Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

Angeel ja na rolnictwo, ale jeszcze się zastanawiam czy nie zmienic na zootechnike własnie, bo słyszałam,ze wolne miejsca są 😉
Moja lista 😀
Kieźliny
Robson
Marengo?
Łańsk(ale kiepska komunikacja)
dalej nie bede wymieniac, bo coraz gorzej z dojazdem
Aa no i Kortowo jeszcze z tym,ze wiadomo pastwisk nie ma, ale zawsze mozna wypuścicć konine na padoczek czy wziąść w reke i isc na trawke, mysle, ze kortowo jest całkiem niezłą opcja na zime z mojego punktu widzenia oczywiście 😉

margaritka odwiedz koniecznie Łańsk 😉 tam są mega zielone pastwiska i nie ma problemu z ogierkiem no i Kierzbuń możesz tez odwiedzić moze Ci się spodoba akurat, no i słyszałam tez,ze w Gałkowie biora żrebaki na odchów.

Pauli Fajna kobyła, ma fajowska odmianę na łebku 😉 a wiesz co się z nia dzieje teraz?
czy ktos cos wie gdzie w okolicach Olsztynka mozna przyjechac ze swoim koniem i skorzystac z jakiegos placu z przeszkodami badz ujezdzalni?
silver - przenos sie, przenos!😀 a moglabys mi cos powiedziec o Marengo (gdzie to dokladnie jest, jakie warunki) no i ten Lansk tez 🙂
Marengo jest na/w Redykajnach czyli w Olsztynie🙂  Stajnia bardzo ładna, duzy plac, maja przeszkody 😉 pastwiska z tym,ze przyjmuja tylko konie znajomych ale jak juz pisałam moze by dało rade się jakos dogadać 😉 Dojazd bardzo dobry, bo pod sama stajnie praktycznie, autobusem mpk.
Łańsk- stajnia znajduje sie w osrodku rządowym 😀 żeby wjechać trzeba miec zezwolenie;] stajnia okej,czysto, duzo zielonych pastwisk, jest hala, troche mała ale jest 😉 nie ma niestety przeszkód, dragów...
tak w ogóle to Frytkens tam jezdziła 😉 moze ona powie coś więcej. A dojazd do Łańska tylko i wyłacznie samochodem,chociaż nie jest jakos daleko, ale znajduje się w lesie.
czyli lansk odpada bo na samochod na razie mnie nie stac 🙁 a jaka jest cena w marengo ? jakies namiary na ta stajnie? stronke moze maja ?
http://www.marengo.mazury.pl ale na ich stronie nie ma nic ciekawego... 😉 z tego co słyszałam to kosztuje 500zl. Najlepiej pojechać osobiście i porozmawiac z włascicielem.
no bede musiala sie wybrac 🙂 tylko musze sie zgrac razem z kolezanka bo obie szukamy miejsca dla swoich rumakow.

wielkie dzieki za pomoc  :kwiatek:
prosze bardzo 😉 jak bedziesz miala pytania typu jak gdzie trafić to tez pisz śmiało.
Hija jezdzisz teraz gdzieś🙂?
a przypomnij mi gdzie wy teraz stoicie ? tam gdzie ola ?
tak razem z Olą stoimy w tej samej stajni czyli w Stękinach😉 ale tez chcemy się wyprowadzić jak najszybciej...
jak ja jezdzilam w Łansku to przeszkody byly...co prawda w neizbyt dobrym stanie bo podobno kiedys tam jakis helikopter wylądowal na przeszkodach i troszke je zniszczyl, ale zawsze cos. dragi byly dobre. ale nie wiem czy to nei poszlo na zniszczenie. ujezdzalnai jest ale bardzo mala, na max. 2 konie i z galopem to ciezko. stajnia bardzo ladna, na pewno jak ktos to wszsytko wysprzatal to wyglada ładnie. duza prosta łąka do jezdzenia, i troszke dalej na górce kolejna. no tylko fakt - autobusem tam nie dojedziesz.

nadal czekam na kogos kto mi wskaze miejsce kolo Olsztynka do jezdzenia z własnym koniem (dokladnie pytanie wyżej)
silver
Faktycznie urody nie można jej odmówić 😉
Niestety nie wiem co się z nią dzieje 🙁 usłyszałam, że poszła do kogoś, kto chce na niej skakać, ale moja reakcja była taka 🤔 😂 .
Ta kobyła nie nadawała się do skoków, ani w ogóle do jakiegokolwiek sportu. Ja bym ją przeznaczyła do wozidupstwa i to tylko dla baaardzo cierpliwej osoby 😉
Pewnie jest teraz terenowym tuptusiem 🙄 , chyba że trafiła na kogoś na prawdę dobrego, kto znajdzie na nią sposób...
łańsk mam wlasnie na liscie😉 dzieki
🚫Angeel zootechnika dzienne czy zaoczne?
margaritka napisz koniecznie jak wrażenia 😉 i czy cos wybrałas?
freska - dzienne. ty tez ?  👀
Hej,

