Forum konie »

Targi jeździeckie w Poznaniu - CAVALIADA 10-12 grudnia 2010

Nie wiem, czy to nie psy zawodników. Do torby i przemycić  😁
Na trybunach ogólnodostepnych ? Wątpię ,żeby wszystkie należały do zawodników 😉
Monny- bilety jednorazowe, zawsze upoważniały do wstępu jednokrotnego , czyli nie można wchodzić i wychodzić poza teren. To dotyczy wszystkich targów nie tylko Cavaliady..😉
ja już się nie mogę doczekać Cavaliady  💃
w razie W, pojawiam sie w niedziele🙂
Ładna stawka  😉

I dwie moje znajome startują  😅
ja również będę z tym, że jako wolontariusz 🙂
baffinka, nie lubie czerwonego
ogurek ale jeśli pojawisz się tam z tą czerwoną kokardą we włosach  😍, to choć nie planowałam- to jednak się wybiorę  😎
Czy rzadziej udzielający się voltowicze też mogą się pisać na sobotnią imprezę? 😉 Wiem, że mnie za bardzo nie znacie, ale ja bym chętnie Was poznała  :kwiatek: Jestem wszystkie 3 dni, pochodzę z Poznania więc jakby co to mogę służyć pomoca/informacją 🙂 Noclegowo niestety mam już wypełnione mieszkanie po brzegi  😁 (będzie nas 7 😉 )
pozdrawiam  :kwiatek:
Niestety w tamtym roku były psy. Naprawdę musicie zabierać psiaki na takie imprezy, nie macie kogoś kto wam je przechowa? Kilka razy nawet widziałam jak załatwiały na terenie targów swoje grubsze potrzeby 🤔wirek: 😤
Potrzebuje dokladny adres w Poznaniu gdzie jest Cavaliada. Albo adres gdzie blisko moge zostawic samochod. Nie znam Poznania chce wpisac w nawigacje.
samochód najlepiej zostawić (przynajmniej spróbować) na Heliodora Święcickiego
Ogurek dzieki. Powiedz mi jeszcze daleko to od targow? na jakiej ulicy one sa? a gdyby tam nie bylo miejsca to szukac gdzies w okolicach ?
A można bilety kupić przez internet? Bo ja szukałam i nic nie mogę znaleźć 🙁
Czy rzadziej udzielający się voltowicze też mogą się pisać na sobotnią imprezę? 😉

Dołączam się razem w Werka 😉
To jak z tymi psami można brać czy nie?
[quote author=myszowiec link=topic=219.msg1211445#msg1211445 date=1323115875]
[quote author=olek link=topic=219.msg1211370#msg1211370 date=1323113502]
Czerwone ogromne kokardy we włosach  😂

Te Czerwone kokardy to w sumie nie głupi pomysł  😀
[/quote]
no, napewno  🙄
[/quote]

ogurek , to był żart oczywiście  😁
Ogurek-zawsze mozesz zalozyc niebieska albo zielona 😀
Opaskę ala Rambo 😀

[url=[[a]]http://www.zumi.pl/mi%EAdzynarodowe[[a]]+targi+pozna%F1skie+sp.+z+o.o.,Pozna%F1_G%B3ogowska+14,,16.908784400000002,52.4039304,1,3,namapie.html?lb_x=16.8944204&lb_y=52.3956504&rt_x=16.923148400000002&rt_y=52.4122104&p=1&ByMap=1]Tutaj[/url] jest link do zumi. Ta przestrzeń w środku to właśnie MTP. Główne wejście jest od północnej strony. Cała okolica podczas targów będzie zapchana autami, bo nie ma tam niestety dużego parkingu.

