Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

Angeel szkoda 🙁 Ale i tak jak nie sprawi Ci to problemu to możesz spytać o boks dla mnie i silver 😀 a nóż🙂

Dorotheah dziękuje 😡 :kwiatek:
I pomyśleć ze zdjęcie robione 2tygodnie temu 🙁
Ola, a Wy się wyprowadzacie, bo za daleko Wam czy o coś innego chodzi?
zapytam, zapytam, moze cos sie uda jeszcze wyskrobac :P

dziewczyny, ratujcie... na stronie mpk w rozkladzie 27 jest napisane ze wszystkie kursy w soboty i niedziele dojezdzaja tylko do Likus. tzn ze w weekendy bede musiala dymac od Likus na piechote do stajni ?  😵
a w ogole to jeszcze jest ze te weekendowe jezdza tylko w wakacje... 😲
tutaj link:
http://www.mpk.nazwa.pl/index.php?l=27&t=0&k=0&p=533&roz=1#rozklad
Hija Głównym powodem jest odległość, ale znajdzie jeszcze kilka innych powodów, mniej lub bardziej ważnych. Poza tym stosunki w jakich jestem z właścicielami pensjonatu pozostawiają wiele do życzenia 🙁

Pozwolę sobie powtórzyć pytanko, bo gdzieś zaginęło na poprzedniej stronie. Czy ktoś wie cokolwiek o pensjonacie w Sprecowie?

Angeel Do Marengo dojeżdża chyba jeszcze jakiś inny autobus, zaraz poszukam, bo nie pamiętam numeru. Ale żeby nim dojechać, musiałabyś przesiadać się w centrum.
I fakt weekendowe 27 jeździ tylko w wakacje 🤔

edit. Do Marengo dojeżdża jeszcze autobus nr 1. Zatrzymuje się pod Alfa. Bo z tego co pamiętam, to będziesz mieszkała na jarotach?
tak, na Jarockiej. to kurcze kicha z tymi weekendami ;/ a powiedz mi jeszcze jakim nr dojade z dworca glownego na jaroty? bo jutro mnie taka podroz czeka
Z dworca na Jaroty najszybciej dojedzie się 24. Tylko wtedy będziesz musiała podejść kawałek. A bezpośredni autobus na Jarocka z dworca to 34 😉

Tak sobie jeszcze pomyślałam, ze to zależy do której części ulicy jarockiej chcesz się dostać, bo jeżeli jest to początek to lepiej jechać 24 jeżeli, a jeżeli gdzieś w głębi to lepiej pojechać 34 i wsiąść na przystanku Flisa lub Mazowiecka te ulice znajdują się zaraz przy Jarockiej. Trochę ciężko wytłumaczyć to przez neta 🙁
Znacie może kogoś kto szuka mieszkania??
Brakuje mi jednej współlokatorki.

Ja szukam!! 💃
już leci do Ciebie pw
mieszkanie mam jarocka 78, wiec sama koncowka. za stacja benzynowa w prawo 🙂 czyli najlepiej 34?
czytam, że mowa o Marengo ostatnio miałam przyjemność poznać wł tej stajni 🙂
Ola kiedyś sie poznałyśmy w Szafrankach jak byłaś u Agnieszki- kurde fajnie, że tak sie udało z Bartkiem.
wlascicielka Marengo baaaaaardzo sympatyczna pani 🙂 jutro tam jade, konia przeprowadzam w polowie miesiaca 🙂
Koleżanka szuka spokojnego konika dla początkującego jeźdźca gdybyście wiedziały o takim kopyciaku na sprzedanie dajcie znać 🙇

i jeszcze jedno- czy nacie jakiegoś godnego polecenia instruktora jazdy? Gdzie i za jaka kaske? 🏇

mieszkanie mam jarocka 78, wiec sama koncowka. za stacja benzynowa w prawo 🙂 czyli najlepiej 34?

Nie wiem czy mówimy o tej stacji przy kościele z żółtym dachem, jeśli tak to 24 dojedziesz. Z dworca też 26. Na 34 się nie znam, ale z tego co wiem, ona wjeżdża w osiedle przy kościele.
Angeel jest dokładnie tak jak pisze Hija. Jeżeli mieszkanko jest zaraz z brzegu, w okolicach stacji benzynowej to najkorzystniej wsiąść w 24 (jedzie najszybciej,15-20min i jesteś na miejscu)ale jak podjedzie 26 to też śmiało możesz wsiadać tylko trasa do pokonania wydłuży się dwukrotnie.

