Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

Mile widziany dojazd komunikacją miejską z Olsztyna ale nie koniecznie.

ani do radost ani do kierzbunia nie ma dojazdu komunikacją miejską.
do rados jest pks ; pp do kierzbunia w sumie tez ale potem trzeba isc 5 km ; pp
ale przyjmuja ; pp hmm... masz jeszcze gradek < hahaha > zle lepiej tam nie stawiac konia ; p w kortowie chyba wolne boksy sa...ale nie ma pastwisk. jeszcze jest marengo....ale tam sie juz nie orientuje.
magda ale do tych radost to bieda jest z dojazdem jak kiedyś patrzyłam  🤣
Radosty to kawał drogi i gdyby nawet jechać pksem to i tak trzeba by było iść potem na piechotę. Kierzbuń też ma kiepskie połączenie 🤔
No o Grądku to nawet nie wspominam 😁
Jeśli interesowałyby Cię informacje na temat pensjonatu w którym obecnie stoimy, to pisz na pw, postaram się odp na wszystkie pytania 😉
o  fajnym pensjonacie z dojazdem MPK można sobie w Olsztynie pomarzyć (no chyba, ze kiezliny ale jeszcze nie słyszałam żeby tam było wolne miejsce)
Smutna prawda, ale niestety tak jest 🙁
Dobra, pomińmy kwestie dojazdu coś się wykombinuje 😀iabeł: a jakie ceny w Radostach i Kierzbuniu?
to ja tak nie na temat, strasznie mnie rozbawiło  😁 😁

Olsztyn
hehe widziałam to, nawet znajomi zadzwonili dla żartu i spytali czy męska d***a też go zadowala 😁

freska Kierzbuń chyba 450zł, ale wszystko dokładnie jest napisane na ich stronie, łącznie z mapą dojazdu 😉
Na pierwszy rzut oka miejsce z fotki wydało mi się znajome, a po chwili... przecież to Olsztyn!  😁
Dobre 😉
haha niezle zdjecie xDD
Orientujecie się może czy ktos w Olsztynie pożycza przyczepy do przewozu koni albo sam przewozi w rozsądnej cenie? 😉

Tez słyszałam o tym samochodzie krażącym po Olsztynie 😁
Pauli kiedy kończy Ci się sesja?
Przy najgorszej prognozie będę wolna dopiero 22.06  🤔
zadzwoniłysmy z kumpelami pod ten numer, koleś powiedzial że to nieaktualne, i że dupy nie znalazł...  👀 za to dowiedzialam się że mam bardzo sympatyczny głos  😂 😂 😵
jeżeli chodzi o pensjonat w Kierzbuniu to podobno jest u nich kiepsko. Nie chcę przekłamać, ale z tego co wiem to ktoś przenosi teraz swojego konia stamtąd do naszej stajni, bo Kierzbuń się przecenił i konie stoją na metrowym gównie.
Jeżeli chodzi o lasy i duże pastwisko to polecam Wołowno 🙂 dojazd bezpośrednio okejkami oraz pociągmi z Olsztyna.
tak to z kierzbuniem to prawda. niestety. a przyczepke wlasnie tam mozna pozyczyc ; ))
Ja pożyczałam przyczepkę od Robsona w rozsądnej cenie  😉
Dzieki dziewczyny za odpowiedź w sprawie przyczepki 😉
A wiecie może coś o zawodach ujeżdżeniowych w ten weekend? ...bo wiem,ze są tylko nie wiem gdzie 😉a z checia bym sie wybrała...
są, ja jade  😉 w Radostach L2, i P6
Niestety nie dotarłam na zawody... 🙁
martynkakoniki rozumiem, ze startowalas?! Jak było, duzo ludzi, jaki poziom? ...w ogóle te zawody uj były połączone ze skokami czy jak? 😉
silver, miałam startować ale jednak tylko luzakowałam w L2 bylo chyba 9 koni a w P  6koni? jakoś tak..  😉 1 miejsce w L2 i 1 miejsce w P6, i chyba 3 w L2 i 4 w P6  🙂
łeee a ja byłam pod koniec L2 i cie martynko nie widzialam nigdzie 😀
ale za to bakalie i bandona taak ; pp

w sumie przyjechalam tylko zobaczyc jeden przejazd ; pp
Miło w ogóle, że zorganizowali w końcu jakies ujeżdzeniowe zawody tylko szkoda,ze konia mam kontuzjowanego🙁 A jaki był poziom startujących 😉?
hmm... malo ich bylo...
i rozny poziom byl, najgorszy przejazd w L2 chyba byl na 50%, jak nie bylo gorszego ; pp

W sumie pytanie do Oli z nadzieją, żę jesteś na bieżąco 🙂 Czy te kursy naturala dalej są zaplanowane na koniec sierpnia, czy może coś uległo zmianie? Ostatni raz jak gadałam z Ewą to było właśnie przeniesione z kwietnia na sierpień.
żużka Kurs jest w sierpniu 😅 I nic się nie zmienia 🙂 Będziesz?
A w ogóle to może jakiś terenik zorganizujemy?  🙂
zobaczę jak finansowo, wtedy to miałam odłożone pieniądze, ba, miałam mieć nawet "dofinansowanie", bo miałam jechać z dwójką koni, którymi się zajmowałam, a teraz nie mam pojęcia czy będę miała kasę. Ale chciałabym być.
Co do terenu to byłoby super, z tym, że ja nie mam własnego konia :P
Ja byłam baardzo zła jak się dowiedziałam, że kurs został przełożony, ale podobno większości pasołował bardziej sierpień.
A co do terenu to może uda się coś wymyślić 😉 Tylko trzeba poczekać na słoneczko, my z silver bardzo chciałybyśmy pojechac na jeziorko, ale nie wiemy jak tam dotrzeć :/ W ogóle to zapraszamy do nas na mini voltowe spotakanko 😁
ja też byłabym strasznie wkurzona, ale rozumiem. i pogoda była nie pewna.
wszystkie drogi nad jezioro znam, ale wszystkie łączą się z przejściem przez drogę główną. Jakby pokombinować, to jedna droga opórcz dotarcia do Stękin, byłaby całkowicie leśna.
Ja muszę się przyznać, że jeszcze nie byłam w terenie w naszych okolicach, jedynie na mini spacerku 🙂
Muszę się wreszcie przełamać, bo mam ogromnego stracha pojechać do lasu na moim zwierzu  😡
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się