Forum konie »

Bryczesy

Klami, dżinsowa Badira jest dość spora. Na tle Lugany wypada wręcz... wielka (różnica w pasie ok. 2-3 cm!).
Dramka faktycznie, chyba tak zrobię 😉 Na razie wyprałam je w ręku, w płynie wybielającym do jasnych tkanin i odrobinę puściło, choć zabrudzenie z praktycznie czarnego zrobiło się jakby zielonkawe 🤣. Następnym razem już się chyba nie będę patyczkować i wyleję na brycze coś silnie wybielającego.
Dziewczyny, ratunku!
Podpowiedzdie coś: bryczesy na grubą d..., pełny lej, w miarę oddychający materiał, mocno elastyczny (mam wielkie d...ko i szczupłe łydki). Obecnie jeżdżę głównie w Easy Rider Zohra -kupione na Alledrogo za śmieszne pieniądze, super wygodne, przylegające i ładne, i wyglądam w nich na parę kilo mniej, a jest to rozmiar 46- i coś w tym stylu się mnie marzy.. Ale w takim rozmiarze -nie uświadczysz... 36-to co innego 😤
Dodam, że  jeżdżę jednego konia codziennie.
I nie chcę pójść z torbami...
Help!
Dworcika, o.... dzięki za info. Znaczy się nawet nie próbowac 38, bo sie utopię. 😉
Dziewierz jakieś wymagania kolorystyczne ? No i do jakiej kwoty. O dziwo wcale nie masz małego wyboru 🙂
equi.dream, miałabyś możliwość porównania rozmiarów bryczesów Euro Stara do Yorka i HKM? Czy te rozmiary mniej więcej sobie odpowiadają?  :kwiatek:
Dziewierz jakieś wymagania kolorystyczne ? No i do jakiej kwoty. O dziwo wcale nie masz małego wyboru 🙂

Kolorystycznie-raczej granat, grafit, czarny, chętnie z kontrastowymi przeszyciami (patrz ER Zohra), pełny lej, mocno elastyczny materiał (elastyczny pas!), cena-tak do 350 PLN
Jakie bryczesy byście polecili dla księżniczkowego tyłka, który jest delikatny i łatwo się obciera? 😉
Miał ktoś Bryczesy damskie HKM Basic Belmtex? Jakieś opinie? Znalazłam je za 150 złotych i się zastanawiam nad kupnem. A może ktoś poleca jakieś inne w podobnej cenie?
Posiada ktoś bryczesy busse liverpool rozmiar 40? Bardzo chciałabym się upewnić czy będą okej skoro mam na nie czekać 2 tygodnie. Mam wymiary roz 42 i nie jestem pewna czy do 40 zejda po 6 cm w dlugości i szerokości w pasie..

znalezienie tabeli rozmiarów na stronie busse niestety mnie przerosło..
Jakie bryczesy byście polecili dla księżniczkowego tyłka, który jest delikatny i łatwo się obciera? 😉

Podłączam się pod pytanie. Straciłam już nadzieję, że można mieć nieobtarty tyłek :/
Jak się jeździ w bryczesach kingslanda z lejem materialowym?
unawen ikarina ale co was obciera, lej? pikeury z mikro2000 testowalyscie?
Unawen,Ikarina - na delikatny tyłek najlepsze są Animo  😅. Nie wiem czy wszystkie modele, ale w tych co ja mam, wszyta jest od środka , warstwa laycry, coś jak w spodenkach rowerowych  😉. Najbardziej przyjazne dla skóry tyłka bryczesy , z jakimi miałam do czynienia  😀. Szczerze polecam  😀. W wątku gdzieś są moje zdjęcia ,jak to wygląda.
edit
Wrzucam zdjęcie Animo od środka  wink. Lej jet podszyty laicrą.
Mnie odparzał tylko lej z takiej ekoskóry. Wszelkie Pikeury, ESy czy inne z "zamszem" przy tym są megamiękkie 🙂
Dzięki dziewczyny  :kwiatek:

Pikeury mam ale nawet nie pamiętam jaki to model, więc nie wiem czy z mikro2000.

Generalnie tak, problem jest pod lejem  😁

Zastanawiałam się nawet nad zakupieniem pieluchomajtek do jazdy na rower i zakładanie ich pod bryczesy  🤔wirek:

We Wro jakiś sklep ma na stanie Animo albo Pikeury z mikro2000? Wiecie coś 👀 ? Bo chętnie bym pomacała najpierw zanim kupię 😉
Jak z jakością bryczesów USG? Tylko w ich ofercie znalazłam mój osobisty idealny odcień oliwkowego, tylko kosztują aż cztery stówy 😵 a nie chcę za taką kwotę kupić dziadostwa, które się zaraz rozpruje, zmechaci czy zblaknie po dwóch praniach.
Chodzi mi o ten model:
http://www.gnl.pl/dla-jezdzca/odziea-jea-dziecka/bryczesy/bryczesy-z-pea-nym-lejem/bryczesy-damskie/bryczesy-damskie-usg-sara.html
I kolor:

Chyba, że z jakiejś innej firmy ktoś by mógł polecić spodnie w dokładnie takim kolorze? Może za mniejszą kwotę?
Odradzam..400zł za USG  🙄
USG nie są warte 400 zł, absolutnie. 200 max 😉
Dobra, jeden problem z głowy. Dzięki :kwiatek: Za to dalej nie znalazłam modelu w odpowiadającym mi kolorze... Ktoś, coś?
euro-star? szary przypomina oliwkę

[img]https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuUMI7FPhFIdeEe7R8hDKXx0lS9T5GDStv3ZkAN9unueoQGfDd[/img]
Kojarzy ktoś bryczesy dżinsowe (kolor taki zwykły niebieski)z pełnym lejem, jasnobrązowym? Widziałam na koleżance, nie zdążyłam spytać, a w sklepach nie mogę znaleźc...
dodzilla, jeśli możesz trochę dołożyć to tu jest pikeur http://www.sprzetjezdziecki.com/pikeur-bryczesy-lugana-79-kolor-oliwkowy-p-5007.html 🙂
Kojarzy ktoś bryczesy dżinsowe (kolor taki zwykły niebieski)z pełnym lejem, jasnobrązowym? Widziałam na koleżance, nie zdążyłam spytać, a w sklepach nie mogę znaleźc...

kojarzę z lejem ciemnobrązowym
Dramka, jakie?  :kwiatek:
lenalena, Cavallo Clio?
candela
Nie to niestety 🙁 Kurcze, piękne były, muszę znaleźć.
fairplay mial taki model kiedys, nazwy niestety nie pamietam.
Niedawno przyszły do mnie bryczesy Pikeur Lucinda Grip. Są wygodniejsze od jakichkolwiek innych moich spodni (nie tylko bryczesów), a lej jest odpowiednio przyczepny. Co do szwów i innego tego typu wykonania nie mam kompletnie żadnych zastrzeżeń.

ALE

Po 4ech-5ciu jazdach materiał zaczął tracić kolor na zgięciach. Na początku myślałam, że to kurz, więc wyprałam bryczesy, lecz odbarwienia niestety zostały. Jak dla mnie coś takiego nie powinno się zdarzyć w nowych bryczesach. Chyba nawet wygrały z Euro-Starami...

I dwa zdjęcia więcej dla zainteresowanych:
http://re-volta.pl/galeria/foto/122181
http://re-volta.pl/galeria/foto/122183

Może teraz te odbarwienia nie są aż tak wyraziste, ale aż strach pomyśleć co będzie za pół roku!  🤔wirek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się