Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

Mam takie pytanko: dystrybutorów jakich pasz mamy w województwie? (tak bliżej może Olsztyna). Ja wiem tylko, że w Pasłęku w przychodni dla koni jest pavo i spillers a w sklepie w olsztynie na partyzantów jest tez pavo (chyba). A Wy, gdzie kupujecie pasze? :-)
a ja wyskoczę z niekońskim pytaniem, czy orientuje się może ktoś z Was gdzie w Olo można dostać leki homeopatyczne? tzn w szerszej gamie niż to co jest w "normalnych" aptekach na stanie? Raz, że czasami potrzebuję dla siebie, a dwa, że konie (oczywiście pod okiem homeospeca) więc często mam nagłą potrzebę  skombinowania czegoś na szybko. Pytałam już w kilku aptekach, ale żadna z pań nie wiedziała gdzie w Olsztynie mogę znaleźć takie miejsce, albo też nie chciały powiedzieć, żeby nie tracić klienta  😉

a co do pasz to ja swoje karmię EquiFirstem, mam tu u siebie (Południe) niedaleko domu dystrybutora, a, że często kursuję pomiędzy domem, a Olsztynem to mogę służyć pomocą i przywieźć paszę jakby ktoś chciał  😉
najszybciej leki homeopatyczne kupisz w aptece na dąbroeszczaków, jak idziesz od alfy to bedzie po prawej stronie.
o tam jeszcze nie byłam, dzięki bardzo 🙂
Cejloniara na Partyzantów w Arcusie jest tylko pavo i jeszcze jedna polska firma (żywijmy?) nie jestem pewna nazwy, ale to jest tylko granulat energetyczny. Ja kupuje właśnie tam Pavo, ale nastepnym razem biore baileysa z neta.
Ja zamawiałam baleisa. Jak się bierze 4 worki minimum to dostawa jest gratis :-)
a ja jutro jade do Olsztyna zalatwiac stajnie. boks u Robsonow wstepnie zarezerwowany, ale jesli nie znajde wspoldzierzawcy to bede musiala cos tanszego znalezc...
Cejloniara szukam własnie kogoś z olsztyna kto zamówi razem ze mną 😉 może Ola się skusi.
Angeel jedziesz pociagiem czy samochodem?
silver - samochodem
i tylko do Robsona zajeżdżasz czy jeszcze gdzies?
chce jeszcze do Marengo i do Kiezlin

a w kiezlinach to jest jakis adres? czy po prostu kiezliny ? :P bo nie wiem czy tam trafie
a w kieźlinach się zwolniły juz boksy?  😀 🤣
Chyba miałam tutaj coś komuś odpisać - a ja tak zabiegana jestem, że dziś tylko napiszę, że z co niektórymi zobaczę się w Stękinach na kursie 😅
Jak tam dojechać z Olsztyna na miejsce samej stajni zakładając , że do Stękin z Olka dojadę jakoś ?
nie wiem czy sie zwolnily, pewnie nie :P ale lepiej gadac bezposrednio z wlascicielem 🙂 no i zobaczyc jak tam wyglada w razie czego 🙂 to jak tam trafic ? 😀
Z dziś info, że dwa konie mają stajnie zaklepaną w Kieźlinach i kolejka czeka. Jedna dziewczyna z Dwoma końmi stacjonuje np. tu tymczasowo, gdyby mogła by została, ale umówiła się , może staje do czasu, aż tamte konie wrócą. Także bardzooo cienko to widzę.
Dorotheah kurs został odwołany 🙁 🙄 nikt Cie nie zawiadomił?
chyba,ze o czyms nie wiem i jednak sie odbedzie, ale byłam  dzisiaj w stajni i słyszałam,ze wszytsko zostało odwołane na ostatnia chwilę...
A jeszcze w dzień o 14.14  dostawałam info, że mogę dojechać na kurs itp.z info jak dojechać do Stękin itp. od Justyny.
W skrzynce nie mam żadnego info odwołaniu kursu. 
Powaga z tym? Czemu, jak  ???  🤔
Kurcze to ja juz sama nie wiem, cały ten kurs byl oragnizowany przez właścicieli stajni i mieli niby wszystko ustalone z justyna miały byc 2 czy 3 osoby z koniem i cos koło 6 obserwatorów, ale nic nie było dogadane z tymi osobami na 100%, brak organizacji kompletny 🙄 i wyszło jak wyszło, na dodatek na ostatnia chwilę...
ale najlepiej jakbys się skontaktowała z justyną 😉

No kurs odwołany, ostał się jeden koń eh trzeba sie lepiej zabrać i spróbować raz jeszcze  😀 Silver, odezwe sie do Ciebie na gadulcu. Dora? Ty w ogóle kontaktujesz coś?  🤣
Uważasz, że to wina mego kontaktowania, że potwierdzone info o odwołaniu dostałam w dzień planowanego dnia kursu ?  😎
Mnie to  raczej kulejąca organizacja dziwi.  😉

Justyna dzwoniła do mnie, dowiedziała się o odwołaniu dopiero w drodze, 50 km  za Krakowem. Najbardziej jej przykro było, że o niemożliwości uczestnictwa jednej pary z koniem organiz. prawdopodobnie wiedział już wcześniej. A ta para była już w absolutnym minimum Justyny, dla odbycia się kursu. Automatycznie kurs już wtedy powinien być odwołany, lub - licząc na pojawienie się jakiejś jeszcze pary- być pod znakiem zapytania (z informacją dla zainteresowanych o możliwości nieodbycia się !). Następnym razem będą podobno konkretne zapisy, zaliczki- by nie było takich sytuacji.  Jakby się zebrała zainteresowana grupa osób, Justyna ma czas jeszcze np. w październiku. Bardzo jej przykro było z zaistniałej sytuacji.

