Jak wam się podobało? Idea, poziom, przygotowanie koni, jeźdźców, organizacja?
Jako widz ( byłam tylko na kategori A) wydaje mi się, że organizacja bardzo fajna, szybko i sprawnie, nagłośnienie w porządku, chociaż podobno na rozprężalni nie było słychać czasem. Co do przejazdów, to nie podobał mi się start dziewczyny z klubu szary michałowice, na sporym ciemnogniadym koniu - dużo szarpania, nieprzyjemna ręka i w efekcie wjazd w krzaki, dla mnie zupełnie nie potrzebne. Potem uderzyło mnie zachowanie dziewczyny na arabie ellis?, taka blondynka z długimi włosami, po nieudanym przejeździe pojechała na rozprężalnie i skakała i skakała i skakała, bez trenera bez nikogo z boku byleby konia ukarać. Te dwie postawy mi się nie podobały, chociaż wiem, że może koń miał zły dzień może coś tam, oceniam tak jak widziałam dziś. Co do reszty zawodników to poziom różny zarówno koni jak i jeźdźców. Bardzo podobały mi się przejazdy dziewczyny na siwym koniu (egzorcysta?), tej która wygrała dziś. Fajny pierwszy parkur, ładny technicznie ( oczywiście biorę pod uwagę skalę zawodów rekreacyjnych a nie ogólnopolskich ) a dogrywka jak dla mnie pierwsza klasa, z głową z ryzykiem, fajnie. Chwycił mnie za oko drugi siwy ( zefir) chyba młody koń ale widać, że ma potencjał i wielki doping publiczności ( czyżby ktoś z krakusa?) To tak na świeżo. Pary które szczególnie zapamiętałam. a co do samej idei, jak dla mnie bomba, świetny pomysł z takim cyklem zawodów.
ma ktoś jakieś zdjęcia? co się działo i jak wyglądał konkurs B? niestety widziałam tylko wczoraj dziś nie mogłam zobaczyć.
mnie się zawody bardzo podobały, choć pojechałyśmy tam czystko treningowo, bo w stajni nie ma możliwości jechania parkuru, a konie młodziaki zupełnie nie obyte, to w A udało nam się dojechać na 13 miejsce na 47 koni, w B niestety zmęczenie się wdało i skończyłyśmy z 2 zrzutkami.. dzisiaj niestety poziom parkuru nas przewyższył i mieliśmy eliminacje, ale powiem szczerze że organizacja super jak dla mnie, w pierwszy dzień bardzo przyjemny łatwy parkur, w drugi parkur bardziej skomplikowany, w kategorii B już była pełnowymiarowa L-ka z niebieskim rowem i innymi urozmaiceniami, co w efekcie dało tylko 4 pary które ukończyły konkurs w ramach Towarzyskiego Pucharu (nie liczę tych osób które startowały poza klasyfikacją)
fakt, dzisiejszy parkur nieźle zakręcony był, sporo koni odmawiało, ale o dziwo było mnie pomyłek na parkurze niż wczoraj 🙂 ktoś z re-voltowiczów jeszcze startował?
No, sobotni parkur bardzo fajny, niedzielny trudniejszy, zwłaszcza ten szereg w linii (na nim miałam eliminacje), ale ogólnie super. Podłoże na parkurze po prostu ekstra 🙂 Na rozprężalni w sobotę było podłoże nawet ok, ale w niedziele polali wodą i się małe bagno zrobiło pod przeszkodami, ale ogólnie oceniam na plus 🙂 Na majowe też na pewno pojadę, bo przygotowane wszystko było profesjonalnie, odległości w szeregach pasowały idealnie, co nie na każdych towarzyskich zawodach sie zdarza. Atmosfera tez fantastyczna, wszystko spokojnie i sprawnie. Zawody dopracowane w każdym calu 🙂 fotki mam, tylko pozmniejszać muszę
Na Juweście, taki gniady potwór ok 162 w kłębie- to ja prawie spadłam po ostatniej przeszkodzie w sobotę i omal nie rozjechałam babki z grabkami w niedzielę :P Byłam charakterystyczna :P
niestety ja nie widziałam prawie w ogóle przejazdów, bo siedziałam na koniu, bądź na hali. starałam się zobaczyć przejazdy ludzi z naszej stajni i parę tych osób, które znam lub kojarzę.
i ma ktoś może jaką fotorelacje? ja postaram się wrzucić zdjęcia jak tylko je dostanę od znajomych. widziałam też, że pani Buba dzielnie przez całe zawody stała z aparatem, tylko zastanawia mnie gdzie potem będą, bo ona robi zdjęcia na każdych zawodach a na mzj ich nie ma, a krakus jako takiej strony swojej też nie.
Kto przyjeżdża do Krakusa na majowe zawody?😀 W tym miesiącu zawody są już od piątku, ale to chyba regionalki czy coś, puchar jest normalnie sobota, niedziela. Przyznawać się z kim przyjdzie mi konkurować 😀iabeł: ps. jak tam ze zdjęciami? ma ktoś jakieś może? bo te z mzj już mam 😎
Hej na poczatek witam wszystkich bo jestem nowa na forum 👀 ktos wie jak teraz z tymi zawodami w szwoszowicach? kiedy najblizszy puchar amatorski bo myslałam ze juz w ten weekend a tu jednak miedzynarodowe ❓
zawody przeniesione są na 31.07-1.08, więc odbędą się w ten weekend. poza konkursami A60-70 i B90-100, P, N, C będzie też konkurs 50 cm, ale nie wiem czy jakoś się wlicza do klasyfikacji pucharowej czy nie. następny puchar we wrześniu, potem październik, ktoś z Was jedzie?
dzieki🙂 ja sie wyberam włąsnie tylko zobaczyłam na propozycjach mzj miedzynarodowe i zgłupiałam troche;p a chce jechac koniecznie bo startowałam juz w jednym pucharze i baardzo mi sie podoba ogranizacja i atmosfera ogolnie🙂
dziękuję😀 tak udało się, bo w B już przytrafiła się zrzutka;p Ty tez startowałaś? w ogóle był ktoś jeszcze tam, i czy spotkam kogoś w Bolęcinie w przyszły weekend?🙂
crusowa[b][/b] niestety nie kojarze Pierwiosnka, tym bardziej że nie było mnie w niedziele, ale nastepnym razem sie Wam przyjrzę😀 i oczywiście moje gratulacje😀 musieliście dzielnie walczyc 🏇
arabek[b][/b] dzieki za zdjecia😀 wyręczyłas mnie;p
kurcze blade, nie ma mnie na żadnym ;( jest tylko koleżanka na Pierwiosnku ( 1 koń na ostatniej fotce) co do kolejnych zawodów, może być ciężko wystartować, bo Pierwiosnek sprzedany ; C mimo wszystko, dziękuje! :kwiatek:
teraz przynajmniej wiem o którego konika chodzi🙂 szkoda tylko, ze sprzedany bo naprawdę fajny zwierzak. mimo wszystko dalszych sukcesów cursowa[b][/b]🙂 teraz czekamy na kolejne zawody pucharowe;p obiecuję wiecej zdjec;p