monisk... proszę Cię. bez przesady. Będziesz wyrywać jakieś zdanka z kontekstu? Wiąże się, pewnie że tak. Ale myślę, że i tak część zostanie na voltahorse bo nie przełkną tutaj moderacji.
rewir- tak Cię moderacja tłamsi?! ja nie mogę tego pojąć, wybaczcie, ale moderacja mi absolutnie dynda. To są ludzie, którzy sprzątają. Nie mają władzy, nie są lepsi od innych. Jak zazdrościsz bycia moderatorem, to się zgłoś, może ktoś na Ciebie zagłosuje, ale demonizowanie tego i staranie się, żeby urosło to do jakieś przeogromnej sprawy, niemal światowego kryzysu, moim zdaniem jest zupełnie bezsensowne...
rewir co żeś się tak tej moderacji uczepiła? Jest jedna osoba, która wzbudza kontrowersje - tyle. Zresztą za jakiś czas mają być wybory i ludzie sami zdecydują, czy ekipa się sprawdziła, czy nie. voltahorse wygląda teraz jak pól dupy zza krzaka, jeden wielki chaos. Pewnie jakieś Quoniarki będą tam wpadać, ale ludzie, którzy siedzieli tam dłuższą chwilę mają serdecznie dosyć, ciągłych problemów z tym forum i olewającej administracji (co już było tu powtarzane po stokroć)... Po to właśnie powstało forum, nasze forum... Nie powstało po to, żeby jak voltahorse łaskawie otworzy swoje wrota wszyscy się tam zwinęli.
Po listopadowej awarii udało nam się z powrotem uruchomić Forum. Niestety, części wpisów, tematów, kont użytkowników i prywatnych wiadomości na chwilę obecną nie udało się odzyskać. Dalej nad tym pracujemy, jeśli jeszcze coś uda się odzyskac to pojawi się to na forum. Nowa wersja skryptu i nowy, bardziej wydajny serwer umożliwiają szybsze i bezpieczniejsze działanie stron. Admin jest stary, ale też działa szybciej . Forum może nie jest jeszcze szczytem marzeń, więc jeśli macie jakieś "pobożne życzenia" co do wyglądu i funkcjonalności, to piszcie - być może ich część uda się spełnić.
Nie ma to jak zabawa w przeciąganie liny i walki w kisielu. Czemu nie jestem zdziwiona? 😂
Za to dziwi mnie jedno - ileś lat volta była dla wielu z was podstawowym forum, miejscem do którego się wracało (niezależnie od deklaracji 😁 ). Bywało lepiej lub gorzej, ale dzięki adminowi forum istniało. Można powiedzieć, że tam są wasze forumowe korzenie. A wy co?
To teraz my go mamy gdzieeeeśś :emoty232:
Nawet jak zrobi przed nami 🙇 to my go 😂 , oraz 🤬 , a potem :nunchaku: na końcu :bum:, i wrócimy 🏇 tutaj ... :winko:
I wiele innych w podobnym tonie. Dowcipni jesteście że ho ho. Rynsztok. Przykre.
A czy ja mówię, że nie macie żadnych powodów do narzekania? Tylko ta forma mnie mocno razi. I nie przeceniałabym "koszenia kasy". Róbta co chceta, nie moja sprawa.
Formy ja nie komentuję. Według mnie nie robił tego charytatywnie z czystej miłości do voltowiczów. Z resztą dyskujsa o wpływach z forum już miała miejsce...
Boże, już pożartować nie można. Po co się spinać od razu? 🙄 Forum nie działało jak powinno, a o awarii nawet nie raczyli nigdzie napisać ani słowa. Po prostu zlewka. To teraz my mamy zlewkę. Wolno Nam? Wolno.
deidre, a czy ja sie myle, czy jednak sama pisalas malo pochlebne opinie o nim, zwlaszcza przy okazji rezygnacji z funkcji moderatora? 🙂
mysle, ze facet (tudziez babka, bo chyba to jednak ja bardziej forum interesowalo niz jego, ale moge sie mylic) ma swiadomosc, ze w pewnym sensie wykpil nas o jeden raz za duzo. teraz ciezko mu bedzie odwrocic kota ogonem. zreszta, niewiele mnie to obchodzi- zycze mu jak najlepiej. chociaz i tak wiem, ze niebawem znowu mu to forum zdechnie, bo coz..pewne rzeczy pozostaja niezmienne. mimo wszystko mam swiadomosc, ze gdyby nie voltahorse.pl/forum to by nas tutaj nie bylo. ale trzeba pojsc dalej i po prostu kiedys wysiasc z tego wiecznie niedorobionego pociagu.
