Forum konie »

Bryczesy

Do bryczesów z wysokiem stanem trzeba mieć odpowiednią figurę..Ja mnie niestety nie pasują.
Dramka też mam taką opinię i chciałabym kupić biodrówki. Mam swoje tak wysokie, że naciągam je aż nad pępek i wstyd mi za oponkę 😡 😵
czy ma ktos z was takie bryczesy http://www.gnl.pl/jodhpury-texas-team-p-2820.html
jakie opinie?

Ja mam. Są bardzo wygodne, jestem bardzo zadowolona. Jak z wytrzymałością - jeszcze nie wiem, bo mam je krótko. Kupiłam po tym, jak zdarłam z pupy kolezanki, przymierzyłam i wiedziałam, że to jest to. Ona ma je dłużej, więc pewnie może powiedzieć coś więcej na temat wytrzymałości, ale nie wiem, czy wchodzi na ten wątek. W każdym razie na podstawie mego krótkiego użytkowania mogę zdecydowanie polecić. 
Strucelka Tym bardziej bym nie kupiła sobie bryczesy biodrówki..według mnie trzeba mieć płaski brzuch.
Poza tym biodrowki fajnie wygladaja jak sie w nich chodzi itp. naatomiast na koniu prezentuja sie bardzo srednio. Bluzka / koszula z nich wypada, jak ktos ma "oponke" to ja akurat idealnie podkreslaja itd.
Widziałam ostatnio dziewczyne w biodrówkach na koniu, chociaż nie miała "oponki" żle się prezentowała na koniu
czy ktoś może ma takie http://pasi-konik.pl/pl,product,289528,hkm,bryczesy,damskie,z,pelnym,lejem,perfect.html bryczesy i mógłby się na ich temat wypowiedzieć??
Nabyłam ostatnio bryczesy Busse model Liverpool  i jestem nimi szczerze zachwycona. Są dobre odszyte, bardzo starannie. Materiał jak lubię, czyli trochę sztywniejsza bawełna (z elastanem oczywiście) i lekko elastyczny lej. Używam ich póki co krótko, ale są bardzo bardzo wygodne, dobrze skrojone, nieobcierające itp itd.

Generalnie mocno polecam  😀

Sierka, pomecze Cie chwilke. masz moze real photo, na płasko albo na sobie? 🙂 kupowałas w okserze czy w sklepie stacjonarnym? czy lej sie mechaci, czy tak jak w pikeurach, zawsze wyglada dobrze?  :kwiatek:

i jeszcze mam pytanie co do bryczesów Ferotti (o ile pamietam to chyba Kami takie miała/ma)? jak sie sprawdzają, tzn jak z jakością materiału?
ja mam ferotti i musze je sprzedać jak najprędzej!! okazało się, że nie mają w sobie bawełny ( nie sprawdziłam tego wcześniej  :głupi_łeb🙂 i nie da się w nich jeździć, bo np ciągną za kolano..
Dramka, Klami jesteście okropne 🤬 pozostaje jedno wyjście - schudnąć 😁
Jesteśmy prawdziwe i szczere  😎 Ja już się odchudzam  😵
Szecherezada, ja nie mam dobrego zdania o bryczesach tej firmy. Mam, a właściwie miałam, takie:
http://www.gnl.pl/bryczesy-jodhpur-pocket-p-55.html
Leje przetarły się po niecałych dwóch latach użytkowania. Natomiast starsze od nich eurostary, oczywiście nie do zdarcia.
W Pasi-koniku są natomiast dość fajne ceny na niektóre Cavallo.
u mnie w stajni wiekszosc jezdzi w biodrowkach, a jak komus zaczyna wychodzic oponka to sie doklada mu 1 konia do jazdy wiecej  😁
szecherezada Zdecydowanie lepiej dołożyć 50zł i kupić CAVALLO

http://pasi-konik.pl/pl,product,448965,cavallo,bryczesy,damskie,z,pelnym,lejem,champion.html

Rivik Super sposób na oponki  😅
Rivik szybszy sposób to chyba dołożyć jeden boks do sprzątania 😁
Każdy sposób dobry. Ja mam jednego konia do jazdy i jedną oponkę  😵
Do bryczesów z wysokiem stanem trzeba mieć odpowiednią figurę..Ja mnie niestety nie pasują.

