Forum konie »

Bryczesy

Co do Fair playów myślę, że opinie są tak rozbieżne, ze względu na różne materiały tych bryczesów.

Właśnie kilka dni temu macałam i mierzyłam w sklepie różne kolory kratek.
Kratka brązowo/beżowa (którą kupiłam) wydaje się być z materiału bardziej szmatowatego i podatnego na rozciąganie niż inne kratki.  Inne kolory kratek były jakby sztywniejsze i bardziej "gryzły" skórę po założeniu.

Ja mam Fair Play'e model Kaja brązowa kratka, jedyną ich wadą jest to że lej się szybko mechaci. Ale poza tym spodnie sa całe, bez dziur, nie straciły na grubości choć są po wielu praniach (mam je ponad rok), nie rozciągnęły się i są mega wygodne. Mój minus który dałam na początku ich użytkowania zamienia się w plus  🤣
Mam dwie pary bryczesów Fair Play - ta sama kolekcja, ten sam rozmiar, tylko różne kolory. I co dla mnie dziwne - jedne są idealne i grube, drugie cieńsze i spadają ze mnie, jakby były o rozmiar-dwa większe.
a ja kiedyś miałam wstawić zdjęcia czerownych cavallo. Niestety zdjęcie tylko takie znalazłam, ale kolor dobrze widać:

Forta, świetna są  😜
PS: zbieram fundusze, oraz zrobiram się żeby zadzwonić
Teżmiałam takie ceglaste cavallo...  😎
powiem jedno...wyglądaly cudnie i na d...też lezały cudnie 😉
A ja kocham miłością szczerą i wielką moje beżowe Pikeury w kratkę.. nawet nie wiem, jaki to model, ale są cudne...  😍 😍 z pełnym lejem  😍 boskie są  😍
ło takie:
<może coś widać..>

darolga Lej brązowy?

Ja osobiście nie przepadam za nową kolekcją i jasnymi kratkami..wolę granatowe

azhael Mówisz o moich?  😵

Wstaw fotkę  🤬

Ile dałaś?

Dałam bodajże 370. Fotkę dodam jak zrobię jakieś na których fajnie widać kolor 😉 No wszystkie albo rozmazane albo przepalone 🤔
A w ogóle to dobrały się idealnie i wyglądają jak nowe 😍
"Co do Fair playów myślę, że opinie są tak rozbieżne, ze względu na różne materiały tych bryczesów."

Jak ktoś jeździ raz w tygodniu są super, ale nacodzień niestety nie przetrwają długo..
Potwierdzam. Na jazdy rekreacyjne od czasu do czasu jak najbardziej. Ale jak już będą w użyciu codziennie to niewytrzymają długo.
Ja polecam Eurostary... Mam 3 pary i nie zamieniłabym je na żadne inne. Mam też 2 pay Pikeurów ale to już jak dla mnie nie to. Po kilku praniach e jednych lej się troche zeszmacił...
Ja kiedyś miałam bryczesy PIKEUR sztuksowe czarne. Po roku wyglądały jak nowe  😎

Teraz mam Eurostara i ostatno w praniu kolorek trochę wypłowiał. Ale nadal jestem fanem EUROSTAR'a.

Czekam teraz na swoje wymarzone PIKEUR w kratke.
Moje Fair Play są tyrane codziennie od prawie roku na mniej więcej 5 koniach dziennie i mają się dobrze. W jednych trochę zmechacił się lej (co ciekawe w tych mniej używanych). Teraz doszły do mnie jodhpury tej firmy, zobaczymy, jak będą się sprawować.

