Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

olsztyniacy pomozcie! szukam stajni na odchow 10 ogierka jest jakas stajnia godna polecenia w warm-maz?
Osobiście nie znam stajni, która bierze młodziaki na odchów, ale na pewno gdzieś u nas musi taka być.
Ostatnio przeglądając stronę stadniny.pl natknęłam się na takie ogłoszenie:
http://www.stadniny.pl/oferty/1164019805
No i chyba w Gałkowie jest taka możliwość, ale nie jestem pewna w 100% 
dzieki ola! juz wyslalam maila
A Kierzbuń?  🤔
hija mozesz cos przyblizyc?
http://www.kierzbun.pl/glowna.htm

Słyszałam sporo dobrych rzeczy o tej stajni. Podobno ludzie przesympatyczni i ogólnie panuje tam świetna atmosfera, ale nie mam pojęcia jak wyglądają warunki, w których trzymane są konie.

Mogę zapytać dlaczego akurat Olsztyn?

A co tam w ogóle w Olsztynie i okolicach słychać??
Dawno nie było żadnej  fotorelacji 😉

Hija
My się miałyśmy na jakieś spotkanko umówić, szkoda że nie udało się przed wakacjami, ale myślę, że jeszcze nic straconego 😉
konie w kierzbuniu maja oglomne pastwisko, w boksach jest troche gorzej.
hmm... a atmosfera jest cudowna ; ) ja czuje sie tam jak w domu ; )
margaritka Wydaję mi się, że nie byłabyś zadowolona z Kierzbunia. Tym bardziej jeśli w chodzi tu w grę taki maluszek.
Ja na pewno nie wstawiłabym tam konia. To co zobaczyłam ostatnio kiedy byłam z silver na odznace to jakaś masakra! Syf w boksach, mokro, błoto z kupą, amoniak unosi się tak, że nie ma czym oddychać, a stajenni traktują konie jak rzeczy (delikatnie mówiąc).
Właściciele to zapewne przemili ludzie, ale chyba nie ogarniają tak dużej ilości koni 🙁

edit:
Dodaję Bartunie, bo rzeczywiście coś u nas zdjęć brak🙁
pauli szukam na podlasiu i w sasiadujacych woj ( mazowieceki chyba sobie odpuszcze bo drozej niz w innych, w warm-mazur szukam i w lubelksim
Hija
My się miałyśmy na jakieś spotkanko umówić, szkoda że nie udało się przed wakacjami, ale myślę, że jeszcze nic straconego 😉

Też na to liczę 🙂

Ola gdzie Wy z Silver stoicie? Może być na PW. No chyba, że w ogóle nie chcesz pisać. I więcej zdjęć 🙂

Margaritka- ja bym chyba na Twoim miejscu nie szukała czegoś przy samym Olsztynie, ale trochę dalej, bo z tego co wiem jest u Nas dużo małych stajenek. Tylko problem jest taki, że nie wiadomo gdzie one są. No przynajmniej ja nie wiem 🤔
Dziewczyny może też Angeel coś podpowiecie o innych pensjonatach (poza Kieźlinami)

margaritka ten region wydaje mi się fantastyczny do wychowania młodziaków.
Tyle, że  też nie umiem wskazać konkretnych stajni - mało ich tu poznałam, ale wiem że są takie.
Może sama przeszukaj różne oferty, a potem rzuć tu nazwami konkretnych stajni, a drogą wspólnej eliminacji było by łatwiej coś wybrać.

Pauli Słońce - a co u Ciebie?

Ja ostatnio jeżdzę ciut więcej, staram się jakoś ogarnąć nasz duet i nie mogę się nacieszyć moim nowym siodełkiem  😍 (Freemax Acavallo bezterlicowe - ważące tylko 3,5 kg  😁 ).
Oj przydałby nam się trener jakiś,  a do tego więcej czasu do pracy.  🤔

i leniwyyy kłusik (bo koń się wyszalał dembując  itp przy czyszczeniu )

Hija Stoimy w pensjonacie w Stękinach zaraz koło Wołowna, kierunek Morąg 😉

Dorotheah Super! Przepiękna jest Twoja klaczka 💘 i jaki piękny zestawik 🙂

To w takim razie Bartecki raz jeszcze w pięknej hortensji pożyczonej od silver :kwiatek:
Trochę schudło nam się ostatnio 🙁

Dzięki dziewczyny za odpowiedż o tych ujeżdżeniowcach hehe 😉
Czarną kojarzę jak najbardziej jeszcze z czasów Kortowskich 😉 macie moze jakieś namiary na nią?