może się mylę ale odczułam jakby ta uwaga była do mnie
na pewno lepiej wyglądają bryczesy z wyższym stanem niż biodrówki gdyż jak powyżej było powiedziane biodrówki odcinają idealnie "oponkę" i się ona wylewa za spodnie, w spodniach z wyższym stanem wszytko sie ładnie chowa i jak ma się odpowiednia koszulkę/bluzkę to nic sie nie wylewa, odznacza, takie jest moje zdanie
zgadzam sie z tym! w bryczesach z wysokim stanem brzuszek sie trzyma na miejscu, a poza tym nawet jak ktos nie ma zbytniego wciecia w talii to takie bryczesy + pasek super zaznaczaja to co powinny, tj klasa dla kazdego... tyle ze nie wszystkim wygodnie w takich 🙂 a w lato za goraco - nie polecam  😁
Uwaga dotyczyła mnie. Ja po 2 dzieciakach mam okrągły brzuszek i właśnie bryczesy z wysokim stanem podkreślają go idealnie. Pod tym szerokim paskiem mam piłeczkę  😵
Edytka, są właśnie po drugim praniu więc jeszcze nie wiele mogę powiedzieć. Ale po praniu zachowały się wzorowo: lej się nie zmechacił, kolor żyleta a materiał w ogóle się nie zdeformował. Może to mó talent do prania, a może dobra jakość materiałów. Zobaczymy 😉

Zdjęcie zrobię dzisiaj jeśli chcesz.

Kupiłam w sklepie stacjonarnym, ale mają taż sklep internetowy. Ewentualnie mogę podać Ci namiary na PW.

Ze zdjęć gdzie je widać na razie mam takie:

Ja to niestety ta niższa i ta pełniejsza 😉

dzieki wielkie!  :kwiatek: fajnie sie prezentuja, a skoro sie jeszcze nie zmechacily mimo prania, to jest dobrej mysli.
to teraz mam zagwostkę czy wole busse czy caldene  🤣
Na forumowiczów można liczyć. Nie raz pomogliście, pomóżcie i teraz !!
Schudnąć schudłam  😅, ale dodatkowo chętnie wyszczupliłabym się bryczesami w paski.
Z tych które znalazłam, podobają mi się Egui Theme- bryczesy z pełnym lejem Ekkitex.

http://www.okser.pl/sklep/979730-equi-theme-bryczesy-paski-z-pelnym-lejem-ekkitex-p-1249.html

O końskich wyrobach tej firmy nie mam najlepszego zdania, ale co do ciuchów.....nie mam pojęcia.
Warto je kupić? Wytrzymają ponad rok? Cena dość konkretna.

Uprzedzam ewentualna podpowiedź- w paski są jeszcze Kyrony, ale na żywo paseczki są tak delikatne, że jakoś nie widziałam efektu wyszczuplającego.

Miał ktoś kiedyś do czynienia ze skórzanym lejem? Mozna to wrzucic do pralki czy nie bardzo?
tunrida, wydaje mi się, ze cienkie paski nie wyszczuplają. wydłużają, owszem, ale też bez przesady. Cienkie paseczki tak załamują się na wszelkich krzywiznach ciała, że jeszcze podkreślają to i owo 😉
w misji 'wyszczuplanie' chyba lepiej sprawdziły by się takie z ciemniejszą wstawką po bokach jak w tych luganach.
Coś mi się kojarzy, że equi theme też ma coś w ten deseń.
ekhem Napisałaś niemal co do słowa to, co chciałam napisać  😀  💘
Freddie Bywa skóra i skóra  🤔 Są takie skórzane, które piorą się bez problemu i specjalnych zabiegów i takie, że nic po upraniu nie zmiękczy  🙁
Ale przecież "przepis konserwacji" na ciuchu musi być!
Freddie - ja prałam z krótkim i z długim lejem - i wszystko było oki...ale, zaraz po wyciągnięciu z pralki smarowałam lej (pastą do siodła) i jeszcze raz jak już przeschły a poprzednia warstwa smaru wchłonęła się.

edit: były to bryczesy Pikeur i Cata go - więc skóra porządna
Kurde.....może macie i rację? Nie pomyślałam o załamaniach. Przed oczami miałam tylko takie szerokie pionowe paski na nogach.
To idę szukać dalej.
Szkoda, że nie mam sklepu stacjonarnego pod ręką, tak by sobie mierzyć do woli. Nawet nie wiecie Wy w dużych miastach jak wam dobrze.  😉
ekhem Nie wiem skąd taki pomysł że PIKEUR contrast wyszczuplają??
Kurde- to które w końcu mnie wyszczuplą?
(oczywiście oprócz całych czarnych)
Optycznie wyszczuplą każde, gdzie boczne szerokie pasy będą ciemniejsze - nieco! ciemniejsze. Cienkie paski na nieco okrągłych nogach wyglądają fatalnie!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się