Forum towarzyskie »

Olsztyńscy voltowicze

gdzie jest Łańsk?  👀 👀
Stajnia w Łańsku jest na terenie ośrodka rządowego, niedaleko Stawigudy droga na Warszawę🙂
no stajnia fajniutka, koniki tez fajniutkie. hala dziala, troche posprzatalysmy ale strasznie mala. na poczatku jak jezdzilam to balam sie ze glowa w takie bele przywale, no ale kwestia przyzwyczajenia. a Agata niby tam jezdzi, nei wiem moze z raz tam byla od listopada hehe
ale co tam teraz robic jak nie ma gdzie jezdzic w taka pogode.
mimo wszystko nie jest to miejsce na ogłoszenia. /o.

przypominam wszystkim zapisanym na kurs masażu, aby się ze mną skontaktowali w celu wpłacenia zaliczki, pozdrawiam 🙂

Frytkens ja też kiedyś nie lubiłam siwków, a teraz  sama mam siwego i jestem zakochana w tej maści 😍 A masz jakieś fotki?

A jak udał Wam sie teren? 😉
Ja się sama nie pisałam na szukanie nieznanej mi stajni, w zupełnie nieznanej mi okolicy, na mojej babie. Doliczyłam się w stajni z dziewczynami, że w terenie ostatni raz byłam zimą...,ale poprzednią zimą 😡 Więc siłą, rzeczy najpierw kobyła muszę trochę objeżdzić z jakimś normalnym stajennym fumflem (Toast ?  :hihi🙂, a sama poobczajam okolice.  🏇

Achaja byłaś ? 

Frytkens
Podbijam o foty siwego  🙂
Dorotheah
taaa fumflem xDd ja ci dam ; pp  🤣 no ok czekaj tylko aż sie cieplej zrobi trochę to jedziemy ; pp pewnie jeszcze Ola będzie chciała z nami jechać ; pp
niee 🙁 nie miałam z kim, poprowadziłam jazdę, potem wzięłam na wypinacze Dugę, stwierdziłam, że wylonżuję jeszcze Hercie, Tardę i pobawię się jeszcze trochę na lonżowniku z Kamykiem i....zrobiło się ciemno...🙁
no dobra, daje fote ale strasznie niewyrazna bo na razie niestety tylko takie posiadam, no ale jak sie pojawi cos lepszego to dam
wiem, że to nie ten wątek, ale właściwego nikt nie czyta, a mi zależy na czasie

czy macie jakieś zdjęcia koni z mocno przeciążonymi konczynami? np podczas skoku-(odbicie, lądowanie), galopu? Chodzi mi o to , żeby zdjęcie oddawało jak duże siły działają na kopyto podczas uzytkowania sportowego. Potrzeba mi do pracu mgr :/

z góry dzięki
Achaja, chodzi mniej więcej o takie zdjęcia ?:

tak, coś takiego, tylko, żebym mogła zrobić duże zbliżenie na kopyto, bo to ono jest tematem pracy 🙂
podaj e-maila  😉 i napisz na kiedy potrzeba Ci zdjęcia, to podeśle
jeszcze mgoe sie pochwalic zdjęciami z sobotniego spacerku

nie ma co Siwki sa najładniejsze 😅
Ktos z was stoi u Robsona? Cena za miesiac pensjonatu, to naprawde tylko 600zl? Az mi sie wierzyc nie chce  😉 Jest tam jakis trener?
asior
Jeśli masz tą wiadomość z ich strony, to proponuję Ci się nią nie sugerować, bo strona już dawno nie była aktualizowana...
Ja słyszałam (nie pamiętam od kogo), że ta cena nie jest już aktualna, z tego co wiem w sezonie zimowym liczyli sobie 800 zł.
Pauli - dlatego mnie to zdziwilo, ze w Kortowie chca 640zl, a u Robsona 600 niby  😁  Jakos na wiosne przejade sie z kolezanka tam i wypytam, jaka cena i czy beda mieli wolne miejsca od pazdziernika.

