Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

Angeel 😉 Dawaj znać jak będziesz już w Marengo to wpadniemy Cię odwiedzić  🏇 🏇
Angeel fajnie, że tak szybko🙂
Angeel 😉 Dawaj znać jak będziesz już w Marengo to wpadniemy Cię odwiedzić  🏇 🏇
To się przyłączam jak mogę -aaa ! 🙂
ale super, bedzie cala wycieczka do nas  😍
planuje go we wtorek przywiezc 🙂
Ok😉))
Przyjdziemy, popatrzymy, pogadamy... 🏇

A jak tam ostatnie tygodnie wakacji dla niektórych?:P
Angeel smsa nie dostałam, bo tel oddałam do naprawy 😕 ale mam nadzieje,ze bedzie okazja żeby sie spotkać 😉 a jak podoba sie koleznace w marengo?

Likier do mnie nie dociera,ze to ostatnie tygodnie wakacji 😀

A ja z Olą jutro się przeprowadzam do nowej stajni 😉 😉 już nie mogę się doczekać!
O której bedziecie w Kortowie?🙂
A ja na maksa boję się tej przeprowadzki 🙁 Tak nie chciałam się tam przenieść i co? I nie mam wyjścia no po prostu nie ma żadnych pensjonatów na tym naszym zadupiu z wolnym boksem 😕 Mam nadzieję, że Barto będzie szczęśliwy w nowej stajni 🙄 heh...

Likier Planujemy jutro z samego rana, bo muszę zaliczyć ćwiczenia o 11tej 😁
Angeel Już w ten wtorek? My też z silver będziemy chciały Cię nawiedzić 😀
juz w ten wtorek 🙂 samochod juz zalatwiony, mam nadzieje ze przyczepa bedzie wolna we wtorek  🙄 mam dzwonic o 14 sie dowiedziec.

to wy jednak do kortowa? pytalam ostatnio o boksy. niby sa 2 angielskie, ale mniejsze, ale tam niestety drewno trzymaja na opal. a wlascicielka powiedziala ze nie maja gdzie tego drewna przeniesc... wiec lipa 🙁
hehe, najgorzej w Kortowie z pastwiskami...🙁
Ola, Silver, a z tym Sząbrukiem Wam nie odpowiada? czy jak? Tak troche mi przykro, że jeździłam tam, oglądałam, wypytywałam się z myślą o Was a nawet nie chcecie mi odpowiedziec, czy Was to interesuje, czy nie. Jakbym w kosmos mówiła  🙁
zeby nie bylo zbyt kolorowo, we wtorek nie ma opcji pozyczenia przczepy  😵
chce przelozyc transport na poniedzialek, mam tylko nadzieje ze kierowca bedzie mogl w tym terminie... 🙄

no ja bym wstawila moze do kortowa gdyby konie na pastwiska mogly wychodzic..
Cejloniaraprzeciez napisalam Ci o tym Szabruku przez pw...
w kazdym razie sprawdzałam połączenia i niestety jest jeszcze gorzej niz ze Stękinami🙁 więc odpada, ale dzieki, ze sprawdziłaś wszystko co i jak 😉
no niestety w Kortowie z pastwiskami lipa, ale przynajmniej bedą wychodzic sobie na okólniki ;];]
Cejloniara Z jakim Sząbrukiem? Ja chyba nic nie słyszałam, jestem tak zakręcona ostatnio, tyle spraw na głowę mi się zwaliło w jednym momencie, że już na nic nie mam siły 🙁 Ale jeżeli wspominałaś mi coś o tej stajni to bardzo bardzo mocno Cię przepraszam :kwiatek: Głupio mi, że inni angażują się w moje sprawy, a ja nawet o tym nie pamiętam 😡