nie zen, to nie jest to samo, źle rozumiesz mój post
jedna sprawa odsyłanie gdzie indziej bo kolor gwiazdek się nie podoba -które owszem kilka osób to zasugerowało i zgadzam się ze nie jest to miłe) - a inny przypadek zachowanie jakiego przykład dała rewir, z którego to wynikło moje ZDZIWIENIE
nie zamierza tu być, bo tu jest fuj i nie da się znieść modów, i tak z kretesem to padnie i wszyscy będą na tamtej volcie bo jest tam o niebo lepiej - to dlaczego tu wciąż jest? jakiś rodzaj masochizmu? znieść nie może tego co tu się dzieje a wciąż tu bywa? dla mnie niepojęte.. i jest to pytanie wynikające z mojego zdziwienia nie zaś odsyłanie gdzie indziej, dwie diametralnie różne rzeczy rozdziel je troszkę
ja rewir też tego forum nie żałuję, niech tu pisze, niech pisze na obu, jak woli, zawsze przyjemnie raczej mi się ją czytało i nie ma powodów dla których miałaby stąd się wynosić
dziwi mnie jedynie brak konsekwencji - jeśli dla mnie jakieś miejsce (nie tylko forumowe) nie pasuje to tam nie bywam, a nie loguję się i piszę że tu fuj, tam cacy i dlatego tam będę pisała a tutaj nie
Szkoda, że panują tutaj takie moderatorskie sprawy, ale chyba tego nie przeskoczę.
moderatorzy tu sa aż takim problemem? jakos wielu użytkownikom udaje sie spokojnie korzystac z forum nie bijąc piany, nie biadoląc jak to im tu źle. mozna przynajmniej z nimi rozmawiac, a nie jak z adminem starej volty, przypomne - ignorującym moderatorów i użytkowników
Nie leży mi jakoś specjalnie to, że może mnie edytować, wlepić mi ostrzeżenie i jakieś tam inne śmieszne cuda osoba, która swoimi wypowiedziami straciła mój szacunek.
k_cian - ja się jeszcze nie poukładałam, jeśli chodzi o forum i nie przewartościowałam sobie tak do końca tego wszystkiego. Czytam Was i nie wiem czy faktycznie warto aż tak przedkładać tych modów na pisanie na forum, ale z drugiej strony...
kurcze, ale to się juz robi żenujące. Wszyscy wiemy o aurelii, piszecie o niej w każdym wątku. Mnie osobiście przytłacza ta atmosfera... Miało być tutaj inaczej niż na volcie. Owszem jest inaczej, ale niestety gorzej. Po co w ogóle to wszytsko było? Żeby się pokłócić? Nagle forum podzieliło się na dwie części; Ci, którym pasuje moderacja oraz Ci którzy są za nowymi wyborami. Pewnie teraz zostanę zlinczowana, ale piszę teraz z pozycji czytającego. I prośba... Przystopujcie trochę, żeby praca Quanty nie poszła na marne. Miłęgo wieczora życzę 🙂
rewir - dla mnie moderator to użytkownik jak każdy inny - póki swojej władzy nie nadużywa w żadną stronę - czy to pobłażając czy też gnębiąc kogokolwiek
i czy to aurelia czy sznurka czy któraś z reszty dziewczyn - w moim odczuciu nie bardzo zmieniło je to, że mają taką a nie inną funkcję
jakie były takie są mi to ni chłodzi ni grzeje, nie zauważam tego, widzę natomiast porządek na tym forum większy niż był na starym, zawsze ktoś się znajdzie zeby trochę zamącić ale to nie jest to co było tam.. więc chyba moderatorzy się sprawdzają jednak?
