Czy może się ktoś wypowiedzieć, jak z jakością bryczek ES Laureta na dłuższą metę? Te elastyczne wstawki nie rozciągają się? Kolor się nie spiera? Materiał nie kulkuje? 🙂
Mógłby mi ktoś powiedzieć,gdzie mogę znaleźć tabelę rozmiarów bryczesów HKM? Chciałam kupić bryczesy przez internet,ale nie widzę nigdzie tabeli rozmiarów.Za każdym razem mam inny rozmiar bryczesów bo jestem wysoką osobą i chyba różnią się długością nogawek. Będę wdzięczna za jakąś pomoc. Link do strony - http://www.gnl.pl/bryczesy-classic-check-p-10014.html
Czy może się ktoś wypowiedzieć, jak z jakością bryczek ES Laureta na dłuższą metę? Te elastyczne wstawki nie rozciągają się? Kolor się nie spiera? Materiał nie kulkuje? 🙂
kupiłam takowe od Dramki. mają za sobą już pierwsze pranie i kilka razy miałam je na sobie. elestyczne wstawki są fenomenalne. absolutnie powalił mnie brak rzepa na dole nogawki. rozwiązanie świetne bo nie zapięty na maksa rzep zawsze drapał mnie w nogę a zapięcie ugniatało w oficerkach. to na pewno nie ostatnie moje Laurety. teraz myślę o białych..
Anderia mam lautery szare z czarnym wstawkami już jakiś czas, dobrze się piorą, wstawki elastyczne nie rozciągnęły się, wygodne, i jak już było mówione zakończenia nogawek flex to rewelacyjne rozwiązanie
Moonica Ja zawsze doradzam że lepiej dołożyć 20-30zł i kupić np euro-stary
Co do jakości esów - są rewelacyjne, ale mam jedne HKM (louisa chyba) i jestem mile zaskoczona na plus. Mam czarne, kolor trzyma, materiał bardzo fajny, elastyczny, ale dość gruby, lej przyjemny, nie mechaci się (prane chyba 4 razy). Tylko wzięłam jak zawsze 36, a są ciasnawe. A na ESy Laureta się czaję, czekam, aż pojawi się w ogłoszeniach mój rozmiar 😉
Mam pytanie jakie bryczesy są mocne na kolanach ? bo ja co pół roku musze mieć nowe z powodu dziur na kolanach a bryczesy nie kupuje byle jakiej firmy 🙂
Mam pytanie jakie bryczesy są mocne na kolanach ? bo ja co pół roku musze mieć nowe z powodu dziur na kolanach a bryczesy nie kupuje byle jakiej firmy 🙂
agata* Tobie również dziękuję 🙂 Muszę tylko poważnie przemyśleć wybór koloru. Najchętniej wzięłabym wszystkie (jak to ze szmatami u mnie :hihi🙂, ale moje top 4 to: czekoladowy, szary, granatowy i czarny, muszę wybrać jeden z nich. Przyznam że najbardziej podoba mi się czarny, ale obawiam się że szybko zrobi się mało czarny, jakiej jakości bryczki by nie były 😉
miałam Cavallo,Picury,Parkury,red horse,4 riders,masterjangi jakieś szwajcarskiej firmy , niemieckiej i holenderkiej.Zawsze mam dziury tylko na kolanach
anai szary niegłupi, ale dla mnie jednak czerń wygrywa, taka mega klasyka, mega pogrzeb ( :hihi🙂, a poza tym, stricte czarnych bryczek jeszcze nie mam. Jeśli nie liczyć 4-letnich męskich Decathlonów, które były czarne za nowości, a teraz wyblakły na jakiś dziwny granat 🤣 Ale trzymają się! Oczywiście, nie jest to górna półka, nie jeździ się jakoś super, toto nawet leja nie ma z prawdziwego zdarzenia, ale do pomęczenia i pochodzenia po stajni mogą być, nie szkoda mi ich brudzić. Teraz uznałam, że czas zainwestować w coś, co oprócz wytrzymałości będzie też super wygodne - i tu zainteresowałam się ESami 😀
Jakby ktoś jeszcze zastanawiał się nad zakupem bryczesów Fair Play to jestem kolejną osobą, która baaaardzo je odradza. Mam model Elena. Użyte dokładnie 7 razy, bo to bryczesy białe tylko na zawody. Jak były nowe to bardzo mi się podobały, ale to co się dzieje z lejem to jakaś masakra. Robi się coraz cieńszy, rozciąga się i już jest obrzydliwie zmechacony. Gdybym kupiła te bryczesy za normalną, sklepową cenę to chyba by mnie szlag trafił:/ Dla porównania- już jakiś czas mam używane bryczesy Euro Stara- też białe na zawody. Używane już trochę były jak je kupowałam, ja już też sporo w nich startowałam a lej cały czas jest ok.
A ja kupiłam bryczesy Kingsland, cieniutkie idealne na lato pełny lej. Niestety użytkowane sporadycznie od maja popękały mi szwy. Na każdej nogawce z przodu w dwóch miejscach czyli łącznie w czterech i z tyłu na jednej nodze raz. Generalnie za te pieniądze mam ES lub Pikeury i jakość lepsza, chyba że trafiłam na kiepski model. ODRADZAM stanowczo. To już moje z Horze mają 4 lata, ciorane cały czas bo to bawełna więc lato i zima non stop i jeśli chodzi o szwy to rewelacja
Mam dwie pary FP. Jedne 3 letnie, drugie roczne. Pierwsze są jak nowe. Drugie po roku się przetarły i mam dziury na kolanach. Wszystko spada z jakością... bryczesy, buty, samochody. . .