Notarialna Ale co to właściwie da? Jeśli ktoś zalogował się na forum tylko po to, żeby trollować, to i tak to zrobi, niezależnie od tego czy od razu, czy po 3 dniach...
Rozsadziłam wątek Praktyki,staże.... nie wiem czemu .Poprawić nie mogę bo mi zmień wypada poza biurkiem nawet.
Próbowałam to rozgryźć, ale jak narazie skutki są zerowe. W zasadzie wygląda na to, że wszystko powinno być ok. Ale nie jest 😉 Pokombinuję dalej. Wybaczcie, ale muszę w tym celu edytować każdy post i poszukać przyczyny. Twój post Taniu, nie wygląda na taki, który byłby przyczyną. Niestety inne też nie o.0
No i się wyjaśniło. Post rozjeżdżający forum, napisała Edytka wklejając jakiś skopiowany tekst, który w jednym miejscu zamiast przerwy zrobioną enterem posiadał przerwe zrobioną wielokrotnym naciśnięciem spacji. Bardzo wielokrotnym 😉 Forum odczytało to jako jeden "wyraz" i stąd taki efekt.
Przy okazji dodam, że poza postem Edytki edytowałam jeszcze 2 lub 3 (2 ostatnie i możliwe, że coś wcześniej), myśląc, że tam coś takiego może być. Treść jest nie zmieniona, jedyna zmiana, którą wprowadziłam to rozdzielenie tekstów enterem, tak żeby część spadła do niższej linijki.
Notarialna Ale co to właściwie da? Jeśli ktoś zalogował się na forum tylko po to, żeby trollować, to i tak to zrobi, niezależnie od tego czy od razu, czy po 3 dniach...
Oj, wcale tak nie jest ; ) Jeżeli taka osoba się zarejestruje żeby potrollować i zobaczy, że ma 3 dni czekać to 2 na 5 osób w ogóle zrezygnuje i przeniesie się ze swoimi mądrościami na inne forum. 1 z pozostałych trzech osób przemyśli to, co chciała napisać i jest 70% do 30%, że jednak nie zatrolluje - przeczyta to, o czym chciała napisać w jakimś wątku (ile jest ludzi, którzy się rejestrują tylko po to, żeby o coś zapytać nie czytając innych wątków, nie sprawdzając, czy o tym już nie było? Setki!) i nie zaśmieci forum. Z 5 trolli robią się 2 (Qniary, Zireael - czy jakoś tak ; ) ) - czyli modki mają dużo mniej sprzątania a nam się przyjemniej czyta : ) Na jednym z for wprowadziliśmy taką zasadę (mieliśmy dużo odpowiedników "Qniar"😉 i zadziałało świetnie : )
Pisałam kilka tygodni temu w tej sprawie do Quanty, ale nie dostałam odpowiedzi.
[quote author=_kate link=topic=2273.msg360495#msg360495 date=1256113828] tak jak powiedziałam-tak, wiem że można mieć ileś numerów IP. Nie interesi mnie to.
Pytam, czy ja mogę zobaczyć IP innego użytkownika [/quote]
Raczej nie, Moderatorki widzą i IP i nazwy użytkownika. Nazwy, bo można mieć dwie - nick i tzw nazwę wyśiwtlaną. Poza tym jesli ktoś sie zalogował z tego samego IP na dwa konta, też to wiemy. Samo namk wyskakuje 😀
w Profilu jest taka opcja: Nazwa użytkownika: *** Nazwa wyświetlana (Tę nazwę zobaczą inni użytkownicy) *** zmieniasz nazwę wyświetlaną, ale logując się dalej podajesz nazwe użytkownika 😉
ale pomimo tej mozliwosci odradzam z korzystania z niej, bo jesli ktos zechce udawac kogos innego wten sposób zostanie zbanowany. My widzimy przy nazwach, kto zmienił nazwe i jakiej uzywa.
ale to chyba nie chodzi o udawanie kogos innego. moze z nicku ktos wyrosl (np ma 25 lat, a nick ten sam co 10 lat wczesniej) albo dluzej nie pasuje. to przeciez dalej jest ta sama osoba, to samo konto, inna nazwa wyswietlana. gdzie tutaj dostrzegacie problem 🤔
no chyba tutaj 😉 Chyba chodzi o to, że ktoś narobił sobie bigosu, lub nie chce dalej przyznawać się do wypisywanych głupot więc robi sobie w ten sposób nowy image.. żebyśmy zapomnieli o starym. Ale o to wcale nie tak łatwo, o nie 😀
Póki co wszystkie przypadki zmiany nicku ograniczały się tylko do tego, nawet avatar zostawał ten sam, więc o teorii spiskowej chyba na razie nie ma mowy 😉