że niby jak towarzyskie to trzeba wykorzystywać to na maksa bez granic? wydaje mi się że jakieś granice i poziom powinien być zachowany no ale co zrobic 😉
Jeszcze zanim ktoś wymienił nazwisko sędziego wiedziałam, że to o nim mowa, tylko ten sędzia ma takie świetne pomysł 🤔 🤔wirek: Ale z drugiej strony zawodnicy na to przystali więc gratuluje ,tym którzy skorzystali z możliwości użycia patentów i obniżenia już marnego poziomu jeśli chodzi o zawody w naszym regionie. Podobno na zawody jedzie się po to by pokazać swoje umiejętności, jak i konia, a nie umiejętność bądź jej brak w używaniu wszelakich patentów, oby tak dalej 🤔 Takie jest moje zdanie.
(Tym zawodnikom którzy zachowali wszelkie przepisy oraz poziom wielkie brawa, oby inni brali z was przykład:kwiatek🙂
A swoją drogą ciekawe kiedy zaczną wpuszczać z czarną/wypinaczami/gumami i innymi patentami na parkury 😵
1?! Matko... 🤔 emade chyba jakoś tak. Ale potem, przy P chyba, coś tam gadał, że to tak wyjątkowo, bo to zawody towarzyskie, ale tak normalnie to już nie wolno i jak zawody będą już wyższego szczebla to będzie zakaz itd.
O sorry wlaśnie xD jak moglam zapomnieć:P mój koń to ma dopiero umiejęności...
Silver- ale to serio jest bardzo możliwe, jak się chce pokazać ładny stęp i się konia trochę spieszy. Wtedy niby idzie ładnie, energicznie ale inochodem 😉 Sama widziałam wiele razy.
niestety tak to jest... to sa robione bardziej sparingo-zawody podworkowe dla dzieciakow jezdzacych w rekreacji u robsona 😉mi by bylo najnormalniej w zyciu wstyd wjechac z jakimkolwek patentem na czworobok. jezeli nie umialabym w jakikolwiek sposob ustawic kunia na pomoce to wstydzilabym sie w ogole ludziom pokazac na ujezdzeniowkach heh. rozumiem jeszcze sytuacje, ze ktos doswiadczony przyjechal z walnietym mlodziakiem,ktory pierwszy raz w zyciu przyjechal do innych koni i np odwalilo mu na rozprezalni.to wtedy ze wzgledow bezpieczenstwa sama zalozylabym czarna - zeby nie skonczyc jak na ostatnim treningu haha ... to tak jakbym przyjechala na zawody skokowe i prosila o polozenie mi wskazowek przed kazda i po kazdej przeszkodzie w parkurze - bo moj kon ma tendencje to wyrywania do przeszkody i lubi splaszczac sobie skok heh, a pozniej bylabym dumna z czystego i rownego przejazdu 😅
Hija-okej nawet jeśli poszedl inochodem to nie całość i rysunek był okej, bo żadnych uwag na ten temat nie było a za cały element (step pośredni) dostałam 1 punkt 😉
podziekowala za poparcie!! 🏇 :kwiatek: czasami wpadaja mi takie madre przmyslenia do glowy heh ... zwlaszcza, ze 6 dni juz siedze na tylku, ogladam tv, filmy na kompie i zabijam czas na necie 😁 jutro dla odmiany popcorn i kortowo 😉 a w piatek na kontroli spytam sie szanownego pana doktora ile mniej wiecej nie wsiade na kunia 👿 🤔
Poszukuję stajni w okolicach Olsztyna/Ostródy (tak w promieniu 30 km od tych miast). Nie znam zadnego koniarza z tych okolic, nie mam kogo sie poradzić. Moje kryteria, od których odstąpić nie mogę:
-hala z dobrym podłożem -padoki z dobrym podłożem (i ktoś kto konia puści na ten padok, bo to nie zawsze jest to równoznaczne 😉) -dobrzy ludzie
Robson odpada, pomimo iż infrastruktura i cena spełniają moje wymagania. Co możecie powiedzieć o stajni w Kierzbuniu? i co to za stajnia Palmowscy? Kiedyś słyszałam o stajni bodaj pana Lazarowicza (?)- bardzo proszę o wszelakie informacje, jakie jeszcze miejsca w tym stylu znacie. Z racji tego, że jestem z drugiego końca Polski, nie mam możliwości objeździć wszystkich stajni, najpierw chcę zebrać wywiad. Pomóżcie :kwiatek:
To ja tylko krótko powiem, że Kierzbuń odradzam- trzymałam tam konia 4 dni i o 4 za długo, mimo, że mam mniejsze wymagania. Polecam Kieźliny- aczkolwiek hali do Robsonowkiej nie można nawet porównać, ale jest- za to duży plus to trawiaste padoki i super opieka.
Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć czym dojadę do Robsona? bo chciałam jutro jechać na zawody, ale nie odnajduję się w tych okejkach i grzesiach i całej reszcie;p