Dorotheah strasznie mi się podoba to Twoje siodło 😜
tylko kurcze chciałabym je zobaczyć na żywo, wymacać i w ogóle, bo sama sie zastanawiam

Angeel w Olsztynie naprawdę jest spory problem ze znalezieniem dobrego pensjonatu dlatego pewnie nikt nic nie pisze...
Oprócz Kieźlin to jeszcze u Robsona jest fajnie z moich obserwacji 😉

Pauli
Kiedy wracasz do Olsztyna? 🙂

**Ola** A Bartosz wygląda cudnie hehe

A o to Siwczak zapatrzony gdzies w dal... 😀

ciagle szukam w ogloszeniach i nic nie moge znalezc... myslalam, ze sie troche orientujecie. jakby komus cos przyszlo do glowy prosze dac znac! dziekuje slicznie z gory 🙂
Wiesz tu nie chodzi o to, że się nie orientujemy, tylko u Nas serio nie ma nic godnego polecenia... Bo takie duże stajnie pozostawiają w większości wiele do życzenia albo w tych fajnych po prostu nie ma miejsc. A małe są na tyle "zabite dechami", że jak się nie zna właścicieli to ciężko wiedzieć o ich istnieniu.
No wiecie co?? macie fajne foty i muszę się o nie upominać  🤬
Baby niedobre!
Wszystkie Wasze futra są piękne  😍

dorotheah

Dziękuję za zainteresowanie  😀
U mnie poza całymi dniami w pracy (bar w nadmorskiej miejscowości) nic się nie dzieje, więc nie ma nawet o czym pisać.
W weekendy mamy ostry zapiernicz, dopiero znalazłam kilka minut na oddech 😵
Koni nie widziałam na oczy od maja i zżera mnie tęsknota za nimi, nie mam pojęcia kiedy trafi mi się okazja żeby pojeździć 🙄 .

Ola
Dobry macie dojazd??
To jest ta stajnia zaraz przy torach?

silver
We wrześniu mam dwie poprawki, więc na weekend (właściwie to 10.09) się pojawię, tylko nie wiem w jakim stanie będzie moja psychika.. boję się jak diabli  🤔
A Ty od października zasilisz grono studentów naszej szlachetnej uczelni? 🙂
**Ola**

Dziękujemy  😡 :kwiatek:  
Jaki jest Twój Bartecki ? - bo wydaje się bardzo symapatycznym i współpracującym konikiem
A w hortensji też Wam pięknie 🙂.  

Dorotheah strasznie mi się podoba to Twoje siodło 😜
tylko kurcze chciałabym je zobaczyć na żywo, wymacać i w ogóle, bo sama sie zastanawiam

No to wpadnij na 'wizytacje'  do Nas   😉 Tylko jak coś pisz do mnie szybciej na pw, bo niebawem planuje wyjazd.

Twój Siwy przystojny Pan.
- Babki dajcie więcej fot, takie piękne konie macie !

A tu jeszcze moja nietypowo

Piękna ta Twoja kobyła. Mój typ. Jeszcze jakby była wałachem :P
hehe dzięki
ona zachowuje się czasami jak ogr (włącznie z próbą krycia koleżanek ), z wałkami wita się często  machając przodami wysoko, wyginając szyję w łuk jak ogr itp., a ... do wałacha fakt trochę jej dalej   😁  ale to już "prawie "  😉

Pauli PW Ci zaraz napisze 😉 A nasza stajnia to nie jest ta przy torach, troszke dalej,a dojazd jest taki sobie okejka chodzi co 1,5 godz, ale idzie przeżyć 🙂
To jak bedziesz na poprawkach to daj znać, jakbys miała chęc wybrać się do nas 😉 Aaa no i nic sie nie bój napewno zaliczysz 😉