Edit: w sumie to strona nie byla aktualizowana od kwietnia 2008, teraz tak spojrzalam.
Cały czas nie mogę się nadziwić za co chcą na Kortowie te 640 zł 🤔wirek:
Im się płaci chyba tylko za dobrą lokalizację... chociaż zdaję sobie sprawę, że niektórzy nie mają innego wyjścia, przypuszczam, że gdyby mi przyszło kupować konia, musiałabym go wstawić właśnie tam  🙄
Tak, lokalizacja w kortowie jest świetna, gdyby nie to że nie wypuszczają koni na padok to bym wstawiła tam swojego. No ale cóż zawsze jest jakieś ale 🙄 Do stajni bez padoku/pastwiska nigdy nie wstawie konia.
U Robsona jest 800zł w sezonie zimowym ,ale potem znowu wracają do starej ceny. No chyba, że się coś ostatnio zmieniło...

U Robsona jest 800zł w sezonie zimowym ,ale potem znowu wracają do starej ceny. No chyba, że się coś ostatnio zmieniło...

dokładnie tak
Pauli, dostała moją PW?? bo miała problemy z wysłaniem.

Wiecie co, jestem  🤦  kupiłam sobie 3 pary za małych Pikeurów przez neta. jeśli ktoś jest mały i szczupły to niech się odezwie - fioletowe, zielone i czarne. A niby się zmierzyłam... 🤔wirek:
Achaja poleciala juz pw do Ciebie
martynakoniki dziękuję za zdjęcia, doszły i są super!!  :kwiatek:    foty bryczesów idą
Achaja nie dostałam..
Achaja, jak będziesz jeszcze potrzebowała jakiś zdjęć to wal śmiało  :kwiatek:
Pauli - za zadne skarby nie chce tam wstawiac Gluta. Widzialam dzisiaj dokladnie wszystkie stajnie, plac, hale i hmmm odczucia bardzo kiepskie... Na szczescie mam jeszcze troche czasu i sie zastanowie, gdzie wstawic kobylke  😉 No i padoki to dla mnie podstawa, bo przeciez nie bedzie po sezonie podczas roztrenowania stala w boksie. Totalny bezsens.
Tak, z tymi padokami to totalna pomyłka 🙄
Koleżanka ze studiów będzie chciała wstawic od pazdziernika konia w Olsztynie i mam ten sam problem, po prostu nie ma gdzie. Robson jest ok, ale daleko, dla niezmotoryzowanych jest to duży problem. W zasadzie to tylko Kiezliny zostają.
Właśnie, mam pytanie do osób trzymających konie w Kiezlinach, czy na wiosnę robi się trochę luzniej w stajni? Czy jest jakaś szansa, że coś się zwolni? Może ma ktoś jakiś cynk 👀
chyba sie nic nie zwolni na ta wiosne...a nawet jak by sie zwolnilo to jestem pewna ze juz miejsca za zarezerwowane ; pp
Pauli może kupiony został w Bałdach? ...tam konie brane są pod siodło w wieku 2,5 roku więc dlatego mógł zaliczyć już chodzenie w "sporcie" 🙄

Odgrzebuję 😉
Popytałam trochę i dowiedziałam się kilku rzeczy.
Aramis pochodzi z Bałd (to jest hodowla należąca do UWM-u ), aktualnie tam wrócił, odesłali go z Kortowa, ponieważ sprawiał im problemy i nie nadawał się do rekreacji 🙁 , podobno wspinał się i brykał, obecnie przygotowywany jest do sprzedaży 🙁 . Na jego miejsce przysłali innego konia, też z Bałd. Nowy kończy 3 lata w kwietniu, pod siodłem chodzi o wiosny zeszłego roku  🤔wirek: .
Wygląda na to, że tam zajeżdżanie dwulatków jest na porządku dziennym  🍴 , w końcu to "fabryka" i muszą stamtąd wypchnąć jak najwięcej koni, żeby "ośrodek" na Kortowie mógł jakoś funkcjonować  🍴

A pamiętacie Drakę i Trefną??
Obie sa na sprzedaż, bo zdrowie im zaczyna szwankować 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się