[url=[[a]]http://www.zumi.pl/,Pozna%F1_Plac[[a]]+Wolno%B6ci+1,,16.9269866,52.4072744,1,2,namapie.html]Z kolei tutaj[/url] jest Plac Wolności, znajdujący się w samym centrum Poznania i blisko MTP. Pod nim jest parking, niestety płatny, ale i wokół niego jest trochę miejsc parkingowych wzdłuż ulic. Zwłaszcza w pobliżu Placu Wielkopolskiego i Rynku. Z Placu Wolności na MTP dojedzie się 13 (bezpośrednio) lub kilkoma innymi tramwajami z okolicznych przystanków.

Tu jest fajna strona, dzięki której nikt nie powinien mieć problemu z poruszaniem się komunikacją miejską w Poznaniu (teraz wskazuje na dojazd z Pl. Wolności na MTP - przystanek Bałtyk) http://jakdojade.pl?tn=&td=&tc=52.40881:16.91053&cid=1000 Jest też aplikacja na Androida i iPhona - polecam 🙂
Abre , tyle, że aktualnie tramwaje nie dojeżdżają pod targi. Wszystko rozkopane, przynajmniej 1,5 tygodnia temu jak tam byłam to nie szło przejechać nawet samochodem, o  torach nie mówiąc, nie wiem jak teraz jeżdżą, ale jestem przekonana, że nie dojeżdża nic  blisko. Jeżdżą te od strony Górczynu.
Dojeżdzają na targi tylko trochę dookoła, ponieważ rondo między targami a dworcem jest rozkopane. Na stronie mpk Poznań jest wszystko opisane 😉
samochód najlepiej zostawić (przynajmniej spróbować) na Heliodora Święcickiego
zgadzam się 🙂 Tyle, że autem można tam dojechać obecnie tylko jadąc Grunwaldzką od strony Ronda Przybyszewskiego (również przebudowywanego) i z objazdami lub od Głogowskiej skręcając w Śniadeckich, potem w prawo w Grunwaldzką i potem w Święcickiego.
Podaję link do opisu przebudowy Ronda Kaponiera z mapką organizacji ruchu.

Tramwajem można dojechać albo do Ronda Kaponiera albo na Most Dworcowy i po prostu przejść kawałek. Od strony Grunwaldu jeżdżą też jakieś autobusy za tramwaj.

A odnośnie psów to zgadzam się Notarialną. Strasznie mnie denerwowały plątające się między nogami psy, głównie właśnie "jacki", oczywiście w większości bez właściciela w pobliżu i załatwiające pod krzesłami swoje potrzeby fizjologiczne 😤
W takim razie nadal polecam okolice Rynku jako parking... i spacer 🙂 to ok. 30 min. tempem normalnym.
Przyznam, że nie wiedziałam, że Poznań tak rozryty. Pewnie miasta nie poznam.
A jak z tymi biletami, można kupić przez internet? 🙂
A jak z tymi biletami, można kupić przez internet? 🙂

ja kupiłam na promocji na grouponie nie wiem czy sa nadal w sprzedaży, ale ze spokojem w kasach będą, takiego booomu nie ma nigdy w pt czy sob ewentuanie w niedz ale w godzinach grand prix ale i tak daja radę z biletami🙂 nie martwcie się
To może spodkamy się w niedziele koło stoisk z jedzeniem o godz 15 ,kto będzie chciał to przyjdzie . Chyba że do Cavaliady wymyśli ktoś znak rozpoznawczy .
jednak bede! caaale 3 dni!  💃
ja tam sobie cos przylutuje voltopirowego na torbe., powinniscie zauwazyc  😉
Ha! Bilecior do Poznania kupiony, zaraz jadę po obiektyw! Się będzie działo 🙂
W takim razie nadal polecam okolice Rynku jako parking... i spacer 🙂 to ok. 30 min. tempem normalnym.
Przyznam, że nie wiedziałam, że Poznań tak rozryty. Pewnie miasta nie poznam.
Możesz nie poznać, szczególnie okolic dworca - zamiast części ul Roosevelta jest wieeeelka dziura. Zresztą sam dworzec też jest mocno rozkopany.

Kto będzie w piątek na potędze?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się