Kurde moje obawy związane z przeprowadzką (to już jutro rano) coraz bardziej się nasilają, czy to normalne? Nie wiedziałam, że aż tak będę to przezywać. Boję się, że mimo to, że mamy do dyspozycji te dwa kwadraty(?, nie wiem jak to nazwać)do wypuszczania koni to i tak będzie to za mało ruchu. Pocieszam się jedynie myślą, że idzie zima więc tak czy siak na długo konie by nie wychodziły. No normalnie mam stracha 🙁
Moje to by chyba umarly bez pastwisk bez trawy i schudły strasznie... A Likier to pewnie by miał petardę w dupie... ;D
No tak, ale mój konio, w obecnej stajni chodził po padoku więc trawy też nie miał, poza tym w zimę trawa nie rośnie... Martwię się jedynie tym , że za mało czasu będzie spędzał na świeżym powietrzu. Ile bym dała by móc postawić konia do Waszej stajni 🙄
moze się cos kiedys zwolni 😉)
dziewczynyyyy !!
czy w Olsztynie jest jakis sklep jezdziecki ktory dowozi pasze do klienta ? potrzebuje pilnie info !
w Olsztynie jest jeden sklep jeździecki. Czy dowozi paszę, nie mam pojęcia. Może dziewczyny są lepiej zorientowane ode mnie.
To nie ma już tego drugiego sklepu??
z tego co się orientuje to drugiego sklepu nie ma już od dawna
elo elo 🙂 sorki ze dopiero teraz pisze ale kompa nie mialam i dopiero kupialm nowy  🙂
co do kursu w kortowie to ja tam bylam zadowolona bo zaplacilam 1.800 zl i praktycznie na to nie chodzilam ... a tak poza tym to nie kortowo wymysla tok zajec tylko program jest ustalany przez jakis osrodek sportowy ktory oragnizuje te kursy czy cos tam ... to kurs na instruktora rekreacji ruchowej o spec. jazda konna wiec nei wiem czemu ludzi dziwi to ze polowa zajec to granie w siatke, anatomia czlowieka itp. czy zajecia z pierwszej pomocy. a druga czesc to dopiero konie./ takich kursow jest pelno o innych specjalizacjach a ta pierwsza czesc jest zawsze taka sama. co do koni w kortowie to powiem szczerze ze ja nie szlam na kurs po to zeby jezdzic sobie na innnych koniach czy sie tam czegos nauczyc. wydaje mi sie ze kazdy kto na taki kurs idzie powinien miec takie pojecie  o jezdzie ze wozenie tylka w zastepie nie jest mu juz potrzebne. na takim kursie to juz powinno sie umiec jezdzic a nie chciec sie uczyc 😉 ja kortowo wybralam ze wzgledu na to ze jest blisko. po co mialam jezdzic 90 km do galkowa i jeszcze doplacac, nie dosc ze kurs to jeszcze wyzywienie, nocleg. to duze pieniazki 😉 ogolnie jak ktos nie zda to sa pozniej poprawki. u nas zdalo w pierwszym teminie z polowa grupy. na poczatku maja z nastepny termion byl w czerwcu i pozniej jeszcze w sierpniu. chociaz smieszne jest dla mnie to, ze saw ogole tacy ludzie na kursie, ktorzy nie umieja przejechac programu L2 czy jakiegos tam i dzieci chca uczyc😉

a ola i aga do kortowa konie wstawiaja???? uuuu to faktycznie wasze koniki beda w szoku bo zawsze tyle na padokach byly a teraz lipa🙁 na tych malych okolniakch to zazwyczaj biegaja rumaki z sekcji ... bo nie chodza na pakos z innymi konmi 😉
wiem, bo sama puszczalam 😉
Angeel ja zamawialam ze sklepu GALOPADA pasze eggersmanna, wysyłka kurierem  gratis(za pobraniem+4zł) i prosto do domku i masz pasze na drugi dzień... Dużo tańsze i większy wybór... w Arcusie jest tylko pavo 😉

Jeszcze w Barczewie jest sklep z paszami i witaminami firmy BESTERMINE, sprzedają też produkty na allegro, dosyć tanie i fajne... 😉
no wlasnie widzialam ze w Barczewie jest Besterly. ale samochodu nie bede miala wiec niebardzo tam jechac po pasze okejka :P kupilam dzisiaj u siebie jeszcze 2 worki, to zawioze razem z koniem, na jakis czas wystarczy 🙂 ale z Galopady z internetu jest za free kurier ? bo na ich stronie jest normalnie ze za kuriera 15 zl
Normalnie jest za free🙂🙂 Za paszę kurier  przy wpłacie na konto 0 zł, a za pobraniem +4 zł😉) Także i tak wychodzi tanio;]
My już po przeprowadzce 😀 I jestem zadowolona, boksy są bardzo duże, czyściusieńko i ogólnie jak na razie wrażenia super 🙂 Może Barto się w końcu ucywilizuje 😁 A jeśli chodzi o wypuszczanie to nie ma z tym problemu, do dyspozycji są okólniki i mały plac do jazdy. Dzisiaj Barto z Siwym stali od ok 14tej do ok 19tej na świeżym powietrzu, w sumie to wyjątkowa sytuacja i tak jak Ola napisała są też rumaki z sekcji, które mają pierwszeństwo, ale jeśli chodzi o wypuszczanie koni to rozmowa z kierownikiem bardzo mnie uspokoiła i jestem dobrej myśli 🙂

Likier
Super, że powiedziałaś o tej Galopadzie, jak wysyłka jest gratis to zamawiam 🙂

