Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

Supa foty dziewczyny  😅
Pauli na akapicie jezdzi moja kolezanka z kursu, robi go pod okiem pana janusza w.
alleXandra
Dzięki za info... Byłam ciekawa, słyszałam o niej raczej niepochlebne opinie, poza tym na WF zrobiła trochę zamieszania w zastępie...
Czy ktoś się wybiera w sobotę na zawody? Może jakieś małe spotkanko? 🙂
hmmmm... nie wiem, nie widzialam jej na wf ale widzialam kilka razy na koniu ,wlasnie na akapicie i prezentuje sie nawet nawet ... nie wypowiadam sie na takie tematy w stylu niepochlebne bo nie lubie zawistnej amtosfery jezdzieckiej  😉 po prostu robie swoje i nie interesuje mnie co robia i jak robia inni  🙂

pozdrawiams erdecznie  😅

Olus ja na zawodach niestety nie bede  😤 mam jakies smieszne egzaminy na kursie hehe i musze sie na nim pokazac ... blleeee...
😀

jascus
Zmykaj z tym do OGŁOSZEŃ, zanim moderatorki zobaczą...

alleXandra

Ja też nie komentuję tego co inni robią, bo niewiele mnie to obchodzi 😉
Wyjątkiem jest sytuacja, kiedy jedna osoba rozwala jazdę 12 innym  🤔wirek:
Jak dziewczyna jeździ, nie widziałam, bo była za mną 😉
Wyjątkiem jest sytuacja, kiedy jedna osoba rozwala jazdę 12 innym  🤔wirek:
Jak dziewczyna jeździ, nie widziałam, bo była za mną 😉

-  Dobrze niech się wszyscy uczą skutecznego panowania nad końmi, gdy w okolicy śmiga pirat drogowy  🤣  😉
A tak poważnie  mam nadzieję, że wszyscy cali.  🙂
Poza małym zamieszaniem w zastępie, obyło się bez ofiar 😉
Dwie wiosenno-brykowe gleby to już inna sprawa 😉
no ja niestety nie moge sie wypiowiedziec na ten temat bo nie widzialam... 😉 w ogole nie widze rekreacji czy wf bo konia mam w pensjonacie wiec przychodze w godzinach jak nikogo nie ma 😉
pozdrawiam 🙂
Oo Olcia a co za kursik robisz? Coś związanego z końmi?

Pauli Tak to czasem bywa na jezdzie z dużą ilością koni. Widzę, że w tym semestrze znowu pomykasz na w-f do Kortowa 🙂 Na czym jezdzisz? Pozbierałaś się już trochę po Aramisie?
Ola
Ano pomykam, dopóki mnie nie pogonią  😁
Jeździłam ostatnio na Akcencie, tym młodziutkim ślązaku, jak na razie zrobił na mnie dobre wrażenie, zobaczymy co będzie dalej 😉

Co do Aramisa, podeszłam do tego bardziej trzeźwo, nie mam możliwości kupna, poza tym to nie jest jedyny koń na świecie, nie stać by mnie było na utrzymywanie konia, z którym nie mogłabym sobie poradzić, poza tym przy sposobie jego użytkowania bardzo prawdopodobnym jest, że jego aparat ruchu może pozostawiać wiele do życzenia.
Jeśli już uda mi się zarobić na konia, to na pewno wezmę i tego pod uwagę, ale przede mną jeszcze długa droga 😉
Pauli Tak czasem kubeł zimnej wody jest dobry. Pomyśl co by było gdybyś miała kasę w kieszeni za nim dowiedziałaś się o nim, że są z nim jakieś problemy. A skoro się wahasz to może znaczy, że faktycznie w Polsce koni nie brakuje 😉 Chociaż z doświadczenia swojego i innych wiem że pierwszy koń to raczej wpadka, ja nie żałuję swojej decyzji jeśli chodzi o mojego konia, chociaż nie powiem, że jest ciężko, że kupę kasy w niego idzie itp. ale ja chce to robic to jest dla mnie taka lekcja życia. Wiele zachowań których nauczyłam się przy swoim koniu na pewno wykorzystam w swoim życiu. To coś w rodzaju takiej wewnętrznej walki, samozaparcia. No ale to taka mała dygresja, odbiegam już od tematu. Najważniejsze, że w ogóle możesz pojezdzic i ruszyc tyłek zza książki 🙂
Wcześniej miałam kilka ukochanych koni, o których zakupie marzyłam. A dziś z perspektywy czasu- sądze, że tak miało być, by moja droga oprowadziła mnie aż do Poświatki. 😍
Jak usłyszałam pierwszy raz o mojej, powiedziałam, że nie mogę kupić Qnia-bo nie mam warunków, czasu, tego i tamtego... Następnego dnia zadzwoniłam - w celu prowadzenia utopijnej zabawy pt. 'oglądamy konika na sprzedaż'. A gdy ją zobaczyłam, wszystko się zmieniło i wiedziałam, że MUSI być moja  😁  Warto było czekać na tego konia.
A pierwszy raz słyszę, ze "pierwszy koń to zazwyczaj wpadka". U moich znajomych, ani u mnie zdecydowanie nie potwierdza się ta opinia. Moja jest lepsza niż to o czym marzyłam. A z drugiej strony wiem, że czasem najlepszy koń jest najgorszy, a najgorszy może być dla danej osoby najlepszy (np. koń świrek mi się marzył  😡  i był to wspaniały wybór- obydwie przeszłyśmy sporą wewnętrzna przemianę). Po prostu trochę inaczej postrzegam tę kwestię 😉

