Forum konie »

pokazy

Mam pytanie🙂 czy nie macie jakichś pomysłów na pokaz z końmi 🙂 Nie coś super trudnego🙂 Tylko nie jakieś nudne kadryle. Chodzi mi o coś nowego i cośco by mogło się podobać 🙂 pomożcie 🙂
Oj juz sie tego narobilo sporo nawet moj kon byl pod to uczony i robi rozne fajne rzeczy.Ale masz racje kadryli juz Wszyscy maja dosyc.Nie wiem jakie umiejetnosci ma twoj kon wiec ciezko cos doradzic,napisz co potrafi 🙂 ?
Hmm mój konik(hucuł) Nic sensownego nie umie 🙂 Chociaz nie powiem zdolny z niego chłopak 🙂 Pokaz  wraz z 4 koleżankami chcemy zrobić w lipcu a więc trochę czasu mamy. Tylko że nie mamy pomysłów. Nie jesteśmy jakieś reweelacyjne, bo np pokazu ujeżdżeniowego nie zrobimy, ale jakies skoki mogły by być 🙂 Tak rozmyślałam i pomyślałam, żeby zrobić pokaz z zabawkami np: hopsy nad parasolkami, albo utrzymywanie piłki między zadkami  🤔wirek:
Fajnie i smiesznie,bedzie sie sie podobac 😅 Trzymam kciuki
a jakiego ogólnego typu pokazy chcesz zrobić? ja polecam rycerskie 🙂  🏇
Moja koleżanka robiła pokaz przebrana za pannę młodą, ale to było ujeżdżenie (mała runda tak mniej-więcej). Z tego, co u nas się wcześniej wyprawiało: konkurs 6 barier, skoki przez ogień (nie polecam), konkurs równoległy w skokach (2 identyczne parkury po 5-6 przeszkód, reguły jakw  konkursie szybkości), potęga skoku wygląda dobrze, jeśli jesteście w stanie dojść do jakiejś sensownej wysokości
na pierwsze pytanie jakie musisz sobie odpowiedzieć to w czym ty i twój koń będziecie dobrzy nie da się zrobić pokazu na szybko wszystko  trzeba dopracować a potem trenować .Musisz też pamiętać że tego co nauczysz konia na potrzeby pokazu n.p wysokiej lewady koń będzie pamiętał i może to zrobić pod nie wprawnym jeżdzcem w najmniej odpowiednim czasie, konie szybko się uczą a ciężko zapominają szczególnie głupot.W Polsce popularne są pokazy królewskiej hiszpańskiej ,rycerskie ułańskie ogólnie historyczne, dżigitówki , w damskim siodle ,powożeniem zaprzęgami wielokonnymi,western,naturalsu,tak że możliwości jest wiele proponuje na początku podłączyć się pod jakąś grupę z doświadczeniem i trochę się podszkolić mój kolega prowadzi równierz warsztaty z dzigitówki  poczty wegierskiej w stajniach na zaproszenie. Dla dziewczyn na hucułach proponował bym łucznictwo konne
Myślę że przez 7 lat już sobie coś wymyśliła 😀
drabcio ciekawe damskie siodło nie orientujesz się gdzie można kupić
drabcio,  No jeśli miałoby to być łucznictwo konne, to może nadal trenuje :P
No to się wygłupiłem z moim postem nie patrzyłem na datę 😡 Uczę się dopiero internetu jestem facetem ze starych bajek 🏇

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się