym mam chyba prawo odpierać Twoje ataki? Mamy wolność słowa, owszem - Ty wyrażasz swoje, a ja proszę o konkrety, wyrażam swoje zdanie na ten temat. Wolno mi? Czy to jednostronne takie? Ni wciskaj mi tylko, że ciągnę temat, bo to Ty co chwilę odgrzewasz kotleta.
Dziewczyny! Nawet nie macie pojęcia jak śmiesznie się to wszystko ogląda! Jak się kłócą dwie osoby, a reszta osób z re-volty banda, która pobiera jedną lub drugą osobę. Uważam, że Sznurka troszkę przesadza. Jak chce zawładnąć, to proszę bardzo możesz założyć swoje forum z osobami, które Cie popierają. Osób, które są za Dworciką jest więcej. Sznurka kłócąc się tu nie osiągniesz celu, bo Dworcike popiera większość re-volty, bo tu służy, i poświęca własny czas na to aby forum tu funkcjonowało w miarę dobrze, a to, że jest tu jedna, bo reszta dziewczyn ją porzuciła to też oczywistą sprawą jest to, że forum kuleje. Dlatego jest teraz dobieranie dodatkowych modów, aby wspomogły te forum. Wybacz Sznurka, ale raczej taka jest prawda! Raczej każdy ma prawo coś powiedzieć, ale ja dziewczyny proszę o spokój, bo to nic nie pomoże!
Póki nie jest jeszcze za późno, proszę aby sprawy związane w jakikolwiek sposób załatawiać z Quantanamerą lub Opolanką (nadal ma funkcje moderatora). Obojętnie czy dotyczy to wątku założonego przez Sznurkę, czy też dyskusji pomiedzy Nią, a innymi użytkownikami. Nie chciałabym rozsądzać w tym wypadku, jeśli polecą zgłoszenia, że ktoś kogoś obraził itp. Nie dlatego, że się migam, ale dlatego, że nie chcę sądzić we własnej sprawie.
Kurczę-tak to czytam i ze zdumieniem widzę, że Moderator jest bezsilny, na dziś, w sytuacji ,kiedy dyskutant przypuści atak na nogawkę. 😂 Nie może użyć narzędzi, jakie ma, we własnej sprawie a innego moderatora nie ma. Dworcika - powodzenia.
Taniu, to niestety normalne - zgadzajac sie na funkcje moda trzeba sie liczyc z tym, ze upierdliwi zlosliwcy beda mogli sie na tobie wyzywac
To niech wyżywają się na priv, a nie rzucają się mięsem przy wszystkich... Ja nie karze się nikomu kochać, ale niech obie strony sobie wyjaśnią wszystko między sobą NORMALNIE albo spotkają na żywo, dadzą w mordę i po krzyku, a nie mieszają w to osoby trzecie i w każdym wątku ta sama dyskusja, która i tak do niczego nie prowadzi...
Pojawia się na forum ktoś niewiadomo skąd, podaje czyjeś dane osobowe i pisze teksty typu: "jest głupia", "nie polecam", "beznadziejny". Strasznie mnie to denerwuje! 👿 Po pierwsze: dlaczego nagle ludzie zaczęli szastac cudzymi danymi? Po drugie: skąd mam wiedziec, czy to jakaś "super nastka", która się obraziła, bo instruktor powiedział, że brzydko jeździ i chce się zemścic?
Komuś nagle (po tym jak z 10-ty raz wstawiłam to samo zdjęcie w ogłoszeniach) zaczeło przeszkadzać, że zdjęcie które było wstawione przez forum nie otwierające się w pełnym rozmiarze nigdy ma więcej niż 800x800 i narusza regulamin. Proszę tą osobę aby przejżała ogłoszenia i klikneła "zgłoś" połowa zdjęć jest niezgodna z regulaminem, tylko komu to k... przeszkadza skoro zdjęcia te nie opóźniają działania forum bo są malutkie i NIE OTWIERAJĄ się w pełnym romiarze. Co o tym myślicie? Połowa z nas łamie w ten sposób regulamin, komu to przeszkadza skoro nie wpływa to w rzaden sposób na działanie forum, jest to łamanie regulaminu czy nie? I dlaczego tylko nie którzy dostają za to ostrzeżenia? Z regulaminu OSTRZEŻENIE ZWYKŁE na TYDZIEŃ otrzymuje forumowicz, jeśli: - po raz drugi założy wątek, który już istnieje (pkt. 2 regulaminu), - nie reaguje na zwrócenie uwagi (na PW lub na forum) , że niedozwolone jest pisanie postów capslockiem, schodkami, "nowomową" itp (punkt 3 regulaminu) - prowadzi offtop i po zwróceniu uwagi przez moderatora (przez PW lub na forum) nadal to robi, - wypowiada się w niekulturalny sposób, używając wulgaryzmów, słów obraźliwych etc. - obraża innych użytkowników: używa wobec nich słów i określeń uznanych powszechnie za obraźliwe - umieszcza reklamy i ogłoszenia w miejscach do tego nieprzeznaczonych, - nie reaguje na prośby moderatorów - upomnienia, prośby o wykasowanie linka w podpisie, zmiana rozmiaru zdjęć/avatarów itp. ( nie reaguje w ciągu 7 dni od wysłania przez moda prośby/upomnienia),- zamieszcza PW na forum bez zgody nadawcy (autora PW) (dodane 10 II 2009)