W EuroStarach śmiga rekreacyjnie mój mąż, więc pewnie starczą mu do końca życia. 😉
Chcę kupić jakieś porządne bryczesy. Co polecacie w cenie tak do 300 zł?
Lanka_Cathar,
Możesz wstawić fotki jodhpurow Fair Playa ? Zastanawiałam się nad zakupem.
Może mi ktos polecic w miare dobre tanie bryczesy?Moze jakies decathlonowe?
Decathlonowe są takie sobie. Ja mam takie z lejem zrobionym z tego samego materiału co reszta spodni i są dość śliskie, a bryczesy cienkie (dlatego daję radę w nich popylać tylko latem :P). Ale bardzo czuć różnicę jak założysz je po jeździe z np. pełnym lejem 😉
Myślę, że ich cena jest dość wysoka jak na taką jakość.
A może byś pochodziła po ciucholandach i poszukała jakichś używanych firmówek? 🙂 Czasami naprawdę można znaleźć bryczesy bardzo dobrej firmy o super jakości.
Szukam czegos jak najtanszego...chociaz do 200zl daloby rade,bo moje trzy pary bryczesow "umarly" 🤔
incognito
A rozejrzałaś się po Allegro??
Ja upolowałam tam moje ukochane Euro-Stary z pełnym lejem za całe 90 zł  😎 i Kentucky z krótkim lejem za jakieś 20 zł 😉
Jeśli interesują Cię firmowe, używane to polecam Ci użytkowniczkę Majeczkę 🙂 Ona ma duuuużo par bryczesów ;D
Lanka_Cathar,
Możesz wstawić fotki jodhpurow Fair Playa ? Zastanawiałam się nad zakupem.

http://pasi-konik.pl/pl,product,395859,fairplay,jodhpury,damskie,amanda.html

Na razie mogę wstawić tylko sklepowe. Tego koloru na zdjęciu nie produkują, ja mam szare z czarnym lejem. materiał nie jest typowo bryczesowy, raczej taki, jak na eleganckie spodnie (w końcu to tzw. bryczesy salonowe), lej z normalnego materiału "lejowego" Fair Play. Zdjęć na sobie jeszcze nie posiadam. Dziś przeszły chrzest bojowy i uważam, że są mega! Nie dość, że wyglądają elegancko (marzyły mi się takie od dawna), to jeszcze wygodne. Trzeba się tylko przyzwyczaić do paska pod obcas. 🙂 Jak doczekam się fotografa, to wstawię zdjęcia "na żywo".
Lanka_Cathar,
Dzięki  :kwiatek: . Mi się czarne marzą. Właściwie to najbardziej ciekawa byłam wygody.  I czekam na fotki na żywo w siodle 🙂
Witam wszystkich🙂 Jestem nowa na tym forum 😉
JA polecam Bryczesy Equi Theme "Hamburg" sa naprawde rewelacyjne, mam je od ok. roku, wykonane są z b. fajnego materiału, trzymaja się bardzo dobrze  😀
ciach...

za umieszczanie ogłoszeń w niedozwolonym miejscu. wygasa 9 V 09
czy ma ktoś białe bryczesy z płnym lejem firmy kyron? albo jakieś inne białe bryczesy z pełnym lejem? 🙂
Magdaszka chyba większość z nas ma białe bryczesy z pełnym lejem, ja mam np RTS-y i Catago, z tych 2 par wolę RTS-y  😎
Ja mam Horki... I są jak dla mnie bardzo dobre, choć nie przepadam za tą firmą.
białe z pełnym lejem to mam pfiff-y i to jedyne bryczesy z pełnym lejem które nosze i są na mnie dobre, dobrze mi się w nich jeździ i w ogóle, ale czy są trwałe tego nie sposób mi ocenić;
wszystkie inne bryczesy mam wyłącznie z lejami kolanowymi i jest mi z tym lepiej nic z innymi pełnymi 😎
Wszystkie bryczesy mam z firmy Fair Play i chyba zawsze będe z niej kupować , Również mam jedną parę z Pikeura -białe .
Zależy mi na opinii:

http://www.allegro.pl/item627166411_mj_bryczesy_dam_full_master_biale_czarna_skora.html

Poszukuje białe bryczesy za nie duże pieniadze, zależy mi najbardziej żeby nie były przezroczyste
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się