Panterka-23
. Miło, że mnie pamiętasz 🙂 Przede i Bartkiem, a może w sumie bardziej przede mną jeszcze duuużo pracy, ale i tak jest o niebo lepiej niż rok temu.
partnerka-23

U nas jest fajny konik do sprzedania nawet dwa ,ale nie za wysokie ,ale bardzo sympatyczne 😉
A co to za konie Maniek? 🏇

Panterka-23, ale szukasz instruktora do stajni do prowadzenia jazd, czy kogoś kto by Ciebie uczył??
Chodzi mi o Szafire i Szronke 😉 Ola je robiła przez wakacje dopiero zaczeły chodzić w rekreacji koniki bardzo fajne 🙂 ,ale zależy kto jakie szuka  😉
Nie każdy zagląda do ogłoszeń, a szkoda by ta informacja umknęła Olsztyniakom, więc pozwolę sobie umieścić w naszym wątku informacje dotyczącą szkolenia:

(wklejone z ogłoszeń 😉)
[center]
Szkolenie Silversand Olsztyn
[/center]
Chciałabym wiedzieć czy znaleźliby się chętni do wzięcia udziału w kursie Silversand prowadzony przez Justynę Mitkę, który odbyłby się w Olsztynie w pazdzierniku.
Plan kursu zależy od nas kursantów, zrobimy to na czym najbardziej nam zależy, na pewno będzie to praca z ziemi i z siodła, ćwiczenia nad lepszą komunikacją, porozumieniem się, nad rozluźnieniem naszych koni. Jeżeli będzie do dyspozycji przyczepa, będziemy również ćwiczyć ładowanie koni.
Szkolenie jest dwudniowe, jeden dzień kursu z koniem kosztuje 310zł natomiast bez 110zł. Z jednym koniem mogą też przyjechać dwie osoby i tym samym podzielić między sobą koszty. Myślę, że kurs ten jest niepowtarzalną okazją do poznania nowych metod szkoleniowych. Zainteresowanych proszę o kontakt na pw lub maila lola881@vp.pl. uśmiech

edit: dodaję adres oficjalnej strony Silversandu http://www.silversand.com.au/
Ola może jeszcze puść na innych forach info (szczególnie na SPNH)
Na pewno dodam 🙂 Też o tym myślałam 😉

Trochę Barta i mnie z dzisiaj 🙂

lajtowe stępowanie

I zapatrzeni w przyszłość 😁

wiem nudne te moje zdjęcia, hehe ale dzisiaj tylko stępowanie krótkie było, trochę plany nam się pokrzyżowały dzisiaj 🙁
a czemu owijki i ochraniacze? Nie  uciskają go za bardzo??

A my dzisiaj z dziewczynami czekałyśmy ponad 1,5 h w stajni na kowala, ktory nie przyjechał... BOSKO !!  💃
maniek- a może masz namiary na wł tych koników?
Ola a co bartek ma na pyszczku?
sorki za posta pod postem obiecuje popracowac nad tym 🙂 :kwiatek: :kwiatek:
Panterka-23 Te konie są własności Grądka, przy ul. Lubelskiej😉 z tego co wiem;p hehe
a czemu owijki i ochraniacze? Nie  uciskają go za bardzo??

Nie, na pewno go nie uciskają 😉 Bartek ma problemy ze ścięgnami i jak mam w planie konkretniejszą pracę, może jakieś drążki czy małe hopki to właśnie tak zawijam, chociaż w ten dzień tych planów nie zrealizowałam 🙁

[quote author=panterka-23 link=topic=216.msg331279#msg331279 date=1252355715]
Ola a co bartek ma na pyszczku?
[/quote]

Bartek ma maskę, (która w ogóle trzeba przyciąć, bo niechlujnie mu zwisa :cool🙂 dla koni z syndromem headshaking. Barto rzucał głową na wszystkie strony, więc wypróbowałam tą właśnie maseczkę i jak na razie zdaje egzamin 😉
Likier- A jak nazywa sie ta stajnia
Panterka-23 ta stajnia nazywa się właśnie Grądek, w sumie to znajduje się niedaleko dworca w Olsztynie 😉
Ta stajnia jest jak jedziesz za obi na barczewo i przed wiaduktem po lewj stronie masz reklame ^^ i masz stajnie 😉 jak się zapytasz o Szafire i Szronko chętnie Ci pokażą 🙂
chyba już nie aktualne - kupują kucyka walijskiego.
aaa 🙂🙂 no mój też ma headshaking, ale niestety, maski, nauszniki, spraye, nic na niego nie dziaa ^^ maski, jeszcze bardziej mu przeszkadzają hehehe 😉
wrocilam wlasnie z Olsztyna, na poczatku ciezko bylo sie ogarnac i dojechac do domu :P (pani na pszystanku powiedziala ze 26 dojedziemy.i dojechalysmy,ale niestety kawal czasu to zabralo). fakt, 34 ma przystanek praktycznie na przeciwko naszego bloku :P
potem juz tak jakos zupelnie na lajcie nam szlo przemieszczanie sie po calym miescie 🙂 juz prawie jak w domu  😎

bylysmy wczoraj i dzisiaj w Marengo odwiedzic kolezanki koniura.
(Silver - dostalas smsa?)

ja juz za tydzien przywoze swojego i juz sie nie moge doczekac  💃
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się