ekhem Nie wiem skąd taki pomysł że PIKEUR contrast wyszczuplają??
stąd, są ciemne tam gdzie trzeba, a wiadomo, ciemne kolory wyszczuplają 😉 tunrida, tak naprawdę musiałabyś poprostu poprzymierzać różne bryczesy, wypróbować wszystkie pomysły i kombinacje, żeby wiedzieć co się sprawdza najlepiej.
ekhem Napisałaś niemal co do słowa to, co chciałam napisać 😀 💘 Freddie Bywa skóra i skóra 🤔 Są takie skórzane, które piorą się bez problemu i specjalnych zabiegów i takie, że nic po upraniu nie zmiękczy 🙁 Ale przecież "przepis konserwacji" na ciuchu musi być!
No ja stworzylam dzis ciuch nowy, mianowicie oddalam bryczesy z materialowym lejem do milej pani krawcowej, ktora wszyla mi lej skorzany ze starej kurtki. To mocna, elastyczna, "blyszczaca" skora. Zastanawiam sie teraz, jakiefekt da pierwsze pranie, czy tak jak pisze krolik smarowac pasta do siodla czy wogole nie prac? 🤔
Takie pytanko. Ile dluzsza jest wersja przedluzana bryczesow Pikeur. Wlasnie sie zastanawiam czy zamowic zwykle 38 czy przedluzane. Do tej pory kupowalam zwykle, ale w sumie sa troche krotkawe. Pytanie czy wersja dluza nie bedzie za dluga??
ja mam zwykłe 36, przymierzałam inne 36 i była różnica ok 3cm (dziwne bo obie pary 36) porównywałam z 72 i moje są krótsze o ok 2cm, ale te drugie byłyby już o 5cm 🤔
Klami A jaki masz wzrost? Ja mam w domu 2 pary nowych bryczesów PIKEUR w kratkę w rozmiarze 76 i mogę zmierzyć długość od kroku do końca nogawki. Porównasz z tymi co masz w domu 🙂
Wzrostu niby mam 166cm, ale nogi chyba troche dluzsze niz wskazuja proporcje. Normalne 38 koncza mi sie troszke ponizej polowy lydki. Czyli chyba przedluzane bylyby lepsze, no nie??
Ja co prawda jestem wysoka, ale zawsze bym radziła się zdecydować na rozmiar przedłużany. Wszystkie moje bryczesy to 76, a mimo tego mogłyby być nieco dłuższe (mam 175 cm, ale długie nogi i długie ręce 🤔 ), więc ja bym się decydowała, jak pisałam na przedłużany.
Normalne 38 koncza mi sie troszke ponizej polowy lydki. m.zd. powinny kończyć sie przy kostce, dla mnie brczesy, które kończa sie w połowie łydki to bryczesy za krótkie. a jak za krótkie to lej się źle układa i ogólnie brycze do d... są 😉
moim zdaniem trzeba uwazac z pikeurem i modelem jaki sie kupuje, bo wychodza mniejsze i dluzsze... tzn ja np mam 174 wzrostu i kupuje zwykle 36! 72 mi si za dlugie po kilku jazdach, bo one sie rozciagaja troche i to na wszystkie strony... wszystkie inne firmy mam 38...
caro, no wlasnie. Tez tak sadze. Dlatego zamowilam 76 (38 L), zobaczymy.
rivik, te jeansowe Pikeury bajka po prostu!! Od dawna sie na nie czaje, ale..... wlasnie mialam zamowic bryczesy. Myslalam o tych jeansowych. I.... zobaczylam w sklepie te Pikeury Premium..... no i wlasnie je zamowilam.
Szumka94 już kiedyś o tych bryczesach pisałam, ale mogę się powtórzyć. Posiadam jedną parę takich. Powiem tak: wg mnie jeśli nie masz dużych wymagań co do jakości, możesz sobie na nie pozwolić. Są fajne na lato, bo są cienkie i człowiek się w nich nie dusi, ale z kolei zimą nigdy w życiu bym ich nie założyła. Są niesiety śliskie, lej jest z tego samego materiału co całe bryczesy i zupełnie nie "pomagają" w jeździe 😉 Osobiście już bym takich sobie nie kupiła. Wolę dołożyć więcej, a kupić coś lepszego, albo poszperać w ciucholandach i znaleźć używane, a lepszej firmy i jakości.
Raven przepraszam,ale nie pamiętałam. Dziękuję za odpowiedź. Jeśli są śliskie , to zdecydowanie odpadają. Wolę zastosować się do Twoich dwóch porad. :kwiatek:
moje Horze skapitulowały na szwach przy kolanach. Przeżyły rok. Były czarne - wyblakły okropnie mimo prania w płynie do czarnych rzeczy. Ale są tak wygodne skubane, że następne też kupię Horze 🙂
cena nie jest zła jak za takie bryczesy a są naprawdę bardzo wygodne 🙂 nie wiem co to za bawełna ale jest przyjemna w noszeniu i nie "gryzie" nawet jak się człowiek przepoci. Lej też całkiem fajny i się siodła trzyma (wiadomo, to nie Bentex z RTS'ów ale jednak 😉 ) ot takie do ciorania na trening 🙂