no stajnia fajniutka, koniki tez fajniutkie. hala dziala, troche posprzatalysmy ale strasznie mala. na poczatku jak jezdzilam to balam sie ze glowa w takie bele przywale, no ale kwestia przyzwyczajenia. a Agata niby tam jezdzi, nei wiem moze z raz tam byla od listopada hehe ale co tam teraz robic jak nie ma gdzie jezdzic w taka pogode.
Ja się sama nie pisałam na szukanie nieznanej mi stajni, w zupełnie nieznanej mi okolicy, na mojej babie. Doliczyłam się w stajni z dziewczynami, że w terenie ostatni raz byłam zimą...,ale poprzednią zimą 😡 Więc siłą, rzeczy najpierw kobyła muszę trochę objeżdzić z jakimś normalnym stajennym fumflem (Toast ? :hihi🙂, a sama poobczajam okolice. 🏇
Dorotheah taaa fumflem xDd ja ci dam ; pp 🤣 no ok czekaj tylko aż sie cieplej zrobi trochę to jedziemy ; pp pewnie jeszcze Ola będzie chciała z nami jechać ; pp
niee 🙁 nie miałam z kim, poprowadziłam jazdę, potem wzięłam na wypinacze Dugę, stwierdziłam, że wylonżuję jeszcze Hercie, Tardę i pobawię się jeszcze trochę na lonżowniku z Kamykiem i....zrobiło się ciemno...🙁
wiem, że to nie ten wątek, ale właściwego nikt nie czyta, a mi zależy na czasie
czy macie jakieś zdjęcia koni z mocno przeciążonymi konczynami? np podczas skoku-(odbicie, lądowanie), galopu? Chodzi mi o to , żeby zdjęcie oddawało jak duże siły działają na kopyto podczas uzytkowania sportowego. Potrzeba mi do pracu mgr :/
asior Jeśli masz tą wiadomość z ich strony, to proponuję Ci się nią nie sugerować, bo strona już dawno nie była aktualizowana... Ja słyszałam (nie pamiętam od kogo), że ta cena nie jest już aktualna, z tego co wiem w sezonie zimowym liczyli sobie 800 zł.
Pauli - dlatego mnie to zdziwilo, ze w Kortowie chca 640zl, a u Robsona 600 niby 😁 Jakos na wiosne przejade sie z kolezanka tam i wypytam, jaka cena i czy beda mieli wolne miejsca od pazdziernika.
Edit: w sumie to strona nie byla aktualizowana od kwietnia 2008, teraz tak spojrzalam.
Cały czas nie mogę się nadziwić za co chcą na Kortowie te 640 zł 🤔wirek: Im się płaci chyba tylko za dobrą lokalizację... chociaż zdaję sobie sprawę, że niektórzy nie mają innego wyjścia, przypuszczam, że gdyby mi przyszło kupować konia, musiałabym go wstawić właśnie tam 🙄
Tak, lokalizacja w kortowie jest świetna, gdyby nie to że nie wypuszczają koni na padok to bym wstawiła tam swojego. No ale cóż zawsze jest jakieś ale 🙄 Do stajni bez padoku/pastwiska nigdy nie wstawie konia. U Robsona jest 800zł w sezonie zimowym ,ale potem znowu wracają do starej ceny. No chyba, że się coś ostatnio zmieniło...
Pauli, dostała moją PW?? bo miała problemy z wysłaniem.
Wiecie co, jestem 🤦 kupiłam sobie 3 pary za małych Pikeurów przez neta. jeśli ktoś jest mały i szczupły to niech się odezwie - fioletowe, zielone i czarne. A niby się zmierzyłam... 🤔wirek:
Pauli - za zadne skarby nie chce tam wstawiac Gluta. Widzialam dzisiaj dokladnie wszystkie stajnie, plac, hale i hmmm odczucia bardzo kiepskie... Na szczescie mam jeszcze troche czasu i sie zastanowie, gdzie wstawic kobylke 😉 No i padoki to dla mnie podstawa, bo przeciez nie bedzie po sezonie podczas roztrenowania stala w boksie. Totalny bezsens.
Tak, z tymi padokami to totalna pomyłka 🙄 Koleżanka ze studiów będzie chciała wstawic od pazdziernika konia w Olsztynie i mam ten sam problem, po prostu nie ma gdzie. Robson jest ok, ale daleko, dla niezmotoryzowanych jest to duży problem. W zasadzie to tylko Kiezliny zostają. Właśnie, mam pytanie do osób trzymających konie w Kiezlinach, czy na wiosnę robi się trochę luzniej w stajni? Czy jest jakaś szansa, że coś się zwolni? Może ma ktoś jakiś cynk 👀
Pauli może kupiony został w Bałdach? ...tam konie brane są pod siodło w wieku 2,5 roku więc dlatego mógł zaliczyć już chodzenie w "sporcie" 🙄
Odgrzebuję 😉 Popytałam trochę i dowiedziałam się kilku rzeczy. Aramis pochodzi z Bałd (to jest hodowla należąca do UWM-u ), aktualnie tam wrócił, odesłali go z Kortowa, ponieważ sprawiał im problemy i nie nadawał się do rekreacji 🙁 , podobno wspinał się i brykał, obecnie przygotowywany jest do sprzedaży 🙁 . Na jego miejsce przysłali innego konia, też z Bałd. Nowy kończy 3 lata w kwietniu, pod siodłem chodzi o wiosny zeszłego roku 🤔wirek: . Wygląda na to, że tam zajeżdżanie dwulatków jest na porządku dziennym 🍴 , w końcu to "fabryka" i muszą stamtąd wypchnąć jak najwięcej koni, żeby "ośrodek" na Kortowie mógł jakoś funkcjonować 🍴
A pamiętacie Drakę i Trefną?? Obie sa na sprzedaż, bo zdrowie im zaczyna szwankować 🙁