Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

Silver pisałas ale nie napisałas jaki efekt :-) ja pytałam koleżanki z pracy, które mieszkają w Sząbruku i mówiły że autobusów jest kilkanaście no ale już macie nową stajnie więc ok 🙂

Fajna ta informacja o galopadzie!! Ja dawałam eggersmana rok temu i były super efekty 🙂
"Jedna z osób które nie zdały, jak ja śledziłam kurs- była bodajże najlepiej jeżdżącą osobą na kursie (czy drugą najlepszą? ). Nie zdała za pierwszym razem za złe prowadzenie jazdy innym - a wg. części kursantów wyglądało to bardziej na jakieś "polityczne" zagrywki, bo nie było, aż tak żle z tą osobą. I wg. powyższej wypowiedzi rozumiem, że "śmieszne jest dla <Ciebie> to, ze saw ogole tacy ludzie na kursie".  A dla mnie, na tym polega kurs - jedni troszkę podszkalają się w umiejętnościach przekazywania wiedzy inni np. jeździecko, inni we wszystkim po troszku, a inni tylko sprawdzają poziom wiedzy i umiejętności, np. przygotowując się do kolejnych kursów. "

z tym sie zgodze 😉 w kortoweie robila kurs kiedys moja kumpela ktora wiele lat jezdzila w sekcji i zostala specjalnie oblana... jak mialabym mozliwosc czy kortowo czy galkowo to ja rowniez wybralabym galkowo ale jak juz napisalam mi nie zalezalo na podniesieniu swoich umiejetnosci bo jezdze juz raczej dla wlasnej przyjemnosci i nie mam kasy zeby wydawac jeszcze wiecej na taki kurs i jezdzic do galkowa.pewnie ze jakby bylo mnie stac to wolalabym sobie jezdzic z p. Krzyskiem  😉 w kortowie bylam tylko raz na jezdzie w czasie kursu tylko dlatego ze wypadalo mi sie pokazac. a ja pisze nie o wyjatkach tylko o ludziach ktorzy na prawde zle jezdza.  a jest wielu takich na kursie. jezeli ktos nie umie przejechac na czworoboku L2 bo nie umie np zagalopowac to wydaje mi sie ze powienien zainwestowac w swoja nauke ale nie na takim kursie 😉  i pisze o umiejetnosciach jezdzieckich tych osob a nie o zagrywkach politycznych  😀

Olus moze tabliczke wywies przy jego boksie ze np.gryzie bo jak dzieciaki beda go tam glaskac i zaczepiac czy cos zeby nikogo nie dziabnal 😉 musze zajechac i was odwiedzic 😉 moze dzisiaj albo jutro ???? o ktorej bedziecie ???
a ja pisze nie o wyjatkach tylko o ludziach ktorzy na prawde zle jezdza.  a jest wielu takich na kursie. jezeli ktos nie umie przejechac na czworoboku L2 bo nie umie np zagalopowac to wydaje mi sie ze powienien zainwestowac w swoja nauke ale nie na takim kursie 😉  i pisze o umiejetnosciach jezdzieckich tych osob a nie o zagrywkach politycznych  😀

A z tym to i ja się zgodze 😉 Mieliśmy na swoim kursie dwie czy trzy bardzo słabo jeżdżące osoby. Faktycznie kłopoty z zagalopowaniem. Najśmieszniejsze, że najsłabszy  chłopak w ciągu kursu podciągnął się tak, że miał najlepszy progres umiejętności i zdecydowanie przestał być najsłabszym . Ale mimo wszystko na kursie- aż takie rzeczy nie powinny mieć miejsca ( no i pojęcie o koniach chłopak miał znikome).
Gorąco polecam te pasze z galopady, bo nie dość, że mega tanio to i wysylka natychmiastowa 😉)

Silver i Ola, o ktorej bedziecie w poniedzialek to Was odwiedze?🙂🙂
Też bym Was chętnie jak najszybciej odwiedziła i przy okazji 'stare śmieci'- Kortowo.
** alleXandra ** Bartka postawiliśmy do okratowanego bosku, żeby właśnie nie stwarzać zagrożenia. Tym bardziej, że Bartek jeszcze się nie zaaklimatyzował w nowym miejscu i jest trochę nerwowy. Ale jestem z niego baardzo dumna, wczoraj była w Kortowie jakaś impreza, a stał na tym mniejszym okólniku i został wymacany przez wszystkich przechodniów, a było ich sporo i nikt nie mógł uwierzyć, że ten koń gryzie 😁 Na razie boję się go zostawiać i waruje przy nim jak głupia, wole przypilnować, żeby za bardzo się z nim nie spoufalali.