**Ola**
A jak tam Twój konik się miewa? Jak nóżki?
Chodziło mi raczej o to że przy zakupie pierwsze konia często nie mamy jeszcze takiej wiedzy jaką miec powinniśmy. Często nie potrafimy dostrzec tzw wad ukrytych często w ogóle szukamy w nie odpowiednich miejscach.  Ja od kiedy mam konia nauczyłam się więcej o tych zwierzetach niż przez te wszystkie lata jeżdżenia w ''szkółkach''. Oczywiście nie jest to żadną regułą i super że nie wszyscy przez to przechodzili 🙂
Wiem też, że gdybym miała kupic jeszcze jednego konia to patrzyłabym zupełnie na inne rzeczy, ale nie żałuję wyboru i powiem Wam, że jutro mija rok jak jesteśmy razem. Wciąż nie mogę się nadziwic jak ten czas szybko zleciał, tyle się wydarzyło, tyle razem przeszliśmy a to dopiero początek naszej drogi 🙂

Dorotheah Ach wciąz kulejemy, dzisiaj taka ładna pogoda a biedak stoi w stajni 🙁 Ale miło że pytasz :kwiatek:
Ja własnie jestem na etapie zastanawiania się nad kupnem drugiego konia i mam mętlik w głowie 😜
Dorotheah a skąd kupiłaś swoją Poświatę 😉?
silverstar ten zakup na pewno bedzie super 💘 Trzymam za Was kciuki 🙂
Ale tu nuuuuuuuuuuuuuuuuudno! To ja się pochwalę,że w sobotę byłam z Dorotheah,Magdanik i z Ola w terenie  🏇  śmiesznie było,musimy to powtórzyć ;P
ja bardzo chetnie wybiore sie jeszcze raz, bo by sie przydalo poznac drogi ; pp

a moj nawet dobrze sie zachowywal o dziwo ; pp.
widze ze dziewczynom podoba sie moja okolica  🙇 JA W SOBOTE WYBIERAM SIE KONMI NA GÓRE GDZIE WIDAC DOBRE MIASTO WIEC JAK KTOS CHCE JECHAC TO ZAPRASZAM  😀MILE WIDZIANE DZIKIE GALOPY 🏇 😅
ktos jedzie do radost pod koniec kwietnia?
Jacek a o której jedziesz i gdzie zbiórka?  😉 Jak długi przewidywany czas wycieczki?  😉
ahaja : ja jade do radost ale nie wiadomo czy bede zawody na 100% ale jak bede to chyba 18-19 kwietnia ISZKA (krejzolu 🤔wirek🙂 co do godziny to jeszcze ustalimy to z zbiórka przewidywana jest w Dąbrówce Wilekiej kolo Lesniczówki szykuj maszyny 🏇
miały być w ostatni tydzień kwietnia, tak wczoraj Zygmunt mówił
AHAJA  mi tak tez wczoraj Pan Droński mowil hehe 😉 ale jeszcze kazal mi sie dowiadywac wiec ju teraz nie wiem sam 😵 ale to jeszcze troche czasu jest 🙂
masz jednak świeższą wersję, szkoda, bo wtedy u mnie jest kurs masażu koni, więc nie pofikamy
no szkoda 😵
Dorotheah i magdanik - to chyba jakiś spisek... dlaczego ja nie zostalam poinformowana o grupowym wyjezdzie w teren?
corna --> a kim jestes.? ; pp
oj wstyd aj lof horses powinnas sie domyslic kim jestem :P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się