Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

wooow Ola! Superowo 🙂 Życzę Wam powodzenia na zawodach! 🙂

silver nie przesadzaj, samochód stał za bandą, ale fakt portier denerwujący na maksa ;\
tak czy siak hala to nie garaż:P

** alleXandra **  BoSko🙂 ale przerażający ten tripel:];]
no nie garaż ale tak wygląda hehehe
hehehe no fakt 😀 😀
Fajne konisko!!  Tylko ja nie lubie jak konio skacze bez ochraniaczy, chyba że je ma, a ja coś nie dowidzę 😀D
Sillke a mi podoba się bardzo ten czapraczek  😀

Dorotheah Bursztyn zawsze miał problemy z tymi oczami (tzn ma już od jakichś 4 lat). Najintensywniej w lato jak jest dużo much. Już nic mu nie pomaga. Żadne lekarstwa nie dają efektu.  Miał nawet przeczyszczane kanały nosowo-łzowe. Z moskitierą wytrzymał jedynie 2 dni. Z derkami jest podobnie- jak na chwile zostawi się go samego to całą porwie. Taki cwaniak.
Może nie poznałaś go z tych zdjęć bo teraz jest bardziej zadbany. On rzeczywiście stał przy Twojej klaczy.
W ogóle Bursztyn został wykupiony od handlarza i już dawno miał trafić do rzeźni

Likier możesz go nie znać bo stał w Kieźlinach tylko 3,5miesiąca a było to 2 lata temu w zimę.

Angeel więc jeśli będziesz potrzebowała jakiejś pomocy na studiach to daj znać. Mam wszystkie notatki  😉
W ogóle to mam do Ciebie pytanie. Przyjeżdża jeszcze do Drakuli taka około 19 lat dziewczyna (nie wiem jak się nazywa) jeździć. Właścicielka Drakuli- Magda, chciała wcześniej żebym ja ją jeździłą ale przywiozłam Bursztyna do Kortowa. Zastanawia mnie czy ktoś w ogóle odwiedza tego konia. Że Magda u niej nie bywa to wiem. Po prostu nie ma czasu :/

Olu, Niezły ten triplebarre na drugim zdjęciu 🙂 Widać, że Elpasso ma serce do skoków. Jeszcze się okaże, że to będzie pierwsze zasłużone Loxley'owe dziecko. Hehe  😉
Mam nadzieję, że wasz debiut w L będzie udany. LL skakał dobrze więc zapewne będzie pozytywnie  😀
Ty chyba jeździłaś w sekcji, prawda? Skokowej czy ujeżdżeniowej?
Ja zastanawiam się nad powrotem do ujeżdżeniowej ale sama nie wiem czy warto. Chyba wiesz jak tam jest...

Likier nie ma ochraniaczy-na hale dojezdzam na kuniu i cale niestety zamokly i co chwile spadaly wiec wkonu je zdjelismy 😉 ja to w ogole jezdzic nie lubie bez ochraniaczy i zawsze je zakladam.

co do tripla to dla mnie tez byl przerazajacy! na zdjeciu wyglada na malego,a na zywo wygladal okropnie! hihi.

Madziu mam nadzieje, ze przejdzie to L bezproblemowo, dla niego to nie chodzi o wysokosc tylko o niedociagniecia ujezdzeniowe. w listoopadzie jak bylam na pierwszych zawodach to bylismy na etapie nauki zagalopowania hihi😉
ja jezdzilam w sekcji ale skokowej, kilka dobrych lat, zrezygnowalam jakies 2,5 roku temu.
** alleXandra ** - nooo niezle konio 🙂 moze sie spotkamy na zawodach 😀 ale kurrrrrrcze ja tez chce hale :/
Likier - heheh, skoki przez woz -> taki bedzie nasz wstep do wkkw 😀 prawie jak na krosach

Hancock - notatki mam tez od kolezanki co byla 2 lata na zootechnice , ale dzieki  :kwiatek: moze sie zglosze :P
Olu, więc jeśli chodzi o niedociągnięcia ujeżdżeniowe to macie na prawdę bardzo mało czasu i moze być ciężko. Mimo to wierzę, że pójdzie wam dobrze. Trzeba wierzyć i już to dużo daje. Wierzyć w siebie i konia  🏇
Dlaczego zrezygnowałas z sekcji skokowej?