Jak fajnie, że tyle osób chce nas odwiedzić 🙂 Jutro jesteśmy rano, wiem, że silver chce pojeździć jeszcze przed jazdą rekreacyjną. Ja pewnie tak wcześnie nie wstanę i będę koło 10-11tej, ale będziemy pewnie siedzieć do 15tej.

Dzisiaj korzystając z okazji, że nikogo jeżdżącego nie było w ośrodku puściłyśmy konie na halę. Ile było brykania, parskania i biegania. Wszystko dosłownie wszystko było pretekstem do spłoszenia. Po około 20minutach konie się uspokoiły i się już tak nie bały, ale i tak czuje, że będzie wesoło 😎

Likier
A mogłabyś zdradzić co konkretnie zamówiłaś? Nigdy nie miałam styczności z paszami Eggersmann i kompletnie nie wiem co wybrać. Wiem, że nie chcę żeby była energetyczna no i żeby była w postaci musli.
Jakiś zlot się szykuje?  🤣

cejloniara to może faktycznie jeszcze jakas inna firma jeździ, bo ja patrzyłam tylko na tego Grzesia 😉

** alleXandra ** Qii tam się zmienił 😁 teraz to nie ten sam koń 😉 jak masz czas to wpadaj jutro, ja jestem od 8 rano, bo chce poskakać, a nie chce zeby ktos to zobaczył 😀 ;] a bede pewnie do ok 13, bo jutro w tv leci Czarny Książe i musze zdąrzyć hehe

Likier
w poniedziałek bedziemy pewnie koło 12 ale jeszcze Ci napisze pw 😉

Dorotheah moze też bys nas odwiedziła w poniedziałek hmm? 😉

Hija to moze się dołaczysz do dziewczyn i bedzie mini spotkanko;];]

Ogólnie to póki co bardzo mi się podoba w Kortowie, wszyscy sa bardzo mili, plac do jazdy ciagle wolny, okólniki też, w boksach czyściutko 🙂 oby tak zostało;] a poza tym to czuje się trochę tak jakbym wróciła do dzieciństwa, fajne uczucie 😉
silver oglądałaś to milion razy ile można 😁
Ja z chęcią wpadne 🙂
Kto kiedy będzie co bym sama nie była?
Nigdy nie miałam styczności z paszami Eggersmann i kompletnie nie wiem co wybrać. Wiem, że nie chcę żeby była energetyczna no i żeby była w postaci musli.

ja tez dawalam eggersmanna, jak moja ex-trenerka sprowadzala te pasze. baaardzo fajne moim zdaniem pasze maja 🙂
F-musli to taki standard, najtanszy z musli, niezbyt energetyczny, takie ot zwykle mile uzupelnienie dla konia 🙂
Cool Mix tez kiedys mialam, jest mniej energetyczny z tego co pamietam (a mi zalezalo raczej na wysoko energetycznej paszy:P). Strasznie mi sie podobal Equi Crisp, ale jest drozszy. Pozniej je dawalam jako mieszanke z inna pasza bo jest niskobialkowe, a konina kontuzjowana byla na diecie. ale zmniejszyli worki z 20 na 15 kg i przestalo mi sie usmiechac placenie tyle kasy za 15 kg ;/ a potem okoliczne sklepy sie wycofaly z Eggersmanna i musialam sie przerzucic na cos innego. ale chetnie wroce do tej firmy, zwlaszcza jak przesylka jest za free  😎

Ola nigdy nie mam dość tego filmu 😁

Angeel i jak tam z przeprowadzka? Juz wszystko dopiete na ostatni guzik;]?
tak tak tak  😍 przyczepa zamowiona na pon rano, kierowca zwarty i gotowy, pasza w samochodzie juz czeka :P (zeby to sredniowieczne auto tylko po drodze nie nawalilo tfu tfu), boks bedzie gotowy a ja sie juz nie moge doczekac 😀 jutrzejsza noc chyba bedzie nieprzespana :P
Może ja niedługo wpadnę ,ale Ciiii jeszcze nie wiadomo i nie sama  🏇 .

Więc może mnie zobaczycie w kortowie 🙂
A co mi tam! Myśmy z Cejlonem ostatnio taki numer odpalili :-) - pewnie już widzieliście, bo puchałm.