Kurcze taka dygresja mnie naszła- gdyby nie forum, nawet nie wiedziałabym o takim kursie w okolicach. Szukałam info o tym kursie- mi się nie udało nic znaleźć (a o kursach SNH w innych miejscach owszem). Gdy odezwałam się do organizatorów mailowo- dostałam bardzo szczątkowe info, oraz namiar do Justyny, od której więcej się dowiedziałam. W mej stajni - tak blisko przecież - cicho sza, zero info pocztą pantoflową. 
Jak kurs ma się odbyć, jeśli  info o nim jest tak mało rozpowszechnione? Tym bardziej, że sporo osób coś tam sobie dzierga na sznurkach w swoich stajenkach (lub zainteresowanych), a prawdopodobnie nie zagląda tutaj.
I nie chcę tu marudzić- a wręcz przeciwnie. Dopinguję!!!  Bo fajowo jakby się zebrało więcej koni niż absolutne minimum, tak by nawet po wycofaniu się kogoś - kurs się odbył.

Ok idę spać.  🤣  😉
wrocilam z Olsztyna i powiem wam ze mam zarezerwowany boks w ... Marengo !  😅
wlasciciele zmienili zdanie, zaczynaja przyjmowac pensjonariuszy 🙂 tak wiec silver, ola - uderzajcie do Marengo !  🏇
A jak wyglądają warunki w Marengo? Bo z tego co pamiętam to idealnie tam nie było🙂🙂

Witam :P Wcześniej siedziałam na volcie i witam tutaj😀😀:P

czytałam czytałam i dodam też swoje 3 grosze o kowalach 😉))

Ja osobiscie nie polecam kowala z Kortowa, tak mi podkuł konia, że kolejny kowal pytał, czy sama go podkuwałam 😉
Po podkuciu przez Kowala z Kortowa, aż się poryczałam... Gwozdzie były powbijane krzywo, podkowa zle dopasowana,
dla mnie katastrofa... Jak dla mnie KRZYSZTOF KUSPIEL!! Cud człowiek, jako jeden
z nie wielu potrafi sobie poradzic z moim koniem bez zadnych problemów [Lubi walić tyłami w kowali😀😀], a przy nim
stoi jak anioł, bez dudki, bez niczego😉

🏇 🏇 W Kieźlinach jest wolny boks, tylko prawdopodobnie od października ;]  🏇
Organizacja kursu dała wile do życzenia, brak jakichkolwiek ogłoszeń zero zainteresowania ze strony organizatorów i tak jest u nas w stajni ze wszystkim...
Kurs może się odbyć jeżeli zbierze się minimum 2 pary z końmi i 5 obserwatorów Justyna ma cały pazdzirnik wolny. Wystarczy odrobine checi a wszystko wyjdzie zgodnie z planem🙂 Także ja i Ola jestesmy chętne. Pomyślmy tylko o dobrym miejscu, moze kiezliny?🙂

edit.
Dopiero zauwazyłam post  Angeel 😉
To suuper,ze w marengo jednak przyjmują, w takim razie jade jutro pogadac, a jak Ci sie tam podobało?
Likier - szkoda ze wczesniej nie napisalas o Kiezlinach, bo bym tam pojechala jak wczoraj bylam  😵

w sumie to warunki taki standard: konie na pastwisku caly dzien, boksy duze i czyste, owsa do woli, plac do jazdy ok, przeszkody sa, hali brak 🙁 , siodlarnia i kanciapa z prysznicem. no i dojazd jest duzym plusem. bede mieszkac na jarockiej wiec mam autobus spod samej stajni pod dom 🙂 a wlascicielka baaaardzo sympatyczna pani 🙂
bede mieszkac na jarockiej

To gdzieś niedaleko mnie 😎
to moze bedziemy razem na uczelnie smigac 😀

🏇 🏇 W Kieźlinach jest wolny boks, tylko prawdopodobnie od października ;]  🏇

tylko pewnie na ten boks już jest kolejka  😁 😁
Angeel
O ile uda nam się wbić w cudowną 30  😵
nawet napewno jest kolejka na ten boks 😉 kolezanka była dzisiaj w kieźlinach i włascicel powiedział,ze nic wolnego nie ma.
Kto się wybiera 27 wrzesnia na zawody uj do Kierzbunia? 😉
Angeel
O ile uda nam się wbić w cudowną 30  😵

kolega ktory zalatwial wynajecie mieszkania mowil cos o autobusie nr 33. prawda to ?  czy pomylil z 30?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się