Dorotheah z chęcią bym wpadła, zaraz Ci napisze 😉
A Twoja kobyłka fajowsko się rusza na tych filmikach 😀
Kobył tutaj tak od niechcenia biega... -no i kiedyś ruszała się  dużo lepiej  (aż mój poprzedni kowal zaczął ją stawiać  na mega wysokie piętki, koń zaczął jak kaleczny osiołek chodzić  🙄, dziś po dłuższym czasie korekcji ruch jest już lepszy, ale jeszcze brakuje do tego co było) częściej przednimi łapami zawisała w powietrzu.
A pw poszło
Jaki jest Twój Bartecki ? - bo wydaje się bardzo symapatycznym i współpracującym konikiem
Dorotheah On tylko tak wygląda 😁 A poważnie to Bartuś miał nieciekawą przeszłość, bardzo nieciekawą 🙁 I nasza droga jest ciężka i długa, ale są niesamowite postępy, co mnie cieszy jak złoty medal na olimpiadzie 🙂 Bartuś naprawdę się stara🙂

silver Czemu nie chwalisz się Pauli, że jesteś już studentką UWM 😉

Coś mnie naszło na wspominki
Tu ja i Bartuś w Krakowie podczas pobytu u Justyny instruktorki silversandu 🙂

i z Justyną🙂

Pakujemy konika i wracamy do domku

I jakieś terazniejsze😉

edit:
wymieniłam jedną fotke 😉
Jest taki słodziutki i uroczy na fotach, tylko zagłaskać go. Może dlatego take wrażenie odniosłam. A już nie jeden koń zaskakiwał "ciekawym" charakterkiem przy sympatycznym wyglądzie, dlatego pytam    😁

A jak Wam fajnie, że go tak daleko woziłaś  na wyczyny sznurkowe.
Mi się od lat marzy wyjazd z kobyłem na PNH tyle, że zawsze coś wypada i wieczny brak czasu.
A kiedy dokładnie jest Kurs Silversdandu u Was, bo miał być w sierpniu jakoś?
silver Czemu nie chwalisz się Pauli, że jesteś już studentką UWM 😉

Pauli już wszystko wie 😎

Faktycznie to Twoje rude bardzo sympatycznie wygląda 😉

Aaa no i nic sie nie bój napewno zaliczysz 😉

:kwiatek:
Nie może być inaczej  🏇
silver
nasza-klasa Czarnej cie zadowoli.? ;>
Mam do was taka mała prosbe własciwie pytanie  😉
Czy zna ktos moze jakies fajne miejsce na odpoczynek w okolicach Olsztyna (Olsztynek) ?
Tylko wazne jest to ze srodkiem transportu bedzie pociag wiec musi byc dosc łatwy dojazd.  😉
Bede wdzieczna za wszelkie info.
Dorotheah kurs jest w ostatni weekend sierpnia 😉 i mozna przyjechać razem z koniem z tego co wiem to sa jeszcze wolne miejsca, a koszt to ok 100zl za dzień
...a jakiego kowala brałas, jesli mozna wiedzieć (wolałabym wiedzieć kogo unikać)

Magdanik wyslalam PW 😉
Misia w okolicach Olsztynka to chyba nie ma nic fajnego, a to ma byc odpoczynek połączony z końmi czy tylko odpoczynek 😀?
Byłego kowala nie mogę zniesławić  🙂  Sympatyczny człowiek i być może wielu koniom służy dobrze, nie mi oceniać ogółu.
Zwyczajnie u Nas metody dobrał totalnie przeciwnie do potrzeb mojej (ona musi mieć bardzo pilnowane niskie piętki- on stawiał ją na wysokich piętach, zacieśniał je, a skracał sam pazur ).

Dorotheah, Pauli Fajnie, że Bartuś Wam się podoba 🙂

A w Krakowie Bartek stał przez 3mięsiące właśnie pod okiem Justyny 😉
O nie  i Ty się nic nie chwalisz w wątkach naturalsów itp  🤬
Opisz nam więcej. Tak dużo kłopotów z nim było - czy tak Was wzięło po prostu ?
Pisz mi tu szybko !!!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się