I trochę fot z dzisiaj i Siwo w roli głównej, bo ja robiłam za fotografa 😉

No i zadowolone Kabany dwa

ola - no to super 🙂 bylam w kortowie ale kurrrcze takiej stajni (1 foto) to tam nie widzialam...fajna jakas :P
Pierwsze zdjęcie jest zrobione na korytarzu stajni pensjonatowej 😉
aaa no prosze, to wychodzi na to ze ja w pensjonatowej nie bylam :P widzialam tylko stajnie ponumerowane od 1 do 3.
co do kursu w kortowie to ja tam bylam zadowolona bo zaplacilam 1.800 zl i praktycznie na to nie chodzilam ... a tak poza tym to nie kortowo wymysla tok zajec tylko program jest ustalany przez jakis osrodek sportowy ktory oragnizuje te kursy czy cos tam ... to kurs na instruktora rekreacji ruchowej o spec. jazda konna wiec nei wiem czemu ludzi dziwi to ze polowa zajec to granie w siatke, anatomia czlowieka itp. czy zajecia z pierwszej pomocy. a druga czesc to dopiero konie./ takich kursow jest pelno o innych specjalizacjach a ta pierwsza czesc jest zawsze taka sama.
    W Kortowie sporo osób mówiło, że miało kłopoty z wyjeżdżeniem swoich planowych godzin (- za które w końcu zapłacili ). A w Gałkowie  stosunek praktycznej pracy z końmi do części ogólnej był z dużą przewagą na korzyść koni - a organizator ze strony TKKFu ten sam 😉  (zresztą sporo ciekawych zajęć, i  kilku fajnych wykładowców 🙂 )

co do koni w kortowie to powiem szczerze ze ja nie szlam na kurs po to zeby jezdzic sobie na innnych koniach czy sie tam czegos nauczyc. wydaje mi sie ze kazdy kto na taki kurs idzie powinien miec takie pojecie  o jezdzie ze wozenie tylka w zastepie nie jest mu juz potrzebne. na takim kursie to juz powinno sie umiec jezdzic a nie chciec sie uczyc 😉
    Mi zależało na jeździe (podobno od każdego konia można czegoś się nauczyć) - przykładowo w Gałkowie jeździłam podstawowo na klaczce, która ledwie przyjęła jeźdźca, bardzo dominującej i upartej, mega rozpuszczonej, którą sama wybrałam - by zwiększyć swe doświadczenie w pracy z młodymi końmi (- byłam wtedy w trakcie ujeżdżania mojej Poświaty). I wierz mi, że było bardzo ciekawie - dembowo, brykowo, barankowo (-zaliczone rozwalone ogrodzenie itp. - a pod koniec kursu byłam dumna z klaczki). 🤣  Po za tym miałam możliwość dosiadania cennych ogierów, czy koni sportowych choćby Paradoksa Karoliny Ferenstein - była dla mnie pozytywnym doświadczeniem.
I  lepszy przykład:   mieliśmy dziewczynę na poziomie C ujeżdzenia na kursie. Mogła poprosić o zwolnienie jej z jazdy- ale nie zrobiła tego, przeciwnie jeździła po kilka koni dziennie ( gdzie dla niej pewne poziom większości z tych koni był jak te rekreanty "w zastępie"😉, więc ...
((Przy okazji -dla mnie ona była wzorem pod wieloma względami  😉

ogolnie jak ktos nie zda to sa pozniej poprawki. u nas zdalo w pierwszym teminie z polowa grupy. na poczatku maja z nastepny termion byl w czerwcu i pozniej jeszcze w sierpniu. chociaz smieszne jest dla mnie to, ze saw ogole tacy ludzie na kursie, ktorzy nie umieja przejechac programu L2 czy jakiegos tam i dzieci chca uczyc😉
  Jedna z osób które nie zdały, jak ja śledziłam kurs- była bodajże najlepiej jeżdżącą osobą na kursie (czy drugą najlepszą? ). Nie zdała za pierwszym razem za złe prowadzenie jazdy innym - a wg. części kursantów wyglądało to bardziej na jakieś "polityczne" zagrywki, bo nie było, aż tak żle z tą osobą. I wg. powyższej wypowiedzi rozumiem, że "śmieszne jest dla <Ciebie> to, ze saw ogole tacy ludzie na kursie".  A dla mnie, na tym polega kurs - jedni troszkę podszkalają się w umiejętnościach przekazywania wiedzy inni np. jeździecko, inni we wszystkim po troszku, a inni tylko sprawdzają poziom wiedzy i umiejętności, np. przygotowując się do kolejnych kursów.  

Ola, Silver - śliczne foty  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się