i tu sympatie czy antypatie chyba nie mają znaczenia i mieć nie powinny bo dla przykładu ze sznurką nie raz się ścięłyśmy, wielkiej sympatii też raczej już nie będzie - choć była kiedyś przynajmniej z mojej strony - a mimo to wciąż uważam że z roli moderatorskiej bardzo dobrze się wywiązuje i gratuluję, podołała, uważam że powinna dalej moderować forum jeśli tylko nie zrezygnuje z tej roli sama
i dlatego takie bicie piany o to kto jest moderatorem jest jakieś takie...zwyczajnie: szukanie dziury w całym
aurelia jaka była taka i jest, każdy kto na nią głosował znał jej sposób bycia, wypowiedzi, jej styl pisania i to że nie przebiera zbytnio w słowach - i mimo to na nią głosowali, kilka osób które jej nie lubią zrobiły aferę, przyczepiły się do szczegółów, rozdmuchały, zrobił się jeden wielki najazd z byle czego i mają frajdę.. to i nudne i żenujące
caroline - moze ignorowanie zaczepek wyjdzie na dobre, czasem trzeba policzyć do dziecięciu i skasować treść posta nie sądze zeby ignorowały prosby o interwencje
no i kolejny głos - od graby - ze to już jest męczące. prosimy przySTOPujcie - obydwie strony sporu
caroline - moze ignorowanie zaczepek wyjdzie na dobre, czasem trzeba policzyć do dziecięciu i skasować treść posta oczywiscie, ale ja jestem tylko uzytkownikiem, a nie modkiem, od ktorego chcialoby sie oczekiwac, ze zechce stanac na wysokosci zadania, a nie tylko pozostawac malym zlosliwcem, ktory nijak nie umie trzymac jezyka za zebami 😁
oj uzytkowniku :P zaraz dobiegniesz ilością postów do pięciu gwiazdek i bedą się różniły tylko kolorem, a to 'prawie jak... " hehe dlatego moze to ignorowanie to dobry sposób
Osobiscie zauważułam potężne zmianty opcji/wyglądu forum pod Nasze oczekiwania (przynajmniej pod te, które były wyrażone słowami w odpowiednim wątku). Jest tu co raz wspanialej, ładniej, fajniej. 👍
[quote author=k_cian link=topic=225.msg114252#msg114252 date=1228687210] moderator to użytkownik jak każdy inny - póki swojej władzy nie nadużywa w żadną stronę - czy to pobłażając czy też gnębiąc kogokolwiek[/quote] - Wolę, gdy sie komus po ludzku wyrwie gorszy tekst, ale gdy ogólne zasady są w porządku. Miałam po dzirki w nosie, na starej volcie, u modów pobłażania wypływającego z koleżkowania. Naprawdę.
... widzę natomiast porządek na tym forum większy niż był na starym, zawsze ktoś się znajdzie zeby trochę zamącić ale to nie jest to co było tam.. więc chyba moderatorzy się sprawdzają jednak? - DOKŁADNIE. 👍
... ze sznurką... uważam że z roli moderatorskiej bardzo dobrze się wywiązuje i gratuluję, podołała, uważam że powinna dalej moderować forum jeśli tylko nie zrezygnuje z tej roli sama
Tez tak sądze. Choc, szczerze, jakoś nie byłam pewna, ze dobrze sie sprawdzi. Ale patrząc na wyniki moderacji -jestem zdecydowanie za i mam nadzieję, że Sznurka zostanie. 🙂
Rewir My juz wsiedliśmy do lepszego szybszego i bezpieczniejszego pociągu. To jest proste- praktycznie tylko adres się zmienił, a reszta bez zmian albo z pozytywnymi. W końcu mamy tez prawdziwego admina (nie tylko nominalnego). Może warto dać temu wspólnemu dziełu szansę 😉
taka mnie własnie refleksja naszła - ile osób będzie miało dylemat gdzie pisac albo pisalo na obydwu i ile dyskusji i konfliktow w zwiazku z tym bedzie dwutorowych... Wskoczyłem sobie z ciekawości "jak toto wygląda" na stronę "byłej" Volty i jestem w szoku 😲 Nie, nie chodzi o szatę graficzną... Tylko o te kilka postów, które się tam pojawiło. W skrócie: zwyczajowe najazdy na moderaturę tępiącą "wolnomyślicieli", do tego pomruki o kradzieży, wąty o to, że Ushia i Koniczka publicznie nie zrzekły się moderacji na forum itp. A zapomniałbym - zaproszenie do rozmowy o tym co się stało, bo nie wiem czy wiecie, ale na Volcie doszło do KATASTROFY i bynajmniej nie chodzi tu o stronę techniczną forum (znaczy się pady/brak edycji/szukajki/admina 😎 Heh, czekam aż objawi się Mesjasz, który poprowadzi zlękniony lud do moralnej odnowy i odkryje przed nimi na nowo "właściwe" wartości 😀 Tak więc wygląda na to Ushiu, że jedyna dwutorowa dyskusja pomiędzy oboma tworami, będzie polegała na licytowanie się, która "zachowała ducha Starej Volty", jest lepsza, gdzie można pisać Prawdę nie bojąc się ostrzeżenia itp. Uchodźców politycznych już wszak mamy 🙂 Teraz już ewentualne odejście będzie jeszcze bardziej huczne, bo stanie się okazją na przejście do "konkurencji", gdzie będzie można zrobić odpowiednie przedstawienie (sekują mnie UBecy/nie ma klimatu STAREJ VOLTY/kółka adoracji nie pozwalają na pisanie PRAWDY). Robi się naprawdę zabawnie, muszę przyznać 🙂
tez dopiero weszłam na starą volte ... poza tym ze jest to graficznie okropne i nie dorównujące innym portalom to: zdrada, zdrada mocium panie!!
hehe o my niewierni, nie czekalismy na wspaniałego admina myśle ze piszący na volcie powinni sie zastanowic dlaczego - po miesiącu ciszy - raptem przebudzenie, czy nie miało to zadnego związku z "rozruchem" tego forum?
jak to jest z bazami danych- zostały tu skopiowane wszystkie konta - to normalna praktyka?