Wybaczcie, że dopiero teraz😉)

Ola :] Wiesz, mój grubas jest bardzoo ENERGETYCZNY 😀 Dotychczas dawałam mu Pavo, to podstawowe i Eggersmanna
Cool Mix i był grzeczniutki;] Ale wiesz, on jest specyficzny... :] np. po PAVO nerv control miał więcej energii,
a po jakims pavo z tego co pamiętam bardzo energetycznym, zamulalal heh;] wiesz, musisz popróbowac, moje dostają
cool mix eggersmannn i heikra pellets ten granulat;] Daje sama codziennie, niezbyt dużo jako dodatkowy posiłek🙂
I nie są nadmiernie pobudzone itp. Likier nawet jakos zaczyna chyba dorastać i być grzeczniejszy i bardziej
skupiony na tym co ma robic 😀
Według mnie pasze eggersmanna, są bardzo fajne i nie są przekłamane w swoich opisach😉 Właśnie doszła też do mnie
biotyna eggersmanna, zobaczymy efektyy ;P

// To ja sie pisze na odwiedziny w poniedzialeK;P
Olus i Agus wiem ze sie zmienil i ciesze sie bardzo z tego i zawsze trzymalam kciuki bo wiem ze to nie wina konia za to ze byl taki agresywny tylko na perweno ktos kiedys musial go bardzo skrzywdzic! ale dla mnie to jednak tylko zwierze i jak przez tyle lat mial takie loty to musimy zdawac sobie sprawe ze jeszcze takie loty moze miec. to tak jak z psami 😉 przez 5 lat moze byc spokojny a zdazy sie cos co mu przypomni jakas stresujaca dla niego w\sytuacje i znow zacznie sie bronic 😉 ja jutro bede w osrodku jakos rano bo mam sprawe do zalatwienia 😉 a pozniej na 10 do roboty ...
Cejloniara Super foty 💘 Cejlonek też zadowolony 🙂

Likier Dzięki za szczegółowe informacje 🙂 Mój jak na razie stał tylko na Pavo, nisko energetycznym musli i Hartogu również takim samym. I Hartog jest rewelacyjny! Ale niestety nie ma go gdzie kupić w Olsztynie 🙁 Na stronie Galopady też go nie ma.

** alleXandra ** Zgadzam się z Tobą w 100% 😉 Dlatego nie spuszczam go z oka kiedy chodzi sam i wstawiłam go do boksu z którego nie może wystawić głowy, właśnie dlatego żeby kogoś nie ugryzł.
Ola, a jutro o której bedziecie, to wpadne😉
Zamówiłam Frucht Musli  💃 I jak tylko do mnie dojdzie to podzielę się z Wami wrażeniami 🙂

Likier
Nie mam zielonego pojęcia o której jutro będziemy, zaraz jadę do stajni to się z Agą dogadam i napiszę wieczorkiem 🙂 Ale myślę, że koło 13tej, żebyśmy zdążyły kaca wyleczyć 😁, bo dzisiaj w planach mamy zamiar opić nową stajnie  🥂
hehe, muszę Was odwiedzić 😀

Ja mam zapas pasz i witamin chyba na sto lat, bo się obkupiłam ;d
no ladnie! od kiedy to sie pije w niedziele??? heheheh ...
hehe, no właśnie ;] alkoholicy ;P

No ale wiesz Alexandra, my mamy wakacje jeszcze hehehe, wiec dziewczyny pija  ;p
Hej hej Ola, Silver - może mi się uda wpaść też w poniedziałek.  😀
( zależy od tego o której zwlekę się z łóżka  😎 )
Baby jutro 13- dla mnie idealnie 🙂
I spotykamy się w stajni pensjonatowej? 🙂
hehehe no ja tez mam jeszcze wakacje 🙂😉) do konca wrzesnia i znow nauka bleee !!!! tylko ten tydzien pracy i robie sobie tydzien urlopu przed studiami 😉 no ale ja popilam w piatek 😉
Cejloniara ja bym się nie odważyła na taki trik hehe, gratuluje 😉

Likier,Hija to bedziemy na Was czekać o 13
Dorotheah mam nadzieje,ze Ty tez dotrzesz do nas do tej godziny;]

** alleXandra ** szkoda,ze tak rano bedziesz, ale mam nadzieje, ze jeszcze bedzie okazja spotkać sie nie raz 😀
A tak w ogóle to jak zaczniesz studia to dalej bedziesz pracować na Lubelskiej? 😉
Dzisiaj widziałam Twojego Hortusa i nie mogłam sie napatrzeć po prostu, najładniejszy koń w całym ośrodku hehe

ja moge byc juz troche wczesniej;p Bo potem musze do swojego Łosia jechać😉)
Mam na sprzedaż czarne wszechtronne siodło razem ze strzemionami i puśliskami rozmiar 17 i 5 ktoś chętny?? albo znacie kogoś zalezy mi na sprzedaniu ^^
Maniek od tego są ogłoszenia  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się