Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

Ja mam pytanie do osob bytujacych w Kortowie. Jest tam nabor do sekcji jezdzieckiej...czy ktos wie jak to wyglada?? Jakie sa koszty?? Czy mozna sie ta czegos nauczyc czy bardziej tylko sie "powozic"??
Byłam na tym naborze tydzień temu,
jeździ się 1-1,5 h
koszt 20 zł
prowadzi Wejer

Było tylko 6 osób, sekcja powstanie gdy bedzie 10.
Poziom bardzo zróżnicowany, od takich rekreantów bez trenera jak ja, po zawodników.

Dostałam 3 letniego konia, za wielkiego jak dla mnie, więc średnio mi się jeździło, ale warto tam być, żeby posłuchać Wejera, a potem stosować wskazówki do swoich koni (w moim przypadku). Nie nazwałabym tego sekcją ujeżdżeniową 🙂 poziom typowo rekreacyjny, ale czego wymagać, koniki na co dzień chodzą w rekreacji 🙂
Jeśli ktoś się nastawia na sport, to się mocno rozczaruje, jeśli chce pojeździć z kimś, kto ma pojęcie za niewielką kasę, to myślę, że ok.
Ahaja a mogłabys sie zorientowac czy mozna sie zapisac ze swoim koniem (dojezdnym, nie-kortowskim)
Achaja
Którego konia dostałaś? 🙂
Akcenta,
Frytkens, mogę Ci podac nr do Wejera, to zapytasz, ja będę tam dopiero w następny poniedziałek.
Będzie Ci się chciało taszczyć swoje zwierzę w przyczepie ????
Przecież Akcencik jest malutki 😉

Ja wybieram się na nabór w przyszły poniedziałek do Kortowa  🏇
na zdjęciu faktycznie, przyzwyczajona jestem do swoich wypierdków, samam mam 157 cm
Tez sie chyba wybiore w przyszly poniedzialek, tzn takie mam plany ale nie wiem czy uda mi sie przeniesc do innej grupy na zajecia...;/

Z Wejerem mialam jazdy w zeszłym roku na zajaciach z Wf, faktycznie udziela wskazowek, wiec najgorzej nie jest...
Od koni nie ma co wymagac, tyle osob sie przewinie przez ich grzbiety, chociaz jezdzilam na klaczy Darling i bardzo fajnie kobyla chodzi.  

A czym sie rozni ta jazda w sekcji z Wejerem od jazdy podczas jedo dyzuru?? Dluzej sie jezdzi?? czy studenci ktorzy sa w sekcji maja poprostu wtedy jakas znizke??

Troche to dziwne ze bedac w sekcji płaci sie za jazde, zazwyczaj w takich "organizacjach" wyglada to troche inaczej...
Ale chyba w kortowie nie ma waht??czy to jest klub jezdziecki czy poprostu prowadza sobie "sekcje"??
Sorki, że tak zmienię temat, ale - wiaruchna, prosze mi głosować na UWM tutaj:
http://przymierzsie.pl/projekty/projekt135.php
😉
Musimy pokonać te Kielce skubane 😉

A żeby zupełnie od tematu nie odchodzić - jak dobrze pójdzie to od "niedługo" będę na Kortowie codziennie, chciałabym się z innymi "bywalcami" poznać!! Dobrze kojarzę, że ktoś z Was trzyma konia na Kortowie? Na razie  nie podaję szczegółów co by nie zapeszyć 😉 zobaczymy co wyjdzie...

Kobitki kochane znacie weta Peczyńskiego? Podobno to dobry chirurg prawda?
napewno dobry ortopeda ale czy chirurg tego nie wiem
http://trakeny.eu/forum/index.php?topic=96.0
Co do sekcji wydaje mi sie ze swoj kon jak najbardziej. w linku ogłoszenie o poszukiwaniu koni dla amazonek sekcji
i jak tam? jakies nowosci co do stajni?
corna, masz pw
doszło?
czy mógłby mi ktos podać nr telefonu do właścicieli stajni w Kieźlinach? :kwiatek:
[quote author=panterka-23 link=topic=216.msg354056#msg354056 date=1255381891]
Kobitki kochane znacie weta Peczyńskiego? Podobno to dobry chirurg prawda?
[/quote]
raz mialam z nim do czynienia. jak moj kon sobie sciegna ruszyl to przyjechal i zakladal jakies opatrunki itd. i pomagalam mu przy szyciu nosa jednej kobyly :P ale na tej podstawie nie powiem czy jest dobrym chirurgiem czy nie 😉
A jak tam hubertus na Kortowie?? odbył się w ogóle? ktoś był? 👀
Hubertus odbył się w Maltance ... Nie było ciekawie, kto był ten wie dlaczego ....  Za to chciałabym zaprosić wszystkich z końmi lub bez na Hubertusa, który odbędzie sie 31 października o godz. 12 w Dągach 😉Przewidujemy bieg płaski oraz gonitwę za lisem. Serdecznie zapraszam, jeśli ktoś będzie zainteresowany to pisac na gg 10283514 lub na PW.
🏇
a cos sie stało w Maltance??😉
A jak tam hubertus na Kortowie?? odbył się w ogóle? ktoś był? 👀

nie było Hubertusa, odwołany
Iszka, ja byłam na hubertusie w Maltance i nie wiem...
hm?
no grzechem  bylo by sie nie wybrac Iszka do Ciebie na hubertusa 😉 wezme ktoregos z mej przewspanialej szostki heheh 😉  tylko nie wiem, ktora to ta kobyla ta szybka i zwrotna 😉 ????
Ola weź Elgadę 😉 jest najszybsza. A Maltanka -  szkoda czasu na taka "podłożoną" zabawę ... ale mam nadzieję, że w następnym roku będzie lepsza ekipa i będzie czadowo 😉
"Podłożoną"? Hm, kilkakrotnie spadały akurat te osoby, którym rzekomo lis się podstawiał. Więcej ryzykowały, więcej zabawiły, bliżej lisa były. Jak dla mnie po prostu śmieszne były komentarze, które obiły mi się o ucho "niech sobie podejdzie i weźmie tego lisa bo i tak się podstawia", w dodatku z ust osób, które nijak się do lisa nie dobierały tylko stały w środku i kręciły w kółko.

Maltanka ma + za świetną imprezę i gratki dla Puni za długą gonitwę.
Tyle w tym temacie ode mnie.

Szkoda gadać ...  A.Nalazek może dla Ciebie była fajna jako dla osoby stojącej z boku. Widać było, że Lis wyraźnie zwalniał gdy w pobliżu była pewna osoba ... To na tyle  😉 Zapraszam do obejrzenia gonitwy 31 października w Dągach 😉
** alleXandra ** Juz nie pracujesz na grądku??
corna nie pracujesz juz na gradku 😉 teraz mam koniczki do jezdzenia w gadach  😅
2 walaszki, 2 kobylki i 2 ogierki ... ale sie dopiero wkrecam co i jak ...
Grądek to ta stajnia na Lubelskiej czy mi się coś pomieszało?
hehe tak stadnina koni chyba nawet to na lubelskiej sie tytułuje
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się