heheh, bo on taki wieczny dzieciak :P to dam jeszcze jedno foto 🙂 niestety zlej jakosci bo bez lampy, ale jakos mi sie podoba 🙂 no dobra jeszcze jedno w calosci :p
do poludnia to tam jacys faceci :P rano karmia i wypuszczaja, a po poludniu p.Ewa 🙂 a kowal moj z 3miasta, ale jezdzi do jakiejs stajni w mragowie i powiedzial ze w drodze powrotnej moze do nas podjechac. no ale nie odebral tel ;/
a tam mialas konia? bo raczej negatywnie twoja wypowiedz brzmi :P
heh, mam nadzieję Angeel, że nie dane mi będzie oglądać Twojego konia biegającego luzem po osiedlu. Mieszkam na Redykajnach od niedawna i konie często z Marengo uciekają i biegają między blokami 😉 Z resztą muszę tam kiedyś się przejść, bo w samej stajni nie byłam ani razu 🙂
Moja współlokatorka, która mieszka na Redykajnach od roku (w sumie to ja jestem jej współlokatorką 😉) kilka razy odprowadzała konie do Marengo. Co do prądu to w stajni gdzie stoi mój koń (nie w Olsztynie) jest taki fryz, który każde ogrodzenie bierze na klatę, a przy tym jest tak słodko rozbrajający jak małe dziecko 😉 to w sumie nic wielkiego, że konie uciekają, wszędzie się może coś takiego zdarzyć, jednak kiedy w okolicy jest normalne osiedle mieszkalne w dużą ilością aut, stanowi to większe zagrożenie...
Angeel oczywiście, że studentka UWM 😁 trzymam konia w Gliwicach, czyli ciągle w moich rodzimych okolicach 😎 przed zakończoną przygodą z biochemią nie przywożę go do Olsztyna, bo nie będę miała po prostu dla niego czasu 🤔
Angeel A nasze koniska mają się bardzo dobrze 🙂 Jak przyjedziesz na stałe do Olsztyna to może zrobimy jakąś wycieczkę? Może na browarek jakiś uda nam się wyskoczyć 🙂 My z silver od dzisiaj zamieszkamy same 😀iabeł: co prawda niedługo ale zawsze to trochę wolności 😅 Także zapraszamy 😉
Angeel-mój zwierz to pokontuzyjny paralityk, w aktualnej stajni jest pod stałą kontrolę weta, nie zapewniłabym mu odpowiedniej opieki teraz, po biochemii świat będzie piękniejszy i będzie więcej czasu 😀 a co studiujesz? Wezmę kiedyś piesa i przespaceruję się tam do was 🙂 oooo sorry za offa ale teraz zobaczyłam, że jesteś z Gdyni. Strasznie lubię to miasto, tzn bywam tam głównie z racji openera, ale nad życie uwielbiam noodle hut 😍 Chcę noodle hut w Olsztynie!
w ogóle kiedy zaczynacie zajęcia? też 1 października? czy tylko weta jest taka nadgorliwa? 😎
kiedy sie zajecia zaczynaja to nie wiem, inauguracja jest 29 z tego co pamietam.
heheh, no ja kocham Gdynie i strasznie ciezko mi stad wyjezdzac. a zeby bylo smieszniej to ani razu na heinekenie nie bylam :P za to jezdze do Krakowa na coke live music festival 😀 :P a noodle hut to 2 min od mojej (bylej juz 😎 ) szkoly :P polowa ludzi na przerwach chodzila sie tam stolowac 😉
a ja na zootechnice jestem. a ty Ola ? bo ja nie pamietam juz :P silver sie w koncu przenosi na zootechnike czy zostaje na rolnictwie ?
Hija - jak na razie to mi sie podoba 🙂 mam nadzieje ze tak zostanie, nie bedzie zadnych zgrzytow i ze zima bedzie dla nas laskawa 😉
tam jest jakaś ulica czy coś? nie jestem z Olsztyna więc musze dokładnie wiedzieć 🤣 albo jakiś może namiar do nich, czy mają strone ? 🤔wirek: bo w google nic nie ma...
Hej wszystkim 🙂 Ja co prawda konia swojego nie mam, ale jeśli nie miałybyście nic przeciwko to chętnie wkręciłabym się na jakąś integrację 😉 Też zaczynam w tym roku studia na UWM, nie znam nikogo, Olsztyna też nie i cierpię już na brak towarzystwa 🙂 Przenoszę się na stałe w przyszły weekend. Chętnie się przyłączę do spotkania...? Przyjmiecie bezkonną biedaczkę? :P Konia brak ale może jak się uda to jakaś współdzierżawka?
Liker no tak co racja to racja Moniqa zootechnika zaoczne ale jesli przeżyje pierwszy semestr przenosze się na dzienne 🤔wirek: zwiedzanie? jakie zwiedzanie 👀 ja też chce 🏇 ja wiem tylko jak z dworca dostać się do Alfy i na starówkę(podobno i tak dużo wiem :ke🙂, nawet nie wiem jak się dostać do mieszkania i na kortowo a autobusy to dla mnie czarna magia 😵
No na razie tylko zwiedzanie nowego domku koniowatego, ale zawsze 🙂 Trzeba by zrobić jakiś rajd po całym mieście...
A gdzie masz mieszkanko? Ja już wiem jak przejechać z dworca na kortowo więc jakby co to służę pomocą 😉 Wiem gdzie jest Alfa, Tesco i Jysk 😁 Normalnie 'opcykana' jestem 😎 Tylko mi sklepu jeździeckiego brakuje... Gdzie jakieś są i co polecacie? Kiedy wogóle pojawiacie się na stałe w Olsztynie?
a ja wiem jak dojechac z dworca do mieszkania i z mieszkania do stajni 😀 i z mieszkania na kortowo jeszcze :P i wiem gdzie jest McDonald, KFC i Real 😀 i osiedlowy sklep "U Tomka" 🥂
ja zapraszam po 1 do stajni a po 2 na parapetowe 🙂 trza opic nowe mieszkanko 😀
a tak btw, dziewczyny jakiego kowala polecacie w okolicach Olsztyna ? zalezy mi na tym zeby nie spieprzyl sprawy i przyjechal szybko... (bo to tylko raz, potem Antczak bedzie robil razem z cala stajnia). i jakie sa tam kluby jezdzieckie zeby sie zapisac ? czy ktorys oferuje np zwrot czesci kosztow za zawody ? (u nas niektore tak robia:P ) bo srednio mi sie usmiecha placic w SKJ Sopot zalegle skladki za ostatnie...2 lata 😁
to Wy juz obcykane w mieście 😁 Ja niby robiłam prawko w Olsztynie ale i tak nie umiem się po nim poruszać xD Moniqa stancje mam gdzieś koło Jarot ale bij zabij nie wiem gdzie dokładnie 😎 sklep jeździecki jest jeden jedyny na Partyzantów jeśli się nie mylę to jadąc z dworca przez rondo bema prosto trzeba jechać i po lewej stronie (a jednak wiem więcej niż mi sie wydawało :hihi🙂 Angeel nie słyszałam żeby któryś z klubów zwracał część kosztów. A klubów jest sporo, dużo prywatnych osób zapisanych jest w klubie Braci Romanowskich i u Robsona, ja kiedyś byłam KJ Kowmar a obecnie KJ Bajdyty 😀 w sumie to chyba do każdego przyjmują pomijając kluby ze stadnin państwowych (Liski,Kętrzyn) jakoś się nie spotkałam żeby ktoś spoza klubu do nich należał. Jeśli o kowalów chodzi to się nie wypowidam bo się nie znam 😉