Forum towarzyskie »

Perfumy

[quote author=kujka link=topic=218.msg822325#msg822325 date=1293284978]
ej no bez jaj, chyba nikt tak bezwiednie nie mowi "perfuma". pewnie napisala tak specjalnie 🙂

A więc jednak.  😉
[/quote]

o matko  😂 😵
Enigmę Oriflame lubię, jednak zapach jest krótkotrwały. Za to Esprit Celebration i Kate Moss Velvet Hour, cudo  💘
Chociaż i tak nic nie przebije Christian Dior Dolce Vita, gdzie nawet po wypraniu było czuć zapach (zarówno cena, jak i jakość - z kosmosu) 😜
Ja bardzo lubię Cool Water Game Davidoffa.  😜 Euphorią pachnie teraz 3/4 kobiet, więc przestała być dla mnie taka pożądana, bo nie mam zamiaru pachnieć tak, jak cały tłum. A dla faceta to najlepiej Silver Shadow.  😍
Dolce& #3 - Zakochałam się 🙂   😍

Bo one są wspaniałe!  😍 Mam je i je ubóstwiam, a starczają na straaaasznie długo, już nawet nie pamiętam, kiedy je  kupowałam, a używam ich codziennie. 🙂
Dolce& #3 - Zakochałam się 🙂   😍

Bo one są wspaniałe!  😍 Mam je i je ubóstwiam, a starczają na straaaasznie długo, już nawet nie pamiętam, kiedy je  kupowałam, a używam ich codziennie. 🙂

Teraz pod choinkę dostałam takie malutkie versace bright crystal i już je uwielbiam, są takie delikatne, subtelne. Oraz versace versense - też przyjemne, ale już mniej subtelne i mocniejsze. 😉
A ja czekam na Lola od Marca Jacobsa 🙂 W między czasie mam pytanie czy takie perfumetki są oryginalne ?
http://allegro.pl/pobudzajacy-zmysly-flowing-firmy-puma-i1385567049.html
http://allegro.pl/perfumy-meskie-i-damskie-20-ml-armani-versace-itp-i1394241339.html
Z Pumą mogłabym się zgodzić, ale 20ml La Costy za 22zł :>
No właśnie tak trochę nie bardzo , ale zapach utrzymuje się dobrze wyglądają też dobrze. Zaczełam się zastanwiać jak przeczytałam to na allekicz.pl
"(z tego co słyszałam, większość takich wystawionych na sprzedaż perfumetek to prezenty dla pracowników firm produkujących perfumy, którzy mają ich dużo i chcą zarobić. Wówczas to zrozumiałe, czemu cena jest tak niska)"
Znów w tym roku dostałam na święta paskudne perfumy Laura Biagiotti  😵
I po co było grzecznościowo mówić w zeszłym roku, że zapach mi się podoba  🤬 😁
Trolinka,  100szt perfum dla pracownika? Wiem, że pracownice np Sephory dostają perfumy czy kosmetyki, ale normalnych rozmiarów tj 100ml
Kupiłam sobie właśnie zapach, który zawsze chciałam mieć - Kenzo Le monde est beau  😜
A ja dostałam "na węch" perfumy, jako prezent. Nosiłam na sobie ulubiony zapach, a perfumy miały być prezentem niespodzianką (więc spytać nie było jak, jakich perfum aktualnie używam) i ponoć te pachną jak ja, mną 😉 Pewność była prawie 100% po stronie osoby obdarowującej 😉

I teraz używam L'impreratrice, D&G.
[img]http://e.lansik.pl/la609/4351dfe0000eef464a6c393d[/img]
Bo oczywiście nie były to perfumy, których używałam, ale... 😉
Uwielbiam wszelkie zapachy 😉 mam wręcz świra na ich punkcie, bo potrafię w autobusie wyczuć jakiś i się nim rozkoszować  😜
Przewinęło się u mnie sporo zapachów, rzadko kiedy ten sam dwa razy, chyba że naprawdę mi się spodoba  🙄 bo lubię zmieniać i eksperymentować 😉

Obecnie na zmianę używam
Versace Bright Crystal - mocny, z delikatną nutą słodyczy, możliwe że pojawi się u mnie jeszcze kiedyś
Kenzo L'Eau Par Kenzo - delikatny, kobiecy(prezent, bo osobiście wolę mocniejsze zapachy, ale ten też mi się podoba, ale używam go gdy mam ochotę na delikatniejszy zapach)
Yves Rocher Secrets d'Essences Iris noir - mocny, zdecydowany, uwodzicielski uwielbiam go(obecnie hehe) 😉
Yves Rocher Naturelle - delikatny, odczucia podobne jak przy Kenzo powyżej
Christina Aguilera - coś w nim jest, bo jest jednym z ulubionych i mam go już drugi albo trzeci raz z rzędu 😉

W pamięci zostały mi też zdecydowanie:
Versace Versense - chyba mój nr 1 i zapewne jak zużyję trochę zapachów, które zalegają mi na półce to kupię go ponownie 😉
Yves Rocher Comme une Evidence - nie potrafię sobie przypomnieć zapachu, ale musiał wstrzelić się w mój gust skoro zapamiętałam nazwę 😉
Avon Passion Dance - w pewnym okresie bardzo mi się podobał, ale stał się dość hmm "oklepany"

osobiście mam świra najbardziej na punkcie męskich perfum  😁
Kupiłam Chloe- chyba pierwszy raz zdarzyło mi się dwukrotnie kupić te same EDP. Złamałam swoją zasadę, bo jest coś takiego w Chloe i w tym jak ten zapach 'leży' na mnie, ze nie mogłam się powstrzymać  😡

Przy okazji wąchałam wiosenną Chloe Rose- sympatyczny zapach, ale imo nic specjalnego, za to różowa kokardka zdobyła moje serce  😁
Czy zna ktoś markę perfum ICEBERG?
Natknęłam się na allegro, opis jednego zapachu wydaje się być kuszący.
Ja choruje na czerwoną porzeczkę Guerlain. Kiedyś widziałam, bardzo mi się podobała, ale nie miałam kasy, teraz jak szukam nigdzie nie ma🙁
Aktualnie używam DKNY Red Delicious i trochę jestem zaskoczona in minus. Są strasznie nietrwałe...
kończy mi się mój ukochany Cool water Davidoffa  👿
Przymierzam się zatem na kupno  Lancome Miracle Woman, moim zdaniem mają obłędny zapach! skąd tylko wezmę na nie fundusze...
gdzie można najtaniej kupić oryginalne perfumy?
na bezcłówce 😉
Davidoff Cool Water Wave- moja milosc na lato od dzis 🙂😉))))))))
na bezcłówce 😉

heh no niestety nie mam takich możliwości...

może jakiś sklep internetowy?
Na Allegro 😉 ALE, najlepiej wcześniej sprawdzić 75 % komentarzy sprzedającego i szukać w nich opisu, że rzeczywiście towar był oryginalny.
Ale da sie, 2-3 razy kupiłam i trafiłam oryginał praktycznie za pół ceny. A na bezcłówce to nie do konca ceny są takie kuszące 😉
Ostatnio w bezcłówne w Wawie jakiś kiepski wybór był. Chciałam Aqua di Gioa jakąś małą, a były tylko od 50 w górę i pomieszane EDP z EDT ...

Ja jak dotąd mam dobre doświadczenia z iperfumy.pl
Sierra, ta seria D&G jest w ogole całkiem fajna! Ja kocham La lune i uzywam namietnie 🙂

Mozecie polecic sprawdzonego sprzedawce z allegro?
armaquesse, wizażowa lista sprawdzonych allegrowiczów:
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200620
szepcik, a Ty mozesz tak normalnie na bezcłówce kupować? Wydawało mi się, że po to wprowadzili okazywanie biletów przy kupnie, żeby utrudnić zakupy pracownikom, chyba, że jakoś na lewo działasz.
Mój szwagier jest pilotem i również zagarnia bezcłowo hurtem, bez większych trudności.
U nas jest nawet specjalny sklep tylko dla pracowników 😉
Aaaa, to wszystko tłumaczy 😀 Można z Tobą interesy robić? 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się