No to się meldujemy i pozdrawiamy Ole i Bartka oczywiście :-)
Mam nadzieję, że Ostróda może się w tym wątku odezwać?
Olu, mega gratulacje za wytrwałość!! Najbardziej za to, że nie słuchałaś tych złych głosów o "wrednym niedobrym, złym i głupim" koniu :-) szkoda, że nie mogłam Ci pomóc ale już po pierwszym spotkaniu czułam, że on jest za wielkim wyzwaniem dla mnie i nie byłoby jak tego czasowo zrobić. Chyba nie mogło się stać lepiej niż pobyt u Justyny :-)

A to my, ja koslawiec i mój kochany Pan Koń :-)

oooo jak fajnie Cejloniara że się odezwałaś 😀. Ostróda jak najbardziej ma się odzywac!🙂😉
Dzięki za miłe słowa 🙂 Ty też dużo mi pomagłaś i dałaś do myślenia za co bardzo Ci dziękuję :kwiatek:
A Pan Koń jest przepiękny 💘 Mój typ!🙂
jak u was jest pieknie  😜 😜 😜 stwierdzilam, ze kiedys na pewno bede mieszkac gdzies w okolicach olsztyna w wiosce !

nic mnie nie zachwycilo....  a tam tyle trawy w kolo i same krowy  😲 😵
freska - dzienne. ty tez ?  👀

zaoczne
freska - szkoda 🙁 ale ja sie sama zastanawiam ile wytrzymam na dziennych (czyt. kiedy sie przeniose na zaoczne :hihi🙂

chyba w przyszlym tygodniu bede jechac do olsztyna zalatwiac stajnie 🙂  jezeli sie da zalatwic wspoldzierzawce dla mojego potwora to jedziemy do robsona  🏇

silver, ola - a gdzie sie chcecie wyniesc ?
Moja kolezanka studiowała 3 lata zootechnike w olsztynie i mówiła, ze nie było tak trudno 😉
Angeel Najchętniej to do Łańska z tym, ze nie mam auta i nie wiem czy to do końca najlepszy pomysł, ciagle szukam najlepszego rozwiązania 😉
masz pw
Aga a jak bez auta planujesz tam dojezdzac?  🙂
Pauli- kobyła fajna, szkoda, że życie się tak układa. Ale chyba każda miała swoją końską nieszczęśliwą miłość.

Hija jezdzisz teraz gdzieś🙂?

Jak najbardziej 🙂 Ale tylko rekreacyjnie więc nic specjalnego. Daleko mi do jakiegoś rozsądnego poziomu 😉
jezeli chodzi o łańsk to ja takiej kaski nie dalabym za warunki, ktore oferuja... hala jest ale strasznie sie kurzy!!!z galopem to tam mega ciezko! masakrlanie wrecz ... chyba, ze zmienili podloze od maja... bez furki nei ma opcji dojazdu...stajnia jest jakies 20 km od olsztyna z tego z 5 km jedzie sie droga w lesie... jedzie sie warszawska i nawet zaden pksik tam nie staje ;( placu konkretnego tam nie ma tylko ja juz pisala Fryta dosc rowne ogrodzone pole...
Aga a jak bez auta planujesz tam dojezdzac?  🙂

Ola kupuje fure 😉
Plac do jazdy zrobili i ogrodzili tylko troche mały jest.
A hala faktycznie jest malutka, ja najbardziej bałabym sie,ze przywale głową w te belki, które sa pod dziwnym kątem (:
heheh no te belki to tragicznie. Olka to smigala ale ja jak jezdzilam to na poczatku z głowa wewnatrz bo sie bałam ze uderze i gdzies po drodze łeb zgubie
Ktoś chętny na wyjazd w teren dzisiaj o 18 ??????  😉
Teraz boks w łańsku kosztuje 500zł, to chyba nie jest tak drogo. Boksy czyściutkie, kobieta mówiła, że sprzątają codziennie do zera. Jak jest w praktyce nie wiem, ale jak byłam tam ostatnio to było na prawdę bardzo ładnie wysprzątane 🙂 No i duże zielone pastwicha, czego chciec więcej 🙂

A tak z ostatnich wydarzeń to byłam wczoraj z silver w terenie, w końcu się odważyłam i zaliczyłam glebe 😁 Ale nic się na szczęście nie stało. A tak w ogóle silver to Twoja wina bo Shreka nie przytrzymałaś, hehe. Ogólnie jestem baardzo zadowolona, bo Barto idzie pewnie do przodu niczym stary wyga, tylko pobrykac ze szczęścia mu się zachciało 🤣
ja ja ja ja ja    Jade o 18 będę u ciebie 🏇 😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się