Angeel, w razie czego wiesz gdzie "uderzyć".
Pisałam w poprzednim poście z zapytaniem o drakulę. Możesz mi coś powiedzieć na ten temat?
a o sekcji to juz wypowiadac mi sie nie chhce bo nei ma o czym-doslownie hehehe ... a co do niedociagniec ujezdzeniowych ... bedzie cmok cmok wista wio koniku i licze na czysty przejazd 😉
Hancock - sory, zapomnialam odp  co do Drakuli 😉 najczesciej jak Ewa jezdzi na Kurcie to jezdzi z nia taka Olga (?) bodajze na Drakuli wlasnie. albo dziewczynki - kolezanki Ewy corki. ale one to maja jakies 16 lat. czy ktos jeszcze - tego nie wiem 😉
a czy wybiera sie ktos w ten weekend na zawody towarzyskie do robsona???
A co to za zawody towarzyskie? Bo z tego co wiem, to uj mają być już regionalne, bo ma być drugi sędzia podobno....
towarzyskie skokówki 😉
Ja jade w niedziele jak bede miała transport🙂
ekstra. a mnie nie ma  😤
na pewno nie regiolanki 😉 na razie jest malo kuni wiec zrobia albo towarzyskie albo po prostu sparing dla chetnych .
ja niestetey transportu nei mam. i kurcze nei hchce mi sie jakos jechac w ta pogode heheh . poczekam jeszcze te 2 tyg na regionalki.
Dziewczyny - możecie mi polecić jakiegoś weta w okolicy Ostródy, Olsztyna coby mi ogra wykastrował 😀. Raś , Piekałkiewicz - ale kto jeszcze ? Jakie ceny?
  Z góry dziękuje :kwiatek:

Peczynski ?
btw, ** alleXandra ** , co to za stajnia z ta fajna hala ?  😍 w przyszlym roku mam w planach miec juz tu samochod i chce sie przeniesc gdzies gdzie jest hala (oprocz Kiezlin i Robsona to gdzie jeszcze ?)
wiem że Raś bierze koło 200-300zł za kastracje

z Kortowa weterynarze pewnie robią
Mery ta hala to w Kowmarze
dokladnie to hala z kowmaru w barczewku. niestety nie ma tam pensjonatu.
Tam stajnia jest cała pełna czy może właściciel po prostu nie chce przyjmować koni w pensjonat? Szkoda, bo tutaj mało jest stajni z halą a zawsze to jakaś szansa dla ośrodka  🤔wirek:
stajnia jest pelna, wrecz za malo boksow. no dla nas szkoda ale pan K. mysle ze ma tayle kaski ze nie chce sie poprostu bawic w pensjonat. wiadomo  jak to jest jak dzieciarnia biega po wlasnym podworku  😉
wiadomo  jak to jest jak dzieciarnia biega po wlasnym podworku  😉

no niestety  🤦 szkoda ale co można zrobić  😉
no gdyby mnie bylo stac na taka stajnei to tez nie chcialabym zeby ludzie kunie u mnie trzymali. tak to masz cisze, luzik a jak ldzi duzo to tylko wysluchujesz pretensji niezadowolonych klijentow  😉
eee to szkoda ze nie ma pensjonatu ;/ nooo bo kurcze hale to tu mozna policzyc na palcach 1 reki... 🙁
no niestety ... ja tez zaluje bo musze tam dojezdzac z 15-20 min na koniu! ale lepsze to niz jezdzic w ogole bez hali...
no jasne ze lepiej tak niz wcale 😉

dziewczyny z Kortowa ! kto wie kiedy jest sekcja skokowa ?  👀 musze dopasc prof. Tomczynskiego jak najszybciej
Sekcja skokowa jest we wtorki i czwartki od godz 16tej do 19tej 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się