o, to odnośnie ES. Czy mają rozmiar 34 ? Albo 68 (bo to tyle wtedy powinno być? haha, tak mało się wydaje 🙂 ) ? Trochę szukałam, ale zazwyczaj widzę 36-40.
ja w swoich FP już nie jeżdżę 😀 czekają chyba na wyjazd w teren żeby nie było szkoda es
To nie tylko kwestia rozmiaru tylko dobranie do swojej figury odpowiedniego kroju/modelu
No oczywiście, ale na kogoś kto nosi 34 (a może i nawet mniejszy) i ma długie nogi nie założymy przecież spodni w rozmiarze 38 tylko przez to, że mają odpowiedni krój jak na taką figurę. Pytanie o ten rozmiar było czysto informacyjne.
nie wiem w jakich. Ogólnie to z tego co słyszałam ma trochę problem z bryczesami, bo jak są dobre na długość to za duże o kilometr u góry, a jak są dobre w pasie to kończą się w połowie łydki. Pytanie było informacyjne, bo szuka nowych bryczesów. Przymierzała w okserze hkm i podobno były idealne. Ale jeśli ma wydać 350zł na bryczesy, których lej miałby się zmechacić po miesiącu to trochę odechciewa się zakupów, zwłaszcza że wszyscy w stajni wiedzą, że można za tyle kupić ES na forum. Ale z tego co przejrzałam, to i tak chyba nikt na ogłoszeniach nie ma takiego rozmiaru.
Ja mam podobny kłopot co ta osoba z bryczesami. Ludzkie ciuchy noszę w rozmiarze 34. W bryczesach celuję w młodzieżowe 164, ale rozmiar rozmiarowi nie równy. Jak są dopasowane w pasie, biodrach i udach to na długość są do połowy łydki. Jak są dobre na długość, to na tyłku i w pasie za luźne i opadają. Mam ES w rozmiarze 72 i na długość są dobre, ale lej na tyłku odstaje. Jeszcze nie uszył nikt dla mnie pasujących bryczesów. :/
używam maintar horse - 2 pas i idealne, pikeur też ma ale nie widzę żeby MH były gorsze - lej w MH trzyma idealnie a bryczesy leżą jak 2 skóra a oto chodzi
Dramka, niemożliwe, noszę w normalnym życiu 34, mam 165cm wzrostu i bez problemu wchodzę w młodzieżówki 164. Co zabawne większość bryczesów w rozmiarze 36 też jest dla mnie okay.
Dramka, przecież sama napisałaś: Nie które starsze modele Eurostar wypadają mniejsze więc możesz kupić 72.
Odniosłam się więc do tego. Mam ES w rozmiarze 72 i jest to raczej jakiś starszy model (nie wiem jaki) i na mnie one po prostu nie leżą dobrze. I wzrostu mam akurat dokładnie 158 cm 😉
Potrzebuje bialych bryczesów z ciemnym (pelnym!) lejem (czarny/grafitowy/szary), dobrej firmy (Pikeur? Eurostar?). Cena mniej wiecej 300-600 zl. Polecacie jakies sklepy gdzie moge kupic takie bryczesy lub konkretne modele? Zalezy mi na ciemnym leju...
Te Pikeury moga byc, mam czarne ten sam model i sa wygodne. Nie wiesz moze w którym sklepie moglabym je kupic? Bo wszedzie gdzie wejde to sa bialo-biale 🍴