Muszę sobię wybrać perfumy na gwiazdkę -tfu! wcale nic nie muszę, chcę no i... Potrzebuję rady bo nie wiem zupełnie za wąchanie czego się zabrać. Pomyślałam, że może mi doradzicie :kwiatek:
Moimi absolutnie ulubionymi są: Prada Candy L'Eau EDT - wielka miłość, ale jeszcze mam pół flakonu, to po co mi kolejny? 😉
Mam i lubię także: DKNY - klasyczne zielone jabłuszko - świeźak na lato - zdecydowanie za mało słodki, żebym używała go często 😉 Naomi Campbell Wild Pearl - lubię, słodki, nieskomplikowany Adidas Fruity Rhythm (różowe) - słodziak, nieskomplikowany, przyjemny Este Lauder Pleasuers - wiosenny zapach, kwiatki
Wąchałam ostatnio i spodobały mi się bardzo Lencome La Vie Est Belle L'Eau EDT - pyszny zapach! - na razie mój typ na prezent
No właśnie, ale sprawiającemu prezent chciałabym dać trochę frajdy i możliwość wyboru między dwoma/trzema zapachami, więc czy jesteście w stanie polecić mi coś w podobnym klimacie? Czyli SŁODKIE ale z nutą świeżości/kwiatków? Żadne Muglery czy Flowerbomby mi nie podchodzą za bardzo...
stosowałyście mgiełki Victoria's Secret? Jakiś czas temu miałam perfumy i balsam tej firmy i były bardzo ładne i trwałe, teraz mam ochote na jakąś mgiełkę tylko nie wiem jak będzie z trfałością
stosowałyście mgiełki Victoria's Secret? Jakiś czas temu miałam perfumy i balsam tej firmy i były bardzo ładne i trwałe, teraz mam ochote na jakąś mgiełkę tylko nie wiem jak będzie z trfałością
Jasne że są trwałe 🙂 Ale w zapachu nieco delikatniejsze od perfum, wiadomo.
Ja jestem maniakiem ;< 😀 Ale przyznaję się bez bicia ;p Moje ukochane perfumy to V&R Flowerbomb 😍 chyba nigdy mi się nie znudzą. Tak samo lubię Baby Doll i Manifesto od YSL. Obecnie mam też na półce Dot od Marca Jacobsa, taki dzienny przyjemny zapach, ale mało charakterystyczny i D&G Light Blue, ale w jakiejś limitowanej edycji Dreaming in Portofino? Na bank coś poknociłam z tym ostatnim słowem 😁 Często jak mam okazję być u mamy odlewam sobie do atomizerka Chloe czy Mademoiselle, użyję raz na jakiś czas. Bardzo często się perfumami wymieniam, przez co dużo więcej okazów potrafi mi przelecieć przez ręce ;D Ostatnio wydałam Burberry London i Lanvin Me. Oba zapachy po kilku użyciach przyprawiały mnie o zawroty głowy :< Tak samo jest ze sławnym Angelem i La Vie Est Belle niestety :p Dla jednych cuda, dla mnie koszmarki.
Mrrrrau wiem wiem, że mgiełki są mniej intensywne i mniej trwałe 😉 ale używałaś konkretnie te VS? Bo wiesz, rożnie bywa 😉 czasem trafi się na mgiełkę, której nie czuć po 20 min 😉
Ja mam mgiełkę VS i jak dla mnie jest całkiem trwała 🙂 używałam jej dość rzadko bo niedawno dostałam a jak dla mnie to zapach bardziej letni niż jesienno-zimowy.
Uwielbiam perfumy 💘 i mam ich trochę. Moje najukochańsze, które nigdy mi się chyba nie znudzą to Chanel 😍, mam: Chanel Chance, Chanel Mademoiselle, Chanel chance black. Kolejny ulubieniec to Gucci Eau de Parfum II i Gucci Rush 2. Ostatni nabytek to Lancome La Vie Est Belle , w sklepie mnie zachwycił przy bliższym poznaniu niekoniecznie. Mam też: J`adore Adoration en or Limited Edition Boucheron place vendôme D&G L'Impératrice Elizabeth Arden 5th Avenue Giorgio Armani Acqua di Gio Ale to są raczej zapachy których używam okazjonalnie. 😉
JARA Czasem robią takie promocje, że większe się bardziej opłaca. 😉
Ale ta promocja to jest mocno podejrzana, ponieważ w Sephorze 100ml kosztuje prawie 300zł.
sandrita, no właśnie ta Lady Gaga nie jest mocna i pachnie obłędnie, jest słodka. Dziś mi się nią ludzie w pracy pryskali 😁 mam sporo perfum w domu, więc codziennie pryskam się czymś innym, ale jak użyję właśnie Fame Lady Gagi to zawsze ktoś zwróci uwagę, że pieknie pachną. Jednak starsza pani z przystanku przeszła samą siebie "bo ja jestem taki pies na zapachy" 😁
To fakt Lady Gaga pachnie oblednie obok Armani Code (moj absolutny nr 1), Armani Mania, Idole i She. Uwielbiam Armaniego 💘
oOo.... ja też jestem armaniomaniaczką.... od kilku lat poszukuję perfum, które dawno dostałam w prezencie i dawno się skończyły... może znasz.. SUMMERMANIA 🙂
Ostatnio,we Włoszech szukałam Armanimania i pani w sklepie powiedziała mi,że seria jest wycofana z produkcji (ale chodziło mi o męskie) Ja uwielbiam J'adore Dior i Sensi Armaniego
Ja bardzo polecam Fragonard (http://www.fragonard.com/) Kiedyś zwiedzałam ich fabrykę i zakochałam się w zapachu Belle de Nuit. Perfumy są trwałe, ubrania pachnął cały tydzień 🙂 Jestem zdecydowanie fanką 😉 Drugi zapach to DKNy zielone jabłuszko, odświeżające ale mniej trwałe 🙂
Czy ktoś miał styczność z perfumami Acorelle? http://www.acorelle.pl/node/1470 Są wegańskie, cena spoko, ale ciekawa jestem trwałości, bo się strasznie czaję na tę bergamotkę. *_*