Ja bym bardzo chciała pojechać na taki rajd, ale mój konik się kompletnie nie nadaje 🙁 zerowy brak kondycji, wiec do smolajn mam ok 15 km, to nie wiem czy by się doczłapała
RatiNa, to pracujcie nad kondycją, bo to nie będzie ostatni rajd na tej trasie 🙂
ravnensvinger, pogadaj, pogadaj, do 13 lipca macie czas 😉
Ogólnie to bardzo zachęcam wszystkich do przyłączania się z własnymi końmi. Chcemy trochę wszystkich zintegrować, a przy okazji pokazać jak piękna jest Warmia z grzbietu konia.
Zawody, które kiedyś organizowane były w Zimnej Wodzie teraz organizowane będą w Stajni Napiwoda (ok. 6 km od Zimnej Wody). Nie wiem czy o to chodzi, ale pozwoliłam się wtrącić :p Jeśli o to to jeszcze dokładnie nie wiem- to będzie albo ostatni weekend maja (25 lub 26 maja) albo 1. weekend czerwca ( 1 lub 2 czerwca).
Konsultacje to najprawdopodobniej 3-4 maja. Jeśli chodzi o zawody to nie ma jeszcze konkretnych planów. Chyba zaszła pomyłka, ponieważ stajnia w Zimnej Wodzie funkcjonuje - Ranczo Zimna Woda. Ponadto zawodniczki przygotowują się do zawodów, więc niedługo będzie można je oglądać w okolicznych stajniach.
Co do konsultacji ujeżdżeniowych na Ranczo Zimna Woda, sama się wybieram i bardzo polecam 😉. Mam do przejechania prawie 200 km (jadę z Warszawy), ale wiem, że na pewno nie będę żałować. Przygodę z tą stajnią zaczęłam ponad rok temu, w ferie, i obecnie nie wyobrażam sobie, aby mogła nie funkcjonować - jak dla mnie to taki mały ideał stajni sportowo-rekreacyjnej. Nic tylko przyjeżdżać, polecam wszystkim serdecznie 😉. Pozdrawiam
vodka, ravnensvinger, widzę, że chyba jedna z Was jest ze starej stajni, a druga z nowej? 😉
Co by nikomu się nie plątało, to warto wyjaśnić, że Stajnia Zimna Woda rozbiła (czy tam rozpadła) się na dwie stajnie - Stajnię Napiwoda i Stajnię(Ranczo) Zimna Woda. Ja czasem się łapię na tym, że mówiąc o stajni Zimna Woda, mam na myśli właśnie Napiwodę 😉
ravnensvinger - oczywiście nic takiego nie napisałam tylko niektórzy się mylą i kojarzą zawody, które wcześniej organizowane w Zimnej Wodzie przez KJ Zimna Woda teraz zostały przeniesione do Napiwody gdzie klub ten funkcjonuje pod nową nazwą- KJ Napiwoda 🙂
kosteczka, hehe dokładnie tak. No sporo osób jeszcze się myli więc lepiej wyjaśnić co i jak 🙂
Witam wszystkich 🙂 Podpisuję się pod tym co napisała Qnia, albowiem miałam przyjemność przyjechać tam nie jeden raz i na pewno pojawię się też na konsultacjach 🙂 Mimo, że również mieszkam w Warszawie, to zdecydowałam się na takowe spędzenie tych kilku wolnych dni 🙂 Przekonały mnie świetnie zorganizowane jazdy i dobrze przygotowane konie, które odbiegają od stereotypowych "rekreantów". Mam nadzieję, że moja opinia pomoże Wam w podjęciu decyzji o przyjeździe na konsultacje 🙂 Pozdrawiam!
Witam. Ja już teraz chciałabym zaprosić wszystkich na IV Towarzyskie zawody w skokach przez przeszkody " DĄGOWIADA 2013 ", które odbędą się 25.05.2013. Dokładne informacje ukażą się niebawem 😉
Przekonały mnie świetnie zorganizowane jazdy i dobrze przygotowane konie, które odbiegają od stereotypowych "rekreantów".
W tym jeden nawet ode mnie 😉
kosteczka, hehe dokładnie tak. No sporo osób jeszcze się myli więc lepiej wyjaśnić co i jak 🙂 No dokładnie, bo można się z tym na prawdę zakręcić, jak nie wiadomo jak wygląda sytuacja.
Witam. Ja już teraz chciałabym zaprosić wszystkich na IV Towarzyskie zawody w skokach przez przeszkody " DĄGOWIADA 2013 ", które odbędą się 25.05.2013. Dokładne informacje ukażą się niebawem 😉
Czyli jednak 25? Super, bo 01.06.2013 są zawody w Kortowie.
Kalendarz zawodów układa się świetnie, jak na razie nie mam żadnych towarzyskich terminów, które nakładają się na siebie.
kosteczka możesz mi napisać coś więcej na temat tego rajdu, gdzie noclegi itp, koszta może być na PW, jeśli bym do tego czasu nie sprzedała wałacha a koszta nie byłyby wygórowane to chętnie się zabiorę. Do Smolajn mogę konia dowieść dzień wcześniej a później go zabrać. Pomysł mi się podoba. Muszę tylko szefa namówić na urlop 🏇
vodka, anie możecie tego zmienić na np. 15 czerwca? Myślę, że na ujeżdżeniówki paru chętnych by się znalazło, zwłaszcza, że jest bardzo mało propozycji zawodów ujeżdżeniowych.
Noo zobaczę co da się zrobić tylko to tam miało być połączone z Dniem Dziecka chyba jakoś. Opcja była żeby jeszcze tydzień wcześniej zrobić. Bo później to my-studentki z kolei sesje i inne takie przyjemności 🙁
Ranczo Zimna Woda organizuje majówkę z konsultacjami ujeżdżeniowymi, czy ktoś z forum byłby chętny ? Zbieramy ekipę, bo wiadomo, że im więcej osób, tym mniejszy koszt. Z tego co wiem konsultacje będą się odbywać w grupach 2-3 osobowych, jest możliwość przyjechania z własnym koniem lub nauki na tych stajennych . 🙂 (To ich fotoblog - photoblog.pl/ranczozimnawoda.pl , na którym jest więcej informacji na ten temat).Na moje oko to propozycja dosyć atrakcyjna, ja nie znalazłam lepszej w takiej odległości ode mnie . 😉
ta strona nie działa niestety. może ktoś podać stronę tej stajni i więcej informacji o konsultacjach?
kosteczka15 czerwca są ujeżdżeniówki we Wrzesinie, więc ten termin odpada. vodkaO, a ja nawet nie wiedziałam, że to teraz dwie inne stajnie. A będziecie jeszcze jakieś organizowali ujeżdżeniówki w tym roku? :kwiatek: ravnensvingerA czy w Ranczo Zimna Woda będę organizowane jakieś ujeżdżeniówki?
basia16816 Z tego co wiem, jeśli konsultacje się udadzą to zawody będą we wrześniu 🤣. Także jeśli ktoś jest chętny, to może napisać,zadzwonić i dokładniej się dowiedzieć, bo wszystko zależy od liczby chętnych - im wcześniej będzie wiadomo ile osób przyjedzie tym lepiej pójdzie organizacja itd. 😉.