9. Zamieszczaj zdjęcia, które nie przekraczają swoją wielkości 800 na 800 pikseli. Usprawni to działanie forum i nie będzie sprawiało, że forum się "rozjeżdża". W przypadku zdjęć dodawanych przez forum nie ma to zastosowania bo forum się przy nich nie rozjeżdża, jest dozwolony limit kb a nie rozmiar w momencie dodawania załącznika przez forum a nie z fotosika czy innych tego typu stron
Czekam na Wasze opinnie na ten temat i będę wdzięczna bo może tylko mi to nie przeszkadza i wszystkim się forum od tego rozjeżdża
Miniatura to miniatura, jak sama nazwa wskazuje jest mała i regulaminu nie narusza w żaden sposób. Jak ktoś chce sobie zobaczyć pełny wymiar to klika na fotę podobnie jakby był link zamiast miniatury. Tzn. wszystkie zdjęcia w linkach są nieprzepisowe? :/
Tyle, że jak zamieszczacie zdjęcia w rozmiarze 1024x768 / 1208x1024 / 2304X1728 to mimo, że zmniejsza je do miniatury to najpierw ładują sie ogromne na forum i to spowalnia otwieranie strony. Poza tym po powiększeniu równiez zawala forum. Nie ma co porównywać do linków bo fotka z linku: a) nie spowalnia załadowywania się strony b) po otwarciu otwiera się w nowym oknie i nie wpływa na forum
Daniela, przejżyj ogłoszenia bardzo dużo załączników jest powyżej dopuszczalnego limitu, czy tak ciężko jest zrozumieć że one się nie zmniejszają bo nie otwierają się w pełnym rozmiarze, ja pisze o załącznikach dodawanych ze strony a nie z innych serwerów No chyba że ja mam taki szybki internet orange buahaha
Przejżałam wszystkie ogłoszenia i zgłosiłam te, które miały dopuszczalny limit zdjęcia przekroczony. Nie było ich wcale tak dużo, bo z jakieś 5-6 zgłoszeń. Jak widać większość użytkowników nie ma problemu z zaakceptowaniem dopuszczalnych wymiarów zdjęcia 800x800 a większe w linkach.
Ja pisze o załącznikach, które dodaje się poprzez volte tworząc wiadomość. Zresztą co za różnica, większe zdjęcie niż 800x800 powinno być w linku i tyle. Głupia gadka.
I tak spowalnia forum ładowanie się dużych zdjęć, ponadto często otwierają się one najpierw ogromne a potem zmniejszają.
Bo większość wstawia z serwerów zewnętrznych a nie przez forum, komu się załącznikowe zdjęcia otwierają ogromnę i dopiero później zmniejszają? Patrzyłam na kilku komputerach z różną prędkością internetu i nie zauważyłam tego zjawiska... Głupia gadka , ja nie wiem czy głupia, bo jest sobie dopuszczalny limit tych załączników podany w kb a poza tym w regulaminie jest napisane że ostrzeżenie dostaje się po upomnieniu, mnie nikt nie upomniał, dostałam ostrzeżenie o czym zostałam poinformowana. Rozumiem że zgłosiłaś nie regulaminowe zdjęcia i teraz co wszyscy dostaną ostrzeżenia?
Takie pytania kieruj do moderatorów a nie do mnie bo nie moja wina, że dostałaś ostrzeżenie a nie upomnienie 🙄 Ja tylko zgłosiłam zdjęcia, które przekraczały dopuszczalną wielkośc 800x800 i nie były załączone w linkach tak jak jest wymagane w regulaminie. Głupia gadka bo dla mnie jest śmieszne jak ktoś jest aż tak leniwy, że nie może zmniejszyć zdjęcia do wymaganych rozmiarów co zajmuje jakieś 30 sekund 😉 Owszem załączniki mają określoną wielkość kb ale w regulaminie masz tez określony rozmiar zdjęcia co równa się temu, że masz przestrzegać jednego i drugiego 😉
Nie zawsze ale czasem tak przynajmniej na moim komputerze bywa, że otwierają się najpeirw duże a potem się zmniejszają.
Nie mam zamiaru się z Tobą spierać na ten temat, bo to nie o to chodzi, przez pół roku wrzucałam jako załączniki takie zdjęcia, kierując się tym że ich wielkość ma być poniżej chyba 512 kb (nie pamiętam w tej chwili), natomiast z serwerów zew te poniżej 800x800. I niestety nie wiedziałam że 800x800 dotyczy też załączników skoro przez tyle czasu nikt nie zwrócił mi na to uwagi i widać to u innych forumowiczów, do tej pory myślałam że tak jest ok, już teraz wiem że musi mieć to i to. Po to tu napisałam żeby to wyjaśnić a nie po to żeby usłyszeć że gadka jest głupia bądź nie
No to to już nie moja wina tylko moderacji, która nie porządkuje na bierząco watku ogłoszeniowego tylko z doskoku i na łapu capu 😉 Szkoda, że dostałaś ostrzeżenie bez upomnienia bo nie taki miałam cel zgłaszając za duże fotki :kwiatek:
Już wczoraj, przed pojawieniem się tego wątku na forum publicznym, wyjaśniłam sobie z majeczką wszystko na PW. Kolejność w taryfikatorze zaczyna się od ostrzeżenia zwykłego, a nie upomnienia. Upomnienie może się pojawić, owszem. Ale kierowałam się tu Waszymi wcześniejszymi pretensjami o to, że zamiast dać ostrzeżenie, to w kółko upominam. Więc nie upominam ani tych, którzy dali jedną za dużą fotkę, ani tych, którzy dali takich zdjęć 10.