Forum towarzyskie »

Polityka , polityka

Alvika, i tak już po ptakach, bo niestety o 13 miałam wyjazd.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8036766,Watykanski_dziennik_ostro_o_zmarlym_Nobliscie_Jose.html?skad=rss
ja w sumie po obejrzenieu filmu Agora
uważam że każda religia to ZUO  😤

a na wybory nie pójdę , bo zwyczajnie, jestem.... postawiona pod murem
zachowuję postawę epoche

i, po chwili namysłu, bedę musiała sie zgodzic z wynikiem wyborów prezydenckich
a ja wciąż się waham na kogo głosować  😎
Rozmawiałam ze znajomą nauczycielką z liceum ze średniej wielkości miasta.
Ona z kolei podpytywała /po włosku-bo uczy tego języka/ o preferencje wyborcze i argumentację. Klasa  już z prawem wyborczym.
Zdumiała się znajoma a potem ja.
Otóż- dresy/łysi/kibole-jak zwał tak zwał- idą głosować jak jeden mąż-na szefa PIS ,bo…. :
„ wypier…. ped…/gejów/ i żydów z Polski”  -tak ponoć mówią i tak zrozumieli wyborczy program.
Z kolei licealni prymusi głosują na JKM , bo….. „jest za karą śmierci i odebraniem praw wyborczych kobietom”
Powtórzę to dziś chyba trzeci raz- jestem z innej planety.
Co do JKM - błaznem jest pierwszej klasy, ale czy to powód, by miał zostać prezydentem...?

I tak śmiechu już mamy co niemiara, aż do urzygu, rzekłabym  🤔
Mamy II turę.  😵
A kiedy mają być oficjalne wyniki bo jakoś mi ta informacja umknęła..
Tania, Jaka druga tura. Aktualnie wyniki mówią, ze komorowski przewagę ma.
A kiedy mają być oficjalne wyniki bo jakoś mi ta informacja umknęła..

Zwykle są na drugi dzień koło południa. Oficjalny komunikat PKW.
Notarialna! Ma mieć ponad 50% -ten ,co wygrywa.
Oglądam mecz i nie śledzę-ma ponad 50%?
Wg wszelakich sondaży będzie druga tura, Komorowski vs. Kaczyński. Ech... czyli bitwy ciąg dalszy.
Nie ma ponad 50% i raczej powątpiewam, żeby w oficjalnych dobili do magicznego progu ponad 50%...
Tania, Aktualnie ma nieco ponad 40% .

Spokojnie, jeszcze nie podliczono wszystkich głosów. 😉
Tania, wg sondaży dla TVP jest 40,7 do 35,8 a wg TVN 45,7 do 33,2%
Tania, wg sondaży dla TVP jest 40,7 do 35,8 a wg TVN 45,7 do 33,2%

Dzięki.To widzę kątem oka w necie. Duża rozbieżność.
http://wybory2010.pl/

Chyba najbardziej wiarygodne źródło
Notarialna, tam są te wyniki co na TVN
No to już wiadomo, której stacji można wierzyć 😁
wyjątkowo muszę się zgodzić z Notarialną...
TVN okazało się zwykłą partyjną jaczejką.
mój kandydat, jak zwykle otrzymał głosy zgodne z krzywą gausa, czyli trzecie odchylenie standardowe na plus, na osi inteligencja.
...no i mam jakąś satysfakcję,że nosy yntelygentów zostały przytarte...choćby Notarialnej.
Z dwojga złego... Mam nadzieje, że ludzie nie ogłupieją i wybiorą nieco mądrzej, niż kiedyś...  😎
http://wybory2010.pl/
Chyba najbardziej wiarygodne źródło

http://whois.domaintools.com/wybory2010.pl
Artykuły są niejakiego Grzegorza Kępki - to "przyjaciel" z tej drugiej, prywatnej telewizji, prezentuje "wyniki" z tej pierwszej.
Na stronie nie ma informacji, czyja ona jest (przynajmniej ja jej nie znajduję) - a orzełka i flagę może zainstalować sobie każdy.

Wynik TVN pochodzi z sondy telefonicznej - ujawnia jedynie sympatie stacji i brak profesjonalizmu sondażowni.
Gdyby gazety i wyborcy mieli szacunek dla siebie - to jedni nie zamawialiby sondaży w takich firmach, a drudzy - nie czytali takich gazet, czy portali, które co każde wybory "mylą się" o kilkanaście procent.
No ale obecnie są tam wyniki z 94 % PKW
4% różnicy - niewiele, bardzo niewiele
No ale obecnie są tam wyniki z 94 % PKW
4% różnicy - niewiele, bardzo niewiele
na szczęście jeszcze nie ma takich czasów,że to telewizja ogłasza jakie powinny być wyniki... są takie fakty, których nie można pominąć....że niby dalej TVN ma dawać "sondaże"?...tak grubo jeszcze nie mogą grać...Ministerstwo Prawdy jeszcze nie ma takich prerogatyw.

Dziwnym trafem z ludzi którzy chcieli przeprowadzić lustrację, robi się albo wariatów, albo nieudaczników, słowem ośmiesza się ich. Stare metody SB, i NKWD?

Cieszę się z prawie 3% poparcia dla JKM, jest to jeden z niewielu polityków w Polsce, na wskroś uczciwych, do tego 100% patriota.
Przeraża ,że ponad 40%, jest umoczona, lub po prostu ciemna.
titina - JKM moze i uczciwy i patriota. No i w brydza gra a to zawsze mile naszemu sercu. Ale nie zmienia to faktu ze gdyby doszedl do wladzy to poza kinder, kuche, kirche nie mialabys wiele do roboty  🤣
No i filozof.
A to akurat chwali mu sie jak najbardziej.
Oczywiście. Wszak państwo idealne przez filozofów rządzonym być miało.
titina - JKM moze i uczciwy i patriota. No i w brydza gra a to zawsze mile naszemu sercu. Ale nie zmienia to faktu ze gdyby doszedl do wladzy to poza kinder, kuche, kirche nie mialabys wiele do roboty  🤣
dowodzisz,że nie wiesz o czym mówisz!
JKM daje prawo wyboru kobietom, tak żeby mogły chodzić do pracy, a nie że muszą do tej pracy iść, bo mąż okradany przez państwo przynosi do domu 45% pensji, w związku z czym, kobieta musi iść do pracy i nie może zostać zostać z dziećmi w domu...nawet gdyby bardzo chciała.
Grzesia szkoda że nie przeszedł, ale biorąc pod uwagę jak słabe były dla niego prognozy mówiące jedynie o 2% a potem 4% poparcia to odniósł ogromny sukces. Ciekawe na kogo przejdą teraz głosy tych którzy głosowali na niego.
Ciekawe na kogo przejdą teraz głosy tych którzy głosowali na niego.
jak zawsze na grzyby
...bo naprawdę PiS i PO to dwa różne szczepy tej samej parszywej choroby...ktoś znajdzie przysłowiowe merytoryczne i programowe "5 różnic"? bo dla mnie, czy się sadzi czereśnie czy dęby, to żadna różnica.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się