Wy naprawdę tak uważacie? Że jakby wygrał Kaczyński to by trzeba się: "wieszać, emigrować, płynąć przez Odrę albo kupować kota i wstępować do Klubu Słuchaczy Radia Maryja" itp? Stopień paranoi, który ogarnął ludzi podczas tej kampanii jest przerażający, nawet podczas ostatnich wyborów tak nie było... Ja do wyniku mam stosunek żaden, nie mam prawa go mieć... Choć jeszcze niedawno głosowałabym na PO... Natomiast mierzi mnie czytanie takich głupot... i powtarzanie nagłówków gazetowych przez osoby, które o polityce wiedzą tyle co nic... (niezależnie zresztą od partyjnego "wyznania"😉 Żenująca była dla mnie kampania wyborcza PO, z Bartoszewskim i Wajdą na czele medialnej sieczki... która, w sumie to bardzo pozytywne, sprawiła swoim poziomem, że zaczęłam się polityką bardziej interesować i podniosła mój poziom świadomości na tym polu... Cóż, teraz pan Komorowski posiedzi pod żyrandolem 😉
Anaa, bo prezydent sam i tak nic nie ROBI i NIE ZROBI, to tylko kukiełka, która ma się prezentować i nie przynosić wstydu dla kraju. Dla mnie Jarek nie nadaje się nawet na kukłę.
Każdy, kto nie lubi Jarka musi być "zmuszony do tego przez media" ? Aha... Ja nie kocham Komorowskiego, ale zdecydowanie bardziej widzę go w roli prezydenta niż Jarka. Nie tylko ze względów politycznych.
Anaa, prezydent ma ładnie wyglądać i nie utrudniać pracy parlamentu. Ma być człowiekiem spokojnym, zrównoważonym o umiarkowanych poglądach. Obytym za granicą, żeby nie robił siary. Ma się uśmiechać, machać łapakami z innymi machającymi, odwiedzić papieża i dalajlamę.
Likier, bo to przykre, że człowiek godzi się z tym, że Prezydent jest marionetką... a jeszcze bardziej przykre, że wiesz i zakładasz, że tą marionetką będzie...
nie twierdzę, że ktokolwiek był zmuszony przez media do czegokolwiek - napisałam to gdzieś? bo wydaje mi się, że to Twoja nadinterpretacja 😉
Strzyga wypadałoby, żeby dodatkowo był niegłupi 😉 wybacz, nie zgodzę się z Tobą w 100% Spokojnym, zrównoważonym - tak. O umiarkowanych poglądach - niekoniecznie. Obytym za granicą - przydałoby się.... Nie utrudniać pracy Parlamentu - owszem, ale czy uważasz, że podpisywanie wszystkiego co się w łapki nawinie jest słuszne? Bo ja - nie. Uśmiechać, machać łapkami - po co? żeby ładnie wyglądał na nagłówkach gazet UE?
Zeby prezydent nie byl tak w hmm.... 80 % li i jedynie reprezentantem / marionetka (jakkolwiek chcecie to nazwac) to najpierw trzebaby Konstytucje zmienic. Na ta chwile ma nikle kompetencje do robienia czegokolwiek.
Mam koleżankę , która głosowała na Kaczora , bo "Komorowski ma grubą żonę i Pierwsza Dama tak być nie może" 😵 😲 🤔 🤔wirek: Lepiej żeby w ogóle nie było Pierwszej Damy 😂 No chyba , że miałby nią być KOT 😀iabeł:
Śmiać mi się chce z tej krytyki żony Komorowskiego, bardzo ładna kobieta, owszem, ma nadwagę, ale jak zostanie prezydentową, to pewnie schudnie, zajmą się ta tym.
Tak samo piekne sa uzasadnienia glosowania na Kaczynksiego z cyklu: 1) ... bo jest bratem zmarlego prezydenta 2) ... bo jest prawdziwym katolikiem ....... itd.
Likier, zresetować ludziom mózgi tak, żeby zaczęli myśleć nie tylko o własnych zadkach ;] Klami, cóż... masz prawo tak myśleć, ja będę myśleć nieco inaczej.
Likier żona Komorowskiego już od jakiegoś czasu jest pod opieką trenera i stylistów [url=http://media.wp.pl/otworz.html?img=http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24785/komorowskie450.jpeg&title=Anna%20Komorowska]klik[/url]
kurcze, dzisiejsze wybory to było takie między młotem, a kowadłem. nie lubię wyborów, gdzie żaden z kandydatów mi nie pasuje, ale zrobiłam to co musiałam: wybrałam mniejsze zło.
Anaa, taki mamy system, taka mamy Konstytucje. Prezydent ma na prawde niewielkie mozliwosci a i te nieliczne, ktore jednak ma, parlament moze stosunkowo latwo kontrolowac. Co Twoim zdaniem takiego waznego moze Prezydent ?? Inicjatywa?? Bez parlamentu niczego nie "przepchnie". Weto?? Nietrudno je przeglosowac. W wiekszosci przypadkow to weto jedynie przedluza procedura legislacyjna.
Mnie osobiscie troche smieszyla ta cala kampania. Kandydaci reklamowali sie raczej jako przyszli premierzy / parlamentarzysci. Obiecywali, mowili o czyms co wlasciwie jest poza Prezydentem.
Anaa, prezydent ma ładnie wyglądać i nie utrudniać pracy parlamentu. Ma być człowiekiem spokojnym, zrównoważonym o umiarkowanych poglądach. Obytym za granicą, żeby nie robił siary. Ma się uśmiechać, machać łapakami z innymi machającymi, odwiedzić papieża i dalajlamę. a niby kto to tak ustalił?...no bo chyba nie autorzy polskiej konstytucji, dając prezydentowi inicjatywę ustawodawczą, prawo weta i zwierzchnictwo nad siłami zbrojnymi...no chyba że rozmawiamy o prezydencie Niemiec a nie Polski 😁 wg mnie prawa wyborcze powinno się zdobywać egzaminem...skoro trzeba zdać egzamin ,żeby prowadzić auto, to dlaczego o kierowaniu krajem, może decydować głos idiotki lub kretyna? prosty zestaw 20 pytań i dopiero wtedy wydana karta do głosowania.
Żona A. Kwaśniewskiego chyba na początku była z tych bardziej puszystych o ile dobrze pamiętam ? A godnie reprezentowała nas jako Pierwsza Dama . Danka ( żona L.Wałęsy ) i ŚP Maria Kaczyńska raczej zawsze z tych chudszych były . Chyba się przyzwyczaili niektórzy za bardzo 🙄 Nie ważne , że jakby wygrał Kaczor ( dosłownie niestety po trupach , w tym po trupie własnego brata ) w ogóle by Pierwszej Damy nie było 🙄
wg mnie prawa wyborcze powinno się zdobywać egzaminem...skoro trzeba zdać egzamin ,żeby prowadzić auto, to dlaczego o kierowaniu krajem, może decydować głos idiotki lub kretyna? prosty zestaw 20 pytań i dopiero wtedy wydana karta do głosowania.
wrotki, chyba po raz pierwszy się z Tobą zgodzę. Może wówczas populiści mieliby mniejsze pole do popisu...
edit. Bischa L, Kwaśniewska zawsze była klasą w sobie, i moglibyśmy sobie tylko takiej Damy życzyć. I nigdy nie pamiętam jej jako "puszystej". Zresztą, co to za absurdalna dyskusja na temat figury Pierwszej Damy? 😵
wrotki, gdyby był taki egzamin to frekwencja wynosiłaby 10%.
Dla mnie wręcz przeciwnie, powinni zrobić jakąś ustawę, o przymusie głosowania, nawet jak nie wybierasz żadnego kandydata, to zaznacz "żaden się nie nadaje" 😂
J.Kwaśniewska, to przykład idealnej prezydentowej (zaraz się zacznie, że kroi bezy nożem i widelcem i jest sztuczna) 😵
wrotki, gdyby był taki egzamin to frekwencja wynosiłaby 10%.
Dla mnie wręcz przeciwnie, powinni zrobić jakąś ustawę, o przymusie głosowania, nawet jak nie wybierasz żadnego, to zaznacz "żaden się nie nadaje" 😂 niech by był i 1%...tu naprawdę ilość nie przekłada się w jakość edit. Bischa L, Kwaśniewska zawsze była klasą w sobie, i moglibyśmy sobie tylko takiej Damy życzyć. I nigdy nie pamiętam jej jako "puszystej".kwaśnieska miała klasę tylko dla tych którzy sami nie mieli klasy, a damę to widzieli tylko podczas gry w karty...jola to była emanacja bazarowych wyobrażeń o "damie" swoją drogą podobieństwo sposobu bycia kwaśniewskiego i Komorowskiego jest przerażające...dwa balony z kijkiem w odbycie.