Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

To w takim razie pisz smsa jutro 😀
My do Gdańska w celach czysto towarzysko-imprezowych, jedziemy do przyjaciółki Pauli i czeka nas noc na podłodze hehe
do Lidzi jadzieta?😀 Pijuuuuuny!
O nieeeee !!! Ja też w piątek nie mogę  🙁 może w przyszłym tyg. się uda 😉
Likier, nie do Lidzi i nie pojechałyśmy 😁 po wczorajszej imprezie ma dosyc 😵
Pauli zmęczona też do nas wczoraj nie dotarła, ale nie ma czego żałować 😎
A za tydzień mam zjazd 😕
Ola
Czyli nic mnie nie ominęło 😉
Tyle z tego dobrego wyszło, że się wyspałam 😉

Kuuurcze, trzeba się wreszcie jakoś umówić 🏇
Wiecie może czy lodowisko na Pieczewie jest już otwarte?  :kwiatek:
tak otwarte juz, szaleja ludzie na nim juz 🙂
może ktoś będzie zainteresowany:

w Biesalu, 20 minut samochodem od Olsztyna stoi klaczka, którą właściciele kupili "bo chcieli mieć konie", ale zupełnie na koniach się nie znają. chcieliby, żeby ktoś ją ruszał. ma 3 lata z kawałkiem, widać, że ktoś już na niej siedział, ale niekoniecznie jeździł. konina reaguje na pomoce bardzo różnie. przy pierwszej 'jeździe' byłam zaskoczona, bo wystarczały tak subtelne sygnały, że ojej (w zakresie stęp/kłus/stój/zmiana kierunku). na lonży - cud, po spuszczeniu - totalna zlewa na człowieka. innym razem nic nie docierało i ponosiła. widać, że potrzeba przy niej dużo pracy z ziemi, a ja - nie ukrywam - jestem najzwyklejszym wozidupą i kiedy zobaczyłam, że tu nie chodzi o jazdę, ale o układanie konia, to automatycznie odpadłam, bo po prostu: brak mi wiedzy, praktyki, czasu.
właściciele są supermili. można przyjechać w każdej chwili, nawet przenocować bez problemu i na śniadanie coś się znajdzie (; z końmi nie pracują, bo nie umieją. właściwie sytuacja wygląda w uproszczeniu tak: 'mój' koń w cudzej stajni, za którą nie płacę ani grosza.
jeśli ktoś ma czas, chęci i zna się na rzeczy, to niech skrobnie pw po więcej info.

btw, to chyba nie podpada pod 'ogłoszenia'? ten wątek wydał mi się najodpowiedniejszy.
Bedzie ktos robil fotki na zawodach 12-13 grudnia u Robsona?
być może mi sie uda dotrzeć 😉
magdanik oj super by bylo🙂 jakby co mozna by bylo liczyc na jakies fotki? ( konie Basma, Kartagina, Jade- konkursy LL, L i P) :kwiatek: :kwiatek:
Hej! wiecie moze o ktorej godz zaczynaja sie zawody u robsonow? z gory dzieki za info
jasne jak tylko bede to porobie focie, dwa dni jedziesz.?
zawody rozpoczynaja sie w sobote o godzinie 9 a w niedziele o 8 😉 jest wiec szansa ze nie beda trwaly jak ostatnio do 24 😉
** alleXandra ** bedziesz startować w ten weekend?🙂 a jak tam nowe koniki sie spisują?
magdanik tak jedziemy 2 dni 3 konmi 😉
Magdaleno co tam słychać w Kieźlinowie?? Jakieś nowe koniury?;]
Likier a Ty gdzie się wyprowadziłaś ?  🙂
Póki co w miejsce idealne  💃 5 minut od domu  😜
silverstar nie jade na te zawody, wybiore sie na te styczniowe 😉 a konie robia postepy,chociaz powoli bo co mozna zrobic z naladowanym energia ogierem ktory pracuj 3-4 razy w tygodniu a w reszte dni stoi 🙂 ale jestem na prawde zadowolona z chlopakow 🙂
ale mysle, ze wpadne jako kibic - czyli na jakies piwko po prostu hihi 🙂
Likier -  nic nowego ;p koni nowych nie ma, hala nadal zastawiona ;p. ja tam mam spoko luz korzystać z hali raczej w sezonie zimowym nie będę i tak sie moja ciotka załatwiła. Do wiosny prawdopodobnie możemy sobie pospać ; p
ogołem na hali juz nie jezdzi tak duzo koni co zawsze, jedyny plus, chodz strasznie pusto bez was w stajni ;d
A przeniosłyscie sie chociaz do dużej stajni?😉
silverstar poprawka... bede z konmi w niedziele 😉 nie wiem tylko jak sie podniose... zawody o 8 !
A ja mam szkołę w ten weekend, szkoda, że sobie na Was nie popatrzę 🙁

Wstawiam focie Bartłomieja, który ostatnimi czasy pokazuje jak to on duuuużo ma energii i na pewno nie będzie jej tracił na jakąkolwiek robotę. Na dowód tego o to zdjęcie z lonżującą silver😉

Zdjęcie kiepskiej jakości niestety:\

edit:
Tuż przed przed jazdą wyglądał całkiem niepozornie 😁
** alleXandra ** to fajnie,ze jednak jedziesz;] postaram sie wpasc w niedziele🙂 ,a na styczniowe to i ja sie wybieram tym razem na bank 😎 tylko papierkowe sprawy załatwic musze do tego czasu.

**Ola** i tak lajtowe zdjęcie wybrałas 😁 dobrze,ze mojej miny nie widać:P

Lkier a cóz to za stajnia? 😉
hehe, ładna stajnia  ^^>:P 😀

Silver na skoki się jednak przerzucasz?;>
silver niestety tylko takie zdjęcie dostałam 🙁 Ale tez fajne 😁
likier - no co ty, ja nawet nie pytam, bo zaraz powie ze nie bo to trzeba bedzie zmieniac przyzwyczajenia konia itp. -.-'
Likier jaka Ty tajemnicza 😉 Będzie ktoś jutro u Robsona?
Kiedy są jakieś ujeżdzeniowe zawody gdzieś???
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się