Forum konie »

Oficerki

Ja mam koniakowe oficerki i potem wstawie zdjecie ,musze je przyniesc z samochodu. Ja jestem z koloru bardzo zadowolona i wiem ze london sie szybko przeciera.
Strucelka, mam takie do roboczych = codziennych butów. Nie narzekam: szybko, lekko, sprawnie. Ale cenniejsze buty trzymam na drewnianych.
Ja ostatnio odkryłam że środki do skóry PRESTIGE doskonale nadają się do butów  🤣
halo to moje jedyne i najcenniejsze oficerki 😁 też myślałam o drewnianych, ale nigdzie nie mogę znaleźć 🙁 byłam już u paru szewców, pytałam i nikt nie ma.
Strucelka, poszukaj takich... które tak naciągają buty (o ile są wewnętrzne pętle) - no, nie wiem jak opisać  😡, takie ze sprężyną. Gdy doda się zwykłe prawidło na stopę - tworzy się całość bezpieczna dla buta i lekka. Czasem warto kupić na allegro rozpadające się buty z prawidłami. Odrobinę znajomość DIY i narzędzi - i można nieźle dopasować.
KarolaLiderowa, i jak z tymi fotami? 🙂
ja zainwestowałam w oficerki Hippiki Paris, czekałam długo bo źle były wykonane ( za szerokie w łydce ). Ale opłaciło się, fajnie trzymają nogę, ale koleżanka mówi, że `siadają` szybko, no zobaczymy ;x.
KarolaLiderowa, i jak z tymi fotami? 🙂

ja co prawda nie jestem KarolaLiderowa, ale jej piękne oficerki już dawno wypatrzyłam 😉
widać je na fotce, którą Karola wrzuciła w tym poście: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,14623.msg669763.html#msg669763
dzięki caroline 🙂 kolor piękny! ale ja potrzebuję ciemniejszych trochę jednak...

a hippice podziękowałam już dawno. suwaki za szybko się psują jak dla mnie.
Oficerki spasowuje i robi drewniane prawidła pan Fiślak tel.601308578.Robiłam pół roku temu,kosztowało 300 zł.
Piszę, żeby się pochwalić  😉 Zamówiłam w KARINIE u Sierry Petrie Perfect za 996zł. Po dodaniu 1cm długość stopy wyszła 27,5cm co dało rozmiar 40 i 2/3 czyli 7. Buty mają być gotowe za plus minus 6 tygodni  😅
A co powiecie na takie prawidła, za 70zł?

boszzz... Strucelka jak ty męczysz bułe z tymi prawidłami 😵
jakie ty chcesz? tanie czy dobre?
jak tanie to bierz te horze czy inne plastiki
jak dobre to wezże wreszcie sensowne prawidła (np.: http://sprzetjezdziecki.com/pl,product,446054,prawidla,waldhausen,czesc,stopowalydkowa.html)
w ogóle to weź jakiekolwiek - bo już wszelkie tutaj były radzone/linkowane... tylko już skończ pytać o prawidła do oficerek - bo to strasznie nużące, zwłaszcza kiedy dręczysz ten temat o wieeeelu tygodni.
A ja dziś odebrałam swoje Petrie i mam mieszane uczucia. 🙁
Odstają mi pod kolanem  🙁
Strucelka, napisz do tego gościa: http://allegro.pl/show_user.php?uid=6515173, swego czasu robił drewniane prawidła na wymiar, ale szczegółów nie znam więc musiałabyś się skontaktować 😉

Moje Petrie .
mi w moich petrie perfekt używanych naprawde sporadycznie poszedł szew w kostce z tyłu (ze 3cm) i zrobiła się pionowa dziurka (1cm) na tym pasku z tyłu obok rozprucia  😵
Taniu, zapisałaś się do wrotko teamu?😉
[quote author=Ktoś link=topic=211.msg711406#msg711406 date=1284923818]
Taniu, zapisałaś się do wrotko teamu?😉
[/quote]
Dlaczego pytasz?
pomarańczowy czaprak 😉
Ja ze swoimi oficerkami hippica dostałam prawidła  🤣

Nie wspomne że w dalszym ciągu są za wysokie.  🤔 Po co brałam wyższe?  😵

A ja 3 miesiace temu kupilam oficeki HKM. Wzielam ze klepu, jako ze byly idealne. I dalej sa. Mieciutkie,wygodne, porzadnei ladne. Jestem bardzo zadowolona. Za takie pieniadze uwazam, ze jak najbardziej warto.
Ja ze swoimi oficerkami hippica dostałam prawidła  🤣

Ja też ze swoimi Hippicami dostałam plastikowe prawidła, ale połamały się po jakimś.. 3cim, czy 4tym użyciu. Ale dostałam od mamy takie same plastikowe (jak te z ostatniego zdjęcia Strucelki) i używam je z powodzeniem do dziś. Także z tymi plastikami to zależy, jak się trafi.
Tania, one są ciemno brązowe z jasnym mankietem?
Tania, one są ciemno brązowe z jasnym mankietem?

Tak.Są brązowo brązowe. I INNE niż myślałam -ale już zaczynam się powoli nimi zachwycać.
Bardzo wygodne.

Na zdjęciu wyszły znacznie jaśniejsze niż w rzeczywistości.
Wydawało mi się,że zamawiałam inny kolor- tak na podstawie próbek skóry, ale wyszedł taki i już nie będę zmieniać.Polubię.
p.s co do wrotki team - miałam nadzieję, że on też ma buty w takim dziwnym kolorku. 🙁
kolorki fajne, z tym że szkoda że mankiet taki szeroki, bo Ci optycznie bardzo skraca łydkę, gdyby sie zaczynał 5-6 cm wyżej efekt byłby fajniejszy , bo odwrotny.
kolorki fajne, z tym że szkoda że mankiet taki szeroki, bo Ci optycznie bardzo skraca łydkę, gdyby sie zaczynał 5-6 cm wyżej efekt byłby fajniejszy , bo odwrotny.

To taki niby model jest. Na ziemi nieco lepiej wygląda, ale z kolei odstaje .
Wygodne są, owszem. Jednak rozminęły się z moimi oczekiwaniami nieco.
jakby ktos szukał i jeszcze nie znalazł 😀 :

http://www.konskiswiat.pl/Pokrowce/TORBA-NA-BUTY-PETRIE.html
Tania, szkoda ze nie powiedzialas osobie u ktorej zamawialas od razu po (albo podczas) mierzenia... bo to ktos bral miare na Tobie, tak? wtedy chyba bylaby opcja zeby wyslac butki z powrotem, zeby poprawili (najczesciej nieodplatnie, bo to nie Twoja wina ze Ci but odstaje).

ja do moich petrie od 2 lat mam plastikowe prawidla za 20 zl z allegro i sprawuja sie dobrze. z reszta juz to Strucelce pisalam. A sa takie same jak te horze, tylko nie maja konskiej metki  😵
Nareszcie! We wtorek wpłacam zaliczkę na oficerki  💃
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się