Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

Maniek, szkoda, że chcesz je sprzedać, za wiecej niż kupiłaś! cwaaaaaaaaniak  😀iabeł: 😀iabeł: 😅 😅

ciekawe ;/ ale chyba wiem lepiej i sameg nie sprzedaje i jest w idealnym stanie
silver fakt ze najladniejszy szkoda tylko ze mu sie nie spieszy do podnoszenia nog w parkurze 😉
a ja juz godziny odliczam do przeprowadzki  😍 baa, nawet MINUTY ! :P
startujemy jutro 8 rano, przewidywany czas dojazdu 14.30 :P
Likier, a o której z Kortowa znikasz do swoich ?
(Też planuję tyle, że nie mam czasu określonego na 'znik'😉

Celonara gratki wielkie !!!
ja na swojej jeszcze bym tak nie zrobila (na jakimś innym nie wykluczone  😉 )
Wie ktoś cos o jakiś zawodach ujeżdzeniowych w niedalekiej przyszłości? Chcialam jechac ten odwolany kierzbuń ale niestety...

Likier ty N chciałas jechAc?? ambitnie hahahaha
corna,
O Corna co tam u Ciebie?
Będziesz jutro w stajni? O której?
Dorotheah, wlasnie nie wiem, musze sie jakos odbrobic, zeby odebrac po swoich koniach Mamę z pracy o 17.30 ;p więc niestety pewnie za długo w Kortowie nie posiedze... 🙂
ej nie alkoholiczki, hehe. My tak kulturalnie na kilka piwek plus pogaduchy 🙂

Patrze na zegarek i pomyślałam, że Angeel już pewnie w trasie. Jak dorwiesz się do komputera to zdaj nam relacje i pisz szybciutko kiedy będzie można Was odwiedzić 🙂

corna
No właśnie chyba nic się nie zapowiada 🤔 Podobno odwołali z braku chętnych, a z tego co się orientowałam wcale ich tak mało nie było...

** alleXandra ** Hortus jest mega 💘 Silver ujeła to najlepiej-najpiękniejszy konio w stajni 😍
Mnie też wkurzyli z tym Kierzbuniem, nawet propozycji nie dali to skąd mogli wiedziec ilu chętnych jest 🙄 na następne ujeżdżeniówki to sobie mozemy poczekać troche hehe

Patrze na zegarek i pomyślałam, że Angeel już pewnie w trasie. Jak dorwiesz się do komputera to zdaj nam relacje i pisz szybciutko kiedy będzie można Was odwiedzić 🙂

tiaa, wlasnie jestem w trasie...pojechalismy po przyczepe i co sie okazalo? pekl przewod hamulcowy w samochodzie  😵 wlasnie naprawiaja hamulce, mam nadzieje ze do 12 stad wyjedziemy. czyli na miejscu bedziemy (jak dobrze pojdzie i nie bedzie wiecej przygod po drodze) ok 18-19. masakra  😵
Ale lipa, akurat dzisiaj 🤔 Nic, najważniejsze, że w ogóle wyjedziecie 😉
Dzięki dziewczyny :-) A może dla relaksu zainteresuje Was coś takiego? :-)

http://www.endurance.pl/images/zawody/2009/rus_mala/prop_zr.pdf
a jest tutaj ktos z regionu kto jezdzi rajdy?
moja kolezanka jezdzi ale nie ma jej na volcie ;p
Frytkens Cejloniara jezdzi😉
oo:]]

Ciekawe czy duże zainteresowanie rajdami jest u nas w woj.🙂
U Robsonów są ujeżdżeniowe 10-11 październik 😉 na volcie są propozycję 😉
ja raczej do robsona nie jezdze:P ale pojade chyba ten kierzbun 20.. jesli bedzie
Zawody, które podlinkowałam będą u nas za płotem. Właściciel stajni jeździ rajdy od kilku lat, byłam z nim kilka razy w Koczku jako serwis. Rok temu w Rusi Małej były pierwszy raz zawody rajdowe, całkiem towarzyskie. Wtedy pojechałam na Cejlonie (po roku nie wyjeżdżania w teren, bo się jeszcze wtedy konia swojego bardzo bałam) i jakoś tak wyszło, że zajęliśmy pierwsze miejsce. Cejlon był bardzo grzeczny, szedł jako czołowy w naszej grupce 🙂 (mój dziubuś kofany gniadoszek eh nochalek). Celem zawodów jest propagowanie tej naprawdę pieknej dyscypliny i dlatego organizowane ejst tak, by nawet ten  startujący pierwszy raz mógł sobie dobrze poradzić, miał pomoc weterynarza przed wejściem na bramke weterynaryjną (czy entno już padło poniżej tego dopuszczalnego maksimum w danej klasie). Dlatego te zawody polecam osobom, które nigdy czegoś takiego nie robiły i chcą coś fajnego przeżyć :-) Koszty są symboliczne bo 50 wpisowe i 60 zł za boks za całe zawody. Mała Ruś jest 7 km od Ostródy.
Cejloniara masz pw
Likier wiesz za ile Maniek kupila a za ile sprzedaje siodlo to jej sprawa  😉 i takie komenty sa dziecinne i nie na miejscu ... powiedzialabym wrecz ze chamskie...
👍
U Robsonów są ujeżdżeniowe 10-11 październik 😉 na volcie są propozycję 😉

Ooo super 😅
Tylko mam wrażenie, ze pomyli się w propozycjach wpisujac date 24.05.2009 😁

Pauli przyjechałas juz do Olsztyna na stałe? 😉
pewnie data z wczesniejszych propozycji 🙂 kto sie wybiera na robsonową pingwiniade?
silver
Właściwie cały czas mam napięty grafik 😎 i nie mam kiedy przyjechać, myślę że na stałe będę jakoś w okolicach 28 dopiero 😉
Jak już przyjadę trzeba się koniecznie zorganizować najpierw na fotoseszyn, a potem może jakiś browarek 😁
Ja wole jednak Kierzbun, tylko 22.10 to coś mi nie gra ta data😀
kto sie wybiera na robsonową pingwiniade?

ja sie wybieram 😀 planuje jechać P6 ale może być ciekawie, bo mój koń płotków na oczy nie widział  😁 a Ty jaki program beziesz jechać? 😉

Pauli no koniecznie!! tylko jeszcze przed rozpoczęciem roku 😉
tylko jeden konkurs jedziesz?🙂 L8 nie??
melduje sie ze kon nareszcie przeprowadzony 🙂 do Olsztyna dojechalismy o ... 19. po drodze jeszcze stanelismy na srodku skrzyzowania i samochod nie chcial zapalic  😵 co sie okazalo ? nie bylo paliwa...

po 11 godzinach podrozy (na szczescie z koniem w przyczepie "tylko" 5godz) dotarlismy na miejsce 🙂 Marian o dziwo baaardzo spokojnie zniosl podroz. normalnie jak jezdzil sam to ciagle rzal i tancowal, a teraz nic ! 🙂 na miejscu puscilysmy z kumpela nasze konie na padok (znaja sie jeszcze z Gdyni), potem ich szukalysmy po ciemku juz. na czarnym padoku dwoch czarnych plam :P

wczoraj konine przerwalam i doprowadzilam do stanu uzywalnosci :P pochodzil na lonzy, na chwile wsiadlam - cudownie mi sie jezdzilo  😍 od razu przyplyw checi i motywacji do jazdy. juz z kumpela planujemy zeby jezdzic zawody halowe jakies  🏇
kurcze juz sie nie moge doczekac przyszego tygodnia zeby juz na stale sie przeprowadzic do Olsztyna  😉

tylko kowal nawalil, bo mial do nas wczoraj przyjechac, czekalysmy 3 godz, nawet telefonu nie odebral ;/

pozdrawiamy z nowego domku 🙂
Ale słodko wyszedł na tym zdjęciu, jak źrebol 💘
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się