Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

czy zna ktos jakiegos kowala spod szczytna??? kurcze potrzebuje przekuc jednego konia i i nei mam pojecia kto mi przyjedzie do jednego zwierzaka za rozsadne pieniadze  :kwiatek:
Dzisiejszy trening późno wieczorny
ale jestem załamana muchami, meszkami, gzami,ślepakami i innym latającym gadzieństwem okropność !!!!!!!!!
MUCHY SĄ OKROPNE  😵  ja , na Farinie nawet nie moge pojezdzic , bo jak mucha siada na niego, to szału dostaje  🤔
Mam nadzieję że ilość latającego paskudztwa już się nie zwiększy. Choć szczerze w to wątpię to i tak mam taką cichą nadzieję  😁. Ale i tak nie jest tak źle. Horror się zacznie, kiedy w cieniu będzie 30 stopni C.

a u nas much bardzo mało. i tak co roku. znaczy wiadomo paskudztwo lata i mocno gryzie, ale w porównaniu do innych stajni to naprawdę mamy lajcik :-)
U nas też mało much. Tylko słońce potrafi dobrze dopiec, ale od czego ma się jezioro pod nosem 🙂
Jakich kowali polecacie do zwykłego werkowania ? Stoimy za Dorotowem i zależałoby mi by kowal był z Olsztyna 🙂

BigBoy przenieśliście się?
BigBoy - polecam Pana Marka Chodkowskiego, przyjeżdża do Megi już 3 lata i niezmiennie jestem nim zachwycona. Jakbyś była zainteresowana to służę numerem telefonu.  🙂
a my mamy bardzo dobry srodek na owady od dr Rasia 🙂
ja też polecam Pana Marka Chodkowskiego 🙂 a jako weta polecić moge Krystiana Rajskiego-uratował mi koninke ostatnio,walczył 5 godzin i udało mu się(ostra kolka).A co polecacie na te latające paskudztwa,ja już chyba wszystkiego próbowałam,a u mnie w lesie to jest masakra z tym diabelstwem 👀
ircia2 kolka - dobrze , że już oki
ja już łzy w oczach miałam,jak żyje to takiej kolki nie widziałam i wet też.głupia małpa stara piachu się najadła!
Ircia2 ciesz się, że nie widziałaś raz kolki Monety, to trwało dłużej stanowczo niż 5 godzin, buuu
monetamoja do dzisiej dochodzi do siebie,dobrze że 🙇 już sierściuch odrasta na pysku bo poprostu okropnie wyglądała
Moj niestety tez ciezkie kolki przechodzil. Jednak zawsze na szczescie udalo mu sie wygrac walke o zycie.
ircia - ja mam preparat dla krow 😀 rozrabia sie to z woda i pryska konia co 2 tygodnie. Dziala 🙂 Fakt, ze na jezdzie atakowaly nas troche gzy, ale bylo ich duuuzo mniej, a inne muchy i komary trzymaly sie z daleka 🙂😉)
Angeel a zdradzisz jak sie ów specyfik dla krów nazywa  :kwiatek:
wlasnie nie pamietam :P bede musiala w stajni zobaczyc 😉 Ewentualnie mozesz zadzwonic do dr Rasia i zapytac o ten produkt na owady dla krow - on Ci napewno od razu powie 🙂 No i od niego mozna to kupic 🙂 Litrowa butelka kosztuje 80zl. Rozrabia sie 7ml plynu z 700ml wody i tym pryska co ok. 2 tyg. Wiec litr starczy nam chyba na 10 lat 😀
o nieeee...niedługo będzie u mnie dr Raś więc od razu kupuje 💃 zdecydowanie nie opłaca mi sie kupować coś końskiego ze sklepu za jedyne 70 na 9 koni  🙄 noooo 9 i pół konia. a znacie może jakieś super extra witaminki energetyczne, które można polecić??? jakieś z mega powerem  🏇
Olu, polecam ci to http://www.equishop.pl/zobacz,901,kat,190,energy-special        , Carmen dostawała, przed zawodami Halowymi, mojemu mułowi parkurowemu duzo wspomogla he,  ale miala biegunke po 1 dawce , potem juz spoko 😉
ircia2, Nie mam nic do pana Krystiana Rajskiego, ale on specjalizuje się w gryzoniach...
Koń tez gryzie... 😁
ircia2, Nie mam nic do pana Krystiana Rajskiego, ale on specjalizuje się w gryzoniach...

Może kiedyś. Wątpię, żeby opinia takiego małego, niewidocznego żuczka się liczyła, ale teraz to jedyny weterynarz, który z mojej strony godny jest polecenia w naszej okolicy. Jak do tej pory to u mnie jedynie szył, kastrował, leczył skaleczenia i pobierał krew, ale robił to naprawdę spokojnie i dokładnie. Ma dobre podejście do koni i w przeciwieństwie do innych weterynarzy naprawdę się sprawdza.
ola do mnie pani Jagoda przyjeżdżała,ale że urodziła to nawet nie dzwoniłam do niej,było mi obojętne kto,oby był jak najszybciej 🏇
jascus199 ma racje że koń też gryzie hehe a zwłaszcza złych wetów 😀
angeel napewno wypróbuje dzięki :kwiatek:
witamy kosteczke,stęskniłaś się za nami?
witamy kosteczke,stęskniłaś się za nami?
Nie

BigBoy przenieśliście się?

Tak, na początku czerwca a dokładnie 31 maja.
a ja za tydzień w sobotę zmieniam stajnię
będę jeździć do konika jednym autobusem  🏇
zielona33 Na pewno Cię odwiedzę  🏇
no ja myślę
będziesz musiała bo ci nie dam żyć  👿
ja też Was nawiedze 🏇
Super nawiedzajcie mnie będę szczęśliwa  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się