hm.. to raczej nie jest za jazdą na wypinaczach... jeżeli nie chcesz sie z koniem zabić 😉 takiego jestem zdania, a na ląży jak najbardziej 🙂 krótko i na temat 😀
jascus199, A dlaczego akurat wypinacze ? Może lepiej np czambon, a pod siodło guma? Na jakiego konia? Wg mnie wypinacze na krótszą metę na etapie nauki dla wielu koni są ok. Ale czesto też konie uczą się uwieszać i często usztywniać. A te z długimi wstawkami z gumy prowokują konia do bujania głową (potem wyrywania wodzy).
Kurcze na prawdę lepiej spytać w odpowiednim wątku.
Dlaczego do jazdy w życiu? Jeździłam na wypinaczach i gumach na zmiane przez około 10 dni codziennie. Takie było zalecenie trenera i naprawde pomogło 😉 Ale faktycznie używając często wypinaczy, bez opamiętania można konia usztywnić
freska89 a tak z ciekawości to kto Cię trenuje? 😉 A skoro mowa o trenerach to mamy jakiegoś dobrego na terenie Warmii, który zajmuje się ujeżdżeniem? Oprócz Wejera... jascus199 dzięki 😉
freska89 a tak z ciekawości to kto Cię trenuje? 😉 A skoro mowa o trenerach to mamy jakiegoś dobrego na terenie Warmii, który zajmuje się ujeżdżeniem? Oprócz Wejera...
pani H.Zagor przyjezdza do nas glownie na konsultacje w Kierzbuniu z tego co mi wiadomo
silverstar jesli bylabys zaiteresowana treningami ujezdzeniowymi to istnieje mozliwosc zaproszenia do nas bardzo fajnej pani trener wiecej info masz na PW
a co do HELENKI 😁 to gdyby nie jej mąż to ona byla by mogla byc conajmniej INSTRUKTOREM JAZDY KONNEJ DLA PACZĄTKUJACych 😂 to dzieki meżowi to ma bo gdyby nie on to ... 😵 potrafi sie tylko wymądrzac 🏇 🏇 wiem ze zaraz mi pojedziecie ale ja to wiem z dobrych zródeł 😅