Czekoladowiec W miarę standardowo, ja noszę 34 albo młodzieżówki 164, bo często 34 są na szersze biodra i Covaliero dokładnie takie są, 34 są ok, choć mogłyby być trochę w biodrach węższe. Znajoma ostatnio też Covaliero kupiła i też jej standardowy rozmiar był dla niej akurat.
W razie gdyby ktoś tak jak ja był ciekawy różnicy miedzy modelem Slim w pikeurach podaję wymiary Pikeur Lucinda girl grip wymiary rozmiaru 152 cm to: ( wymiary dostałam od sklepu pasi konik ) pas 32 cm biodra 35 cm udo 18 cm kolano 16 cm kostka 10,5 cm
Pikeur Lucinda girl SLIM grip wymiary rozmiaru 152cm to: ( mierzone przeze mnie na moich świeżo odebranych bryczesach ) Pas 31 cm Biodra 32,5 cm Udo 17 cm Kolano 14 cm Łydka( w miejscu w którym kończy się lej ) 12 cm Kostka ( koniec bryczesów, ta gumeczka) 9 cm
tulipan Ja właśnie tez... Wszystkie Pikeury (a mam ich kilka par) dla mnie jak druga skóra... A KL mimo, ze ta sama polka cenowa sa niewygodne i nietrwale... Jak zobaczyłam te zaciągnięcia to sie przeraziłam... A w kilkuletnich Pianach mi raptem jeden cekinek odpadł... A tak to jak nówki...
Ja również nie jestem zachwycona Kingslandami.. taki lans za gruby hajs bardziej, niż użytkowość 😁 Mam dwie pary, ale jako zamienne do Pikeurów gripów i Animo teraz. Wygoda i lekkość noszenia gripów/silikonów sprawiła, że pozbyłam się wszystkich pełnolejowych Pikeurów 😉
jaskierkowa, Animo są hmm..... klejące się jak jakiś "glut" do siodła. Mnie osobiście wręcz przeszkadzają, bo autentycznie się kleją. Za to bardzo szybko sie też spierają z nich te slikony i dla odmiany bryczesy robią się mocno śliskie.
Klami to kiepsko, myślałam ze jak animo to jednak wyższa półka i pożądne bryczki A gripy pikeura mam nadzieje wytrzymałe ? Załamie się jak nie 🥂 jutro bede testować nowiutkie prosto z hurtowni 😍 juz sie zakochałam jak świetnie leżą, poprostu druga skóra 😁
Sophia Pikeurowe bardzo trwale... Kupiłam w zeszły roku na Baltice szare Latiny czyli maja równo rok... Prane w plynie do ciuchów z membrana i caly czas jak nowe...
Klami O nieeeee... A ja się właśnie czaje na animo... 🙁 myślałam, ze będą spoko...
Moje Animo używane przez rok 5 x tygodniu nie miały żadnych uszkodzeń silikonu. Wydaje mi się, że teraz ulepszyli technologię i nowe modele mają te gripy dużo trwalsze. Co do odczuć w siodle to dla mnie pełny grip za mocno trzyma w siodle, ale Animo z silikonem na kolanach są super 😀
U nas w decathlonie są te bryczesy z lejem silikonowymw bardzo promocyjnej cenie, na ich stronie są dwie opinie. Może jeździl w nich ktoś? a nie jak ja tylko widział i dotykał? 🙄 Mały wybór kolorów, ale na granatowe się chyba skuszę. http://www.decathlon.pl/bryczesy-paddock-trendy-damsk-id_8354593.html
Muszę się gdzieś wyżalić, czy tylko ja mam taki problem z doborem bryczesów? Zamówiłam sobie Fair Play Stella w kolorze szarym, przepiękne bryczesy, tak mi się bardzo podobają... i nie pasują 😕 Mniejszy rozmiar za mały, odesłałam, przysłali większy, który z kolei okazał się za duży 😵 Nie wiem czy to ja jestem jakaś nietypowa rozmiarówka czy to wina tego modelu. Teraz jestem skazana na szukanie i mierzenie bryczesów w sklepach stacjonarnych, a za dużego wyboru